היום ערב ט´ באב...

היום ערב ט´ באב...

דווקא היום כדאי שנעלה גם אנחנו את רמת הדיון פה בפורום ולא ניגרר להשמצות מיותרות הרצות כאן על ימין ועל שמאל. החורבן בסופו של דבר לא הגיע בשל אוייבינו החיצוניים,אלא בשל האוייב הפנימי, הקיצוני והפנאטי שעורר את שנאת החינם בארצנו אז לפחות היום נתעלה מעל עצמנו. אני חושב שמותר להעביר ביקורת,מותר להגיד שנמאס מסחטנות זו או אחרת, אבל תמיד לזכור שביקורת משמעה אינה שנאה עיוורת למגזר זה או אחר כמו שרבים מנסים להציג פה. להתווכח בלהט על טובת הכלל וטובת הפרט -כן,לשנוא ולרצות ברעת האחר-לא!!!. אני דווקא כן חושב שצריך לכבד את היום,ולסגור את המסעדות,בתי הקולונוע וכד´. אבל יחד עם זאת אפשר לצפות שגם בציבור החילוני יתחשבו בימים אחרים,ולא ימנעו ממנו את אורחות חייו הנהוגים... שיהיה צום קל לכל אלה הצמים...

Arie17

New member
../images/Emo45.gif מסכים ובעד + הערות

אני מסכים איתך שביהמ"ק נחרב בגלל שנאת חינם, ואני מאוד רוצה שלא תהיה שנאה כזו בינינו, אני מאוד רוצה שתהיה אהבה כמו בין "חילונים", שהם בעצם פחות מאמינים ופחות שומרי תורה ומצוות, אני לא אוהב לקרוא להם חילונים, וכמו בין "דתיים" ו"חרדים" וכל שאר הקבוצות הלוואי שלא הייתה בינינו שנאה, ואולי בגלל הרצון שלי לזה אני טיפה הגזמתי בתגובות שלי האחרונות, אבל אני ממש מת שזה יקרה... שכולנו נהיה עם מאוחד, רק אין לי מושג איך לחבר את תפיסות העולם והארץ שלנו לתפיסה אחת משותפת

תמיד אפשר לקוות...

הבעיה שכמה שנקווה לדברים האלה-זה תמיד ייראה בתור תמימות. בכל זאת זה משהו בגדר של : "וגר זאב עם כבש" לאור כל ההבדלים. כ"א יכול לדבר יפה מפה ועד להודעה חדשה, כמו שאני דיברתי מקודם,ואתה דיברת עכשיו. השאלה היא לא מה אנחנו אומרים,אלא מה אנחנו עושים? ובזה יתבטא המבחן האמיתי שלנו.

למעלה