היום קיטלגתי ספר שגרם לי כמעט לבכות

חייםלוי

Member
מנהל
היום קיטלגתי ספר שגרם לי כמעט לבכות

ספר זיכרון לילדה בת 7 מקסימה ומוכשרת שנהרגה בתאונת דרכים לפני 3 שנים. אני מכיר את הסבתא שלה היטב. מגיעים אלינו די הרבה ספרי זיכרון לאנשים שנהרגו בצה"ל או נפטרו בשיבה טובה. הספר הזה היה ממש קורע לב. כולו מלא ציורים שהיא ציירה וצילומים שלה.

כשילד הולך לעולמו הכאב גדול ועצום

פי כמה! וספרי זיכרון דוגמת זה שהזכרת קוראים את הלב, ביחוד שהכרת את סבתה.

DGtal

New member
עצוב עוד יותר שספרים כאלה לא נשמרים

רק השבוע ראיתי מונח מחוץ לספריה ספר זכרון לאחד מנופלי מלחמת של"ג. זה סוג ספרים שמי שלא מכיר את הנפטר לא מתעניין בהם, והם בעיקר תופסים מקום על המדף, לצערנו, ובסוף מדוללים מהמלאי. אני מודה שהשארתי את הספר ההוא שם, אע"פ שאישית הכנסתי עותק אחר שלו לספרייה של הישיבה בה הוא למד, וגם זה כנראה מסיבות אומציונליות. הסיכוי העיקרי לספר זכרון "לשרוד" הוא אם הוא מכיל מאמרים על נושא מסוים, ואז מי שמתעניין בנושא מעלעל בו, ואגב כך קורא את הסיפורים על הנפטרים.

חייםלוי

Member
מנהל
תיאורטית כל הספרים האלה צריכים

להגיע לספריה הלאומית. הבעיה שאנשים פרטיים המוציאים ספרים כאלה לא מודעים לחוק עותקי חובה ואנחנו לא יכולים לדעת שהם הוציאו את הספר.

DGtal

New member
זה לא הנושא

גם אם יש במקרה עותק בספרייה הלאומית, אף אחד לא יחפש אותו.

חייםלוי

Member
מנהל
אבל הוא יישמר וניתן למצוא אותו

קרוב של אחד מאלה שיחפש את הספר הזיכרון יוכל למצוא אותו בקלות בקטלוג עפ"י שם הנפטר או ההרוג. דבר נוסף זה לא משנה כלל אם יחפשו או לא הספר צריך להיות בספריה הלאומית משום שאוספים שם כל פרסום עברי או ישראלי בין אם חפשים אותו אם לאו.

יש בארכיון צה"ל

אגף שלם של ספרי זיכרון לחללים שהוציאו משפחות הנופלים. אפשר למסור את הספר לשם, למרות שקרוב לודאי שהוא כבר קיים שם (אם לא, יותר טוב).

מצטערת. הכאב גדול יותר על ילד

או חייל שנהרג מאשר על הספר לזכרו שהוצא מהמלאי למרות הכעס שהמעשה מעורר!

Sapientia

New member
אוי../images/Emo7.gif

כמו שכבר נאמר פה- אין כמו כאב על ילד שנקטף באיבו. ולראות ספר עם כל הדברים מהתקופה שהיא חיה ושמחה ולא ידעה מה מצפה מעבר לפינה
איך קוראים לספר, אגב?

למעלה