היום ראיתי את Hungry

Ice Age

New member
היום ראיתי את Hungry

מהעונה השביעית. משום מה כמעט דילגתי עליו כי חשבתי שלא אהבתי אותו. אבל אחרי סצנה וחצי נזכרתי שכדאי לשבת עד הסוף. למי שלא זוכר, מדובר בפרק שבו בחור צעיר שעובד בחברת המבורגרים כלשהי, הוא בעל פיזיולוגיה שגורמת לו לאכול מוחות של אנשים. למרות שהוא מרגיש כל הזמן אשם בגלל ההרג שהוא מבצע (והוא מתאמץ לכבוש את הרצון להרוג), הוא מדי פעם תופס איזה מישהו, בד"כ לא נחמד, ופותח לו את הראש עם חדק פנימי שיוצא מתוך הפה סטייל הנוסע השמיני. יש לי הרגשה שהרבה מהרעיון של הכותבים של הפרק היה ביקורת על היחס של החברה לשמנים (אכלני-יתר, לצורך העניין). בלי לגלות הרבה מהסוף, אחרי התלבטויות עם עצמו, הוא בסוף מבין שהוא לא יכול להתעלם ממה שהוא באמת. אולי גם השמנים צריכים להפסיק לפחד לאכול? מה שעוד יפה בפרק מבחינת הסגנון, הוא שכל הפרק מצולם מנקודת המבט של הבחור הטורף, ולא מזו של מאלדר וסקאלי. אנחנו לא מקבלים התפתחויות בחקירה מהצד שלהם, ואנחנו גם לא יודעים אם הם בכלל בכיוון של פתרון החקירה או במי הם באמת חושדים. לא היה עוד פרק מהזוית הזו למיטב זכרוני. אהבתי.

Ice Age

New member
ואגב, קוראים לבחור

רוברט רוברטס. זה בכוונה, או שפשוט נגמרו להם הרעיונות?

1Shir

New member
../images/Emo45.gif מאוד אהבתי את הרעיון של הפרק

בדרך כלל אנחנו רגילים לכעוס על עבריינים ולהעניש אותם, במקום פשוט לנסות להבין, כמו שניסתה לעשות הפסיכולוגית החמודה לקראת סוף הפרק. כמובן גם מהמקום של רוברט עצמו- לפעמים אנחנו כל כך מנסים בכוח להשתנות ולשנות את עצמנו, במקום פשוט להבין שזה מה שאנחנו. ולרוב זה נעשה בגלל כל מיני תכתיבים חיצוניים של החברה. אני מניחה ששמעתם על סדרת הריאליטי "הברבור", מה שקורה שם די משקף את מה שאמרתי. עד עכשו באמת לא חשבתי על זה שבעצם הפרק היה מזווית ראייה קצת שונה, באמת ממש לא היה ברור מה מולדר חושב, והפרק עסק בעיקר במה שעובר על רוברט. אבחנה טובה!
חוץ מזה, אני זוכרת קטע מצחיק מתחילת הפרק, שבו מולדר אמר משהו כמו: "הנה מתגשם הסיוט הגדול ביותר של כל אחד, לראות איך מכינים את האוכל במסעדת הפאסט-פוד שהוא אוכל בה..." כנראה מעבר לביקורת שאתה ציינת, יש בפרק הזה גם ביקורת על כל תעשיית הפאסט-פוד שבראשה המבורגרים. לא מקרי שרוברט עבד דווקא שם... טוב נו, לא סוד שתיקים באפלה זו סדרה שמתנפלת על כל הזדמנות להעביר ביקורת על כל מיני דברים פופולריים ומובנים מאליהם בתרבות המערבית שלנו, ובראשם, כמובן- הממשל...

למעלה