היום (שלישי) בחרמון

sgebay

New member
היום (שלישי) בחרמון

אבא גאה + 3 ילדים הבריזו מבי"ס והמעבודה ונסעו לגלוש בסוריה דרום.
הלכנו על הדיל של וואלה שופס כניסה סקי פס וציוד לילדים ובשבילי כנ"ל רק בלי ציוד.
יצאנו ב5:10 מהבית (איזור השרון) וב-7:40 אנו בחנות בנווה אט"יב שם הודיעו לנו שכבר נגמר להם הציוד ומי שרוצה יאסוף באתר! ממש התעצבנתי כי החנות בנווה אט"יב הרבה יותר ידידותית מהסיוט של האתר. לאחר קצת שכנועים מצאו ציוד לילדים ועלינו. פקק של 45 דקות מהכיכר במג'דל ועד לקופות. מהקופות הפנו אותנו לחניון התחתון השני ומשם באוטובוס למעלה . בתכל'ס תחילת גלישה בסביבות 10:00. היה כל כך צפוך שזה נורא. אחרי כחצי שעה הודיעו ברמקולים שאנשים לא יבואו לשכור ציוד כי כמעט כל המידות נגמרו. כמעט בכל מעלית חיכינו 20 דקות. המסלולים מלאים באנשים שאסור להם להיות שם. זה ממש פוגע במיוחד בקטעים הצרים כי צריך לתמרן בין הגופות...בקיצור אחרי חויה מאוד חיובית שהייתה לי שנה שעברה השנה מאוד התבאסתי. אם מחלקים את כמות הראנים שעשיתי בכמה ששילמתי נראה לי שאפילו בצרמאט שילמתי פחות פר ראן. למזלי הילדים שלי לא עשו מזה עניין ונהנו מאוד.
נקודות אור: השלג היה בשפע וממש מצוין. היו תורים ארוכים אך בסך הכל אנשים התנהגו ממש יפה ותרבותי וכמעט לא ראיתי צעקות ודחיפות. שונא את אלה שמעשנים בתור.
עוד נקודה: על כל סקייר היו איזה 4 סנובורדיסטים. מדהים! במיוחד שבאירופה אנחנו (הסקיירים או "השפוים") מהווים את הרוב.
בשעה שלוש ירדנו מהאתר כדי להקדים את השיטפון הגדול. עדיין היה פקק אבל לא נורא. אך כבישי ישראל יש להם נטיה זדונית לפתח אצלך ציפיות ואז לאכזב והערב זה היה פקק ארוך ומעיק מצומת עמיעד עד צומת גולני (כן אני יודע שהיום זה מחלף אך קשה להתרגל).
סוף טוב הכל טוב ילדים מרוצים וישנים באוטו, מרק עדשים מהביל שחיכה לי בבית ומאה מיילים שלא נקראו מחכים לי במחשב.
לילה טוב.

marceloros

Member
מנהל
דיווח טוב ואף משעשע

צריך למנות אותך לכתב של הפורום

ezko1

New member
לא מבין את התורים לרכבלים בחרמון

גם אני הייתי והכול היה בסדר חוץ מהתורים לרכבלים.
אני ספרתי 6 שניות בין כסאות ברכבל , כלומר ב 5 דקות הרכבל אמור להעלות 100 איש (10*2*5)
בכול תור לרכבל לדעתי היו הרבה פחות מ 100 איש , אז המתנה ממוצעת היתה צריכה ליהיות פחות מ 5 דקות.
בפועל לפחות 20 דקות.
הסיבה העיקרית : במקום תור מסודר יש גוש של אנשים שמגיעים מכול צד ועוכפים מכול מיני כיוונים (לפחות זה היה בלי צעקות ובלי דחיפות).

itamo

New member
אני גם חושב שהבעיה היא שאין תורים מסודרים

הגולשים לדעתי היו בסדר גמור ולא דחפו או צעקו, אבל היה גוש של אנשים שעולים אחד לשני על המגלשים בנסיון להגיע לרכבל.
הפתרון לדעתי הוא די פשוט, הם יכולים לשים חוטים או גדרות שיחלקו את הממתינים לכמה טורים שמקדמים במקביל אל הרכבל.
ואז כולם יעמדו במסודר אחד אחרי השני.
&nbsp
חוץ מזה היה מאוד כיף אתמול.
&nbsp

air junkie

New member
וסיבה אמפירית יותר היא:

