היום: Jose Chung's "From Outer Sp..

E V Tooms

New member
היום: Jose Chung's "From Outer Sp..

ace". שם ארוך במיוחד, But I'll do what I can. סקאלי משחזרת בפני חוזה צ'ונג, סופר מפורסם, את פרטיו של מקרה מטורף במיוחד של חטיפה ע"י חייזרים. כל המעורבים במקרה - החטופים, עדי ראייה ובשלב מסוים, אף החייזרים עצמם! - מספקים דיווחים שונים על המאורעות של אותו המקרה, כאשר כל דיווח מטורף, משונה והזוי יותר מקודמו... כרגע סיימתי לקרוא את הטרנסקריפט. פרק הזוי ומשעשע באופן שלא ניתן לתאר. אהבתי מאוד גם את ההערה של צ'ונג לגבי היפנוזה: "כמספר סיפורים, אני מרותק מהאופן שבו תודעתו של אדם עוברת שינוי שכזה, באמצעות דבר שאינו קסום יותר ממילים... רק מילים." ואולי במילים נמצא הקסם? אהבתי מאוד גם את דמותו של השוטר מאנרס, תיאורו של צ'ונג את מאלדר ("פצצת הזמן המתקתקת הזו, פצצה של טירוף... מסעו אל תוך הלא-נודע עיוות את הפסיכוזה שלו עד כדי כך, שאפשר להתחלחל רק מלחשוב איך אדם כמוהו משיג עונג בחיים."), וכמובן, שורת הסיום. נכונה ומעוררת מחשבות. פרק מענג בטירופו! (הקרדיט על הביטוי אינו שלי, אבל הביטוי כל כך מתאים לפרק, שלא יכולתי להתאפק.)

E V Tooms

New member
וכמובן, בשביל עינת...

מעניין שבפרקי קומדיה יש סיכוי רב יותר למצוא תמונות מהסוג הזה. צירוף מקרים? "אופס, שוב המילה הזאת." I'll look into it.

Gilliana

New member
פרק מעולה! ../images/Emo45.gif

הזוי לחלוטין, מטושטש ובלתי ברור בעליל אבל מצד שני - במבט מקרוב, מאד פילוסופי ומלא משמעויות. ללא ספק אחד הפרקים המבריקים בסדרה!

Olaf

New member
ואו

נגנבתי! הפרק גזעי! ><... לא אמרתי כלום P:. אבל הפרק באמת מצוין, פשוט התגלגלתי מצחוק שהוא אמר שקוראים לו ג'ף :). אבל חוץ מזה שהפרק בנוי בצורה מאוד מטושטשת והזויה ומגניבה ^^, הוא לא ממש מתוחכם, ברגע שמרכיבים את חלקי הפאזל, התמונה שלמה, לא כמו בפרקים אחרים, שלא משנה כמה חתיכות שמים ביחד, תמיד תהיה חתיכת פאזל שתשמר להמשך ^^. יאי, דימויים. לילהטוב לכולם

1Shir

New member
שורת הסיום ../images/Emo99.gif - אתה כ"כ צודק

איך זה יכול להיות שכולנו כביכול כ"כ קרובים בכוכב אחד, כ"כ יחד, ומצד שני נמצאים כ"כ לבד? מתי תסתיים המלחמה הבלתי פוסקת הזאת בבדידות, שנדמה שכל מהלך שלנו בה רק מנציח יותר את ההפסד שלנו? מהי משמעותם של החייזרים, כאשר אנחנו אפילו לא מצליחים להתקרב בינינו לבין עצמנו?

1Shir

New member
אני לא מאמינה.

למרות שארבעים דקות קודם לכן עברתי על שורת הסיום, ראיתי אותה עכשו בטלויזיה והיא עדיין גרמה לי להתחיל לבכות. כמה שהמשפטים האחרונים האלה נוגעים בי (גם מוזיקת הרקע המרגשת תרמה את שלה..). Then there are those who care not about extraterrestrials, searching (כן, אני כזאת, זאת בדיוק אני).for meaning in other human beings (קטן עלינו rare.. העיקר שיש תקווה).Rare or lucky are those who find it For although we may not be alone in the universe, in our own separate .ways on this planet, we are all... alone כל כך נכון וכל כך עצוב... אבל הוא סותר את עצמו: כי הוא אמר שיש כאלה שכן מוצאים את המשמעות הזאת בבני אדם אחרים, אז אולי הם אלה שנמצאים כאן פחות alone...

Gilliana

New member
אם יש משהו שיקרב את האנושות...

... וגם זה לא בטוח, זה יהיה רק איום חיצוני מסיבי - כמו למשל, כזה של פלישה חיזרית, אז אולי יש להם בכל זאת איזשהו טעם.

Wolf GiRL™

New member
המשחק של אנדר....

ספר מדע בדיוני של אורסון סקוט קארד. לפני שנים נלחמו בני האדם בבורגים (הם מאוד דומים לבורג של מסע בין כוכבים אבל גיליתי שמאייתים את זה שונה) שניסו לפלוש לכדור הארץ, הם הצליחו לנצח בעזרת אדם שנקרא מזאר רוקאהם שהביס אותם. שנים לאחר מכן אנדר ווגין מתקבל לבית ספר לפיקוד שמטרתו למצוא חיילים טובים וטקטיקנים מעולים לנצח את הבורגים במקרה ויחזרו ואת המנהיג שיוביל את הניצחון הזה. ופה אני אפסיק, כדי לא להרוס יותר מידי טוויסטים טובים בעלילה, מומלץ מאוד.

