היום עשיתי פעמיי

Zivi38

New member
היום עשיתי פעמיי

לגן של ויצו הקרוב לביתי. זהו גן שהגדולה שלי בילתה בו שנה ובהחלט יש שם צוות שאפשר לסמוך עליו. ולכן חשבתי לי שארשום את הקטנה כבר עכשיו ואשריין לה מקום לכשתהיה בגיל חצי שנה (דהיינו תחילת אפריל) אולם מנהלת הגן בהבעה מצטערת הודיעה לי כי לכיתת הקטנטנים צריכים להיות בספטמבר 2008 בני חצי שנה. לשאלתי מה עושות אמהות שרק יולדות בספטמבר וצריכות לחזור לעבודה תוך 4 חודשים בערך?? ענתה בהרמת הכתפיים וכפות הידיים לצדדים כאילו אומרת אין מה לעשות. היתכן כדבר הזה? האם יש אמת בדבריה? האם יש מקום לברר את זה? יכול להיות שזו המצאה שלה? למי יש תשובות?

מקבלים בויצו מגיל חצי שנה ולא קודם

אבל, אם הקטנה תהייה בת חצי שנה באפריל ויש מקום בכיתת התינוקות אזי אין מניעה לקבל אותה. אבל, אני לא לגמרי בקיאה בענייני קבלה למעונות ויצו ונעמת.

dafnapo

New member
לא יכול להיות!

אני הכנסתי את הקטנה לגן בפברואר 2006 כשהיא היתה בת 9.5 חודשים, כלומר בספטמבר 2005 (תחילת אותה שנת לימודים) היא עוד לא היתה בת 6 חודשים (רק 4.5 חודשים). יחד איתה נכנס באותו יום תינוק בן 6 חודשים בדיוק. כמובן שהכניסה היא על בסיס מקום פנוי והשאלה היא אם יהיה מקום בתחילת אפריל. אז ראשית, בדקתי באתר של ויצ"ו ומתברר שאפשר לקבל גם ילדים מתחת לגיל 6 חודשים בהתאם לבשלותם וכפוף לאישור רפואי. למי לפנות - ויצ"ו - מחוז מרכז : 03-6940548 פקס: 03-6940550 בתמ"ס - מחוז ת"א - מרכז, ממונה מחוזית - גב' רחל פידל. 03-5154250 [email protected] בהצלחה!

אנה מ

New member
בהחלט כן

הילדון שלי נולד באפריל, כלומר בספט' הוא היה בן 5 חודשים ולא נכנס לגן ויצ"ו. נאלצתי , במשך שנה שלמה, לשלם על משפחתון פרטי, דאז - 2400 ש"ח לחודש. הוא נכנס בשנה שלאחר מכן, בגיל שנה וחמישה חודשים. אותו דבר נכון לגבי הילדון של גולי - נולד במאי, ולכן לא נכנס לתינוקיה של ויצ"ו, וכעת הוא במשפחתון פרטי (2800 ש"ח לחודש. התייקר במשך שלוש שנים). ובספט' הבא יכנס למעון ויצ"ו. מרגיז, אבל אין מה לעשות.

ככל הידוע לי, בנעמ"ת מקבלים מגיל 3 חודשים.

אולי תנסי למצוא מעון טוב של נעמ"ת באיזור מגורייך?

יולי 7

New member
אצלנו בתינוקיה יש תינוק

שבספטמבר היה קטן יותר מחצי שנה. המקום שלו לא הובטח עד תחילת שנת הלימודים וכשראו שיש מקום הכניסו אותו. החוק של חצי שנה בספטמבר מתייחס לילדים שמתחילים בספטמבר ולא גורף לאורך כל השנה

ליביתי

New member
אני מכירה את הכלל הזה של ויצ"ו

אבל אני יודעת שזה חל על מועד הכניסה למעון. מצטרפת להמלצה ליצור קשר עם הנהלת ויצ"ו במחוז שלך כדי לברר את הדברים לאשורם.

למעלה