שלא על כל הכסאות עולים 2 אנשים...

sgebay

New member
הכי מצחיק היה ב t-bar שיאון

סקיירים עלו בזוגות. סנובורד אחד אחד. חלק מהאנשים היו כאלה שלא ראו טי בר בחיים שלהם. במקרה הטוב הם נפלו מהטי בר כבר בשלב ההעמסה (מה שכמובר יצר עיכובים) במקרה היותר שכיח הם התקדמו כמה עשרות מטרים ואז נפלו ואו שעזבו ועלו ברגל או בהחזיקו בבר בשארית כוחותיהם ונגררו על התחת. לא הפסקתי לצחוק...

itamo

New member
למה אתה הצלחת לעלות על טי באר בלי בעיות בפעם הראשונה ?

אני גם זוכר שנפלתי הרבה בפעמים הראשונות שעליתי על טי באר, זה לא היה בחרמון אלא בארה"ב לפני כמעט 15 שנה, אבל כולם נופלים בהתחלה.

HelloweeN

New member
גם אני לפעמים נופל מטי-בר

וכמו כולם מתעב את זה. גם אחרי כמה וכמה שנים.

I Gabe

New member

כבר עם ותק של כמה חופשות באירופה ועוד לא למדתי להשתמש טוב טי בר. מנסה להימנע מהם.

tomersi

New member
בשנים האחרונות אני כבר מסתדר עם ה TBAR

אפילו די מחבב אותם רחמנא ליצלן....
אבל בפעם הראשונה בססטרייר, זה היה מכה, לא היה T-Bar שלא נפלתי ממנו.....

I Gabe

New member
הפסקתי לנסות

אני כבר לא נופל (למדתי להישען קדימה) אבל גם לא נהנה במיוחד. בדרך כלל מוצא מסלולים עם אמצעי שינוע יותר ידידותיים לאנשים שעברו את גיל 10.

Kicker Girl

New member
ממליצה להקדיש שעה-שעתיים של עליות וירידות וללמוד את זה

בדרך כלל יש בעליה סדרן שאם לא עמוס יעזור לך ויראה לך את התנוחה הנכונה. הטעות של רוב האנשים שהם מנסים לשבת על זה. במיוחד באלה עם צלחת ולא מוט. זה לא מיועד שישבו עליו אלא רק שימשוך אותך במעלה הגבעה, כאילו מישהו דוחף מאחור.
כמו כל דבר שקשור בספורט שלג, זה דורש מעט תרגול. חבל לוותר על מסלולים טובים בגלל הטי בר.

אוי, טי באר עם סנובורד זה לא כייף

כשאני לא עייפה אני מסתדרת איתם, אבל כשאני עייפה ולא מרוכזת זה נהיה מתיש ומביך...
&nbsp

z x 7 r

New member
חחחח במיוחד לגולשי (דגש על גולשי) סנובורד!

יש טיברים אכזריים - לחבר שלי, אחד קרע מכנס, ואחר (לאותו בחור) כמעט עשה חביתה.

ezko1

New member
הבעיה שהנופלים תופסים עוד תורות

הבעיה היחידה שלי עם הסנובורדיסטים שנפלו בטי בר שהם חזרו לנסות שוב ושוב בלי לעמוד שוב בתור.
בזמן שחיכיתי בתור היה מישהוא שניסה 4 פעמיים ואחר כך עוד אחד שניסה 3 פעמיים.
זה אומר שלפני "נדחפו" עוד 7 אנשים.
גם בלי זה היה מספיק עמוס.

natyh

New member
בירידה ממסלול המועדון למרות התור ב 1600 היו אלפי גולשים מוזר

natyh

New member
ואחרי ששיחזרתי את המחשב אפשר לכתוב הערה ברורה

ואחרי כל הבלגן הזה בסוריה דרום הרוסים אחרי שהוציאו להם להורג שני מרגלים ויתר העולם באים לדעאש בטענות ...

תקומו אתם בארבע בבוקר כדי להגיע לחרמון בעשר ונראה מה תגידו....

למעלה