היום שלשים יום

odery

New member
פחות מחודש

השארתי לאיש לטפל בזה,אני מטפלת במה שחשוב באמת,בעיצוב,בטעמים,במזכרות ובמי ישב ליד מי בשולחן.

הקראי כבר לא בלבל אותך ?

לכבוד ירידת המן, השארתי לו שאלה האם הקראים נמצאים בעוצר בשבת ? שהלוא נאמר "שבו איש תחתיו. אל יצא איש ממקומו" ושמא, היכן שנוח להם, הם מעדיפים פסקי דין הנוגדים את פשוטו של מקרא. ואני ממתין לתשובתו.

אין להם מכוון

גם הפסוק הכי פשוט, נתון לכמה פרושים. וכל אחד מפרש כרצונו. בעבר הם אכן לא היו יוצאים בשבת, היום הם הגמישו את הפסוקים לנוחיותם.

הגמישו את הפסוקים לנוחיותם ?

רק שלא ישכחו להוריד את המים. המעניין, שבפורום חרדים בעל כורחם היכו על קודקודו. אף שלא תמיד אני מסכים עם שיטת הפרושים. וכגון, "מסרוהו זקני בית דין לזקני כהונה והעלוהו בית אבטינס והשביעוהו ונפטרו והלכו להם ואמרו לו אישי כהן גדול אנו שלוחי בית דין ואתה שלוחנו ושליח בית דין משביעין אנו עליך במי ששכן שמו בבית הזה שלא תשנה דבר מכל מה שאמרנו לך" ומה אם הכוהן גדול סבור שיתקן מבחוץ ויכניס ? "וְהָאִישׁ אֲשֶׁר יַעֲשֶׂה בְזָדוֹן לְבִלְתִּי שְׁמֹעַ אֶל הַכֹּהֵן הָעֹמֵד לְשָׁרֶת שָׁם אֶת יְהֹוָה אֱלֹהֶיךָ אוֹ אֶל הַשֹּׁפֵט וּמֵת הָאִישׁ הַהוּא וּבִעַרְתָּ הָרָע מִיִּשְׂרָאֵל:" ואותו הדרש אם "אפילו הוא אומר מפי השמועה והן אומרין כך הוא בעינינו נהרג כדי שלא ירבו מחלוקות בישראל" תדרוש זאת על הב"ד אם פסקו בניגוד להוראת הכה"ג. ובפרט, שהוזכר במפורש "וּבָאתָ אֶל הַכֹּהֲנִים הַלְוִיִּם וְאֶל הַשֹּׁפֵט אֲשֶׁר יִהְיֶה בַּיָּמִים הָהֵם וְדָרַשְׁתָּ וְהִגִּידוּ לְךָ אֵת דְּבַר הַמִּשְׁפָּט:"

למעלה