היום...

ToTos KiD

New member
היום...../images/Emo16.gif

עברו 16 שנה מאז שאימא שלי נפטרה (תאריך לועזי). כואב לי מאוד, לא רק בגלל התאריך הסימבולי, יותר בגלל שאין לי למה ולמי להתגעגע (להזכירכן, אני בת 17.5), ובכל פעם התאריך מגלם את חוסר-האונים הזה. עוד יותר קשה לי עם העובדה שאני לא יכולה להביא את עצמי לעבור את שערי בית הקברות. בפעם האחרונה שהייתי שם הייתי בערך בת 11, ואני זוכרת שהיה לי לא נעים מאבא שלי, כי בכיתי נורא. מאז, כל שנה אני מסרבת בתוקף לחזור, להניח פרחים ולנקות את המצבה. אני לא יודעת למה, פשוט בלתי אפשרי בעיניי להיות במקום הזה. אולי בגלל שהאבן הגדולה והעצובה הזו מסמלת את השוני והכאב שלנצח אשא, ושאני מבלה חלק גדול מימיי בניסיון להסוות. אני מקווה שעד השנה הבאה אני אתעשת ואצליח להיכנס לשם בלי להתמוטט מבכי או להרגיש הרגשה רעה בכל איבר בגוף.

../images/Emo16.gif

איתך ... ובאשר להליכה לבית הקברות, מן הסתם יש דיעות שונות בעניין, אך בעיני מה שחשוב זה מה שבראש ובלב.

libi4

New member
מבינה אותך

ומה שבעצם קורה גם לי זה חוסר הרצון להשלים עם בית הקברות כמשהו שקשור לאמא.... אצלי התהליך היה יותר מהיר כי הייתי פשוט חייבת לגשת לבית הקברות לפני הלידה....אבל חודשיים סרבתי בתוקף להגיע לעומת אחי שהלך יותר כי ככה היה לו יותר קל.... מצטערת כל כך לשמוע על האובדן הקשה שלך.... מקווה שתמצאי נחמה.... אני פה בשבילך

איתך....../images/Emo16.gif

מחזקת אותך. מבינה את חוסר האונים...ובאשר לביקור בבית הקברות יתכן והדברים ישתנו עבורך ותוכלי לעשות זאת בזמן אחר, בפעם אחרת ... וגם אם לא... החשוב מכל הוא שתרגישי שלמה עם הדברים שאת עושה. אין חוקים מדוייקים לגבי זה והדיעות חלוקות ושונות. לדעתי, החשוב הוא מה שמרגישים...ונראה שכרגע זה מה שמתאים לך...וזה בסדר...

Dark25

New member
מבינה מאוד

אני מאוד מאוד מבינה אותך. גם אני לא רוצה ללכת. ביום שישי הקרוב יהיה שלושים למותה (רק חודש עבר ואני מרגישה ששנים עברו- כי הכל השתנה), אבל אני חייבת הפעם. נראה לי שבעתיד אניגם לא אלך הרבה, כי אמא שלי איתי בכל דבר שאני עושה-אני נזכרת בה מיליון פעמים ביום, אפילו המילה נזכרת לא נכונה! אני חושבת עליה מליון פעמים ביום ולפעמים זה גורם לי לבכות ולפעמים לצחוק, אבל אני מרגישה שהיא איתי. אני לא צריכה ללכת לבית קברות כדי להיות איתה, שם נמצא רק מה שנשאר אחרי מותה ואני לא מתחברת לזה בכלל, אני רוצה אותה חיה ושם נמצא רק המוות. אני מצטערת בשביך שאין לך הרבה זכרונות ממנה. הנקודה של התגובה הארוכה הזאת היא שזה בסדר שאת לא רוצה ללכת, כי אימך איתך, את חלק ממנה.

למעלה