Gilliana

New member
תודה! ../images/Emo13.gif

אכן נשמע מרתק - אשתדל לקרוא אותו ממש בקרוב!

Olaf

New member
גילי! זה נחוץ

יש לי בערך את כל הסדרה, בכנס אייקון הקודם קודם קודם אפילו דיברתי קצת עם אורסון, הוא ממש נחמד :). הספרים ממש טובים, משתנים מספר לספר. הסדרה הראשונה מספרת בעיקרון על אנדר, על המסע שלו לחלל בתור מי שפעם היה גיבור, ועכשיו הוא רוצח המונים. הספרים הראשונים מתרכזים באספקטים הפסיכולוגיים השונים של ג'נוסייד, ושל סובלנות. סדרת אנדר החדשה והאחרונה ביותר (סדרת הצללים), מדברת על הקונספירציות הפוליטיות ומאבקי הכוח המדיניים שמנוהלים כולם בידי ילדים גאונים. בין הספרים שיותר אהבתי.

חשוב !!!

הסידרה תיקים באפלה (העונות האחרונות) כבר נימצאת כבת ערובה זמן רב בידי ערוץ מפגר (ערוץ 2 שלא נותן ליראות 10 דקות שידור ללא פירסומות !!!) ביגלל חוק דבילי (זכויות שידור) אי אפשר ליראות אותה בשום ערוץ אחר !! המצב הוא בילתי ניסבל ! כי הערוץ (חרא ערוץ) כבר מיזמן סיים לשדר אותה, וביגלל החוק שצינתי, לאף ערוץ (בישראל) אסור לשדר אותה !!

1Shir

New member
אם האנושות תתקרב

זה יהיה בדרך "קצת" יותר אמיתית מאשר על ידי איום חיצוני. אז גם אם יש לחייזרים טעם, זה בטח לא הטעם שציינת. (לדעתי)

Gilliana

New member
את יכולה לפרט?

מה זאת דרך "קצת" יותר אמיתית? ומה לא אמיתי בדיוק באיום חיצוני? ודרך אגב, שימי לב מתי עם ישראל למשל היה בשיא האחדות שלו - רק בעיתות מלחמה ומשבר.

1Shir

New member
כמובן שאני יכולה לפרט :)

אני חושבת שקרבה אמורה להגיע באופן האידיאלי שלה ממקום חיובי של רצון אמיתי להתקרב, מבלי שצריך בשביל זה תמריצים חיצוניים ולא קשורים. האיום החיצוני קשור לתחושות שליליות ואני באופן אישי ארצה להתקרב כאשר באמת רוצים להתקרב אלי, ולא בגלל שמפחדים ממשהו אחר. כלומר קרבה מתוך רצון שלם ואהבה ולא מתוך פחד. הכוונה יותר מובנת?

Gilliana

New member
הכוונה מובנת, אבל...

את מדברת במישור האישי והאיניבידואלי ששונה מאד מהמישור החברתי ומה לעשות שיר, הדברים על פני השטח מדברים בעד עצמם במקרה הזה. הגישה שלך (שהיא מאד יפה ובריאה רק לא מעשית לצערי) דומה לגישה של ילדי הפרחים בשנות ה-60. מאד מאד יפה ומרגש, אבל גם הם לצערנו לא ממש הצליחו...

1Shir

New member
1. דווקא ממך

לא הייתי מצפה לוותר על משהו רק בגלל שהוא לא ריאלי... :) 2. המישור החברתי תמיד מתחיל מהמישור האישי...

Gilliana

New member
../images/Emo9.gif

יש הבדל בין להלחם לבין להיות דון קישוט. עם כל רוח הלחימה שלי באופן כללי, יש דברים שגם אני יודעת שאין בהם טעם כי הם לא יצליחו - נקודה. את צריכה לקרוא את "העמדה" של סטפן קינג - ס]ר מעולה ומומלץ (אם כי קשה לקריאה ודורש עצבים וקיבה מברזל) - שם הוא מתייחס להיבטים הסוציולוגיים של החברה האנושית, פשוט מבריק לדעתי. אני מוכרחה להביא משם ציטוט כדי שתביני על מה מדובר וזו בדיוק התשובה לסעיף 2: "שאני אגיד לך מה מלמדת אותנו הסוציולוגיה על הגזע האנושי? אגיד לך בקצרה, תראה לי גבר או אישה לבד, ואראה לך קדוש או קדושה; תן לי שניים והם יתאהבו; תן לי שלושה והם ימציאו את הדבר המקסים הזה שנקרא 'חברה'; תן לי ארבעה והם יבנו פירמידה; תן לי חמישה והם יוציאו אחד מקהלם; תן לי שישה והם ימציאו מחדש את הדעות הקדומות; תן לי שבעה ותוך שבע שנים הם ימציאו מחדש את הלוחמה. אולי האדם נברא בצלם אלוהים, אבל החברה האנושית נבראה בצלם יריבו הגדול, שתמיד מנסה לחזור הביתה" כמה שזה נכון...

למעלה