היום נתקע לי הרכב...

ps9999

New member
היום נתקע לי הרכב...

פתאום הוא נכבה- בנסיעה עירונית...מד הדלק עדיין על שליש .. אז עצרתי וניגשתי למנוע. זהיתי נזילת דלק באיזור הקרבורטור! לא היה ברור מאיפה בדיוק זה נוזל ולמה בכלל זה כיבה את המנוע. מכיון שחוץ מטסטר ומפתח 10 - לא היה עלי כלום, חשבתי שאם היו לי כלים הייתי מנסה לחזק את כל הברגים של הקרבורטור (בבסיס 13 מ"מ והציר של המצערת 11 מ"מ) חכיתי 5 דק' שהכל יתייבש, וניסיתי להתניע שוב. אחרי ההתנעה (שהיתה קשה) שוב ראיתי נזילה - מיד כיביתי. הנזילה נראתה מאיזור הציר של המצערת (2 אומים משני הצדדים) התקשרתי לבני. בני מיד הבין את התקלה ואמר שצריך לנקות את הסיכה (עם ספריי קרבורטור) שמעל המצוף של הקרבורטור. מסתבר שכאשר יש סתימה הדלק מתנקז לשם (הנק' הנמוכה) ובורח עקב אטימה לא הרמטית... פתחתי את המכסה (חלק ימני בתמונה) - חמישה ברגים, השפרצתי עליו "זז קל" (הייתי אחרי קניות בחנות לכלי עבודה ובמקרה קניתי ספריי כזה...) סגרתי והכל עובד! תודה רבה לבני. עשית לי את היום! מהיום אני נוסע עם ספריי קרבורטור ברכב, מברג נורמלי ( קצת יותר גדול מטסטר), מפתחות 11 ו 13 עוד המלצות לכלים שצריכים להיות ברכב תמיד? בתמונה: הסיכה נמצאת בחלק התחתון של החלק השמאלי (בפועל היא כמובן מעל המצוף)

הכי טוב שהסתדרת לבד, ובעזרה של חברים טובים.

אישית לי באוטו יש תמיד ארגז כלים, עם כל המברגים, פליירים, פטיש, מפתחות רינג 8-24. סט בוקסות קמפלט ג'ק ספריי קרבורטור, WD, ספריי גריז, רצועת גרירה.

ps9999

New member
ספרי גריז?? לא מכיר. למה זה שימושי?

דרך אגב, בנוסף לג'ק אני לוקח גם מוט ברזל ארוך- שיהיה מומנט לצלב (אחרי שנתקעתי ולא הצלחתי לפתוח את הבורג של הגלגל...)

אם אתה צריך גריז,

והגליל כל פעם נשפך ומלכלך לך את הבאגאז... הספריי עושה את העבודה. אין ספק שידית כוח עוזרת בחילוץ...

רועי, מה יעשה מי שלא מבין כל כך?

יש לך איזה פתרון קסם בשבילי? מה להחזיק באוטו? אנטולי אחד קטן בבאגז`?

latino1302

New member
תגיד לי karnal

מאז אני מכיר אותך , תמידד היו לך כילים באוטו לא? הופתעתי של התקשרתה עלי ; c) לפחות שניגמר טובומהר! .. דבר איתי בהזדמנות , אתה יודע איפו אני.. תקפי לבדות את הצינורות בתוך מנוע עד הCARB לאחר תקופה הגומי מיתפוררת וסוטמת את הפילטר ולאת לאת חודר לCARB.. יאללה ראבותיי. שיהיה לנו רק טוב! יש חדשות טובות בקרוב!!

ps9999

New member
קברון - על מרפי שמעת???

חוק מרפי- פעם אחת הוצאת את הארז כלים מהאוטו - צפה להיתקעות... (הארגז מטייל בין הבית לחיפושית 68 שבשיפוץ - זוכר?) הלילה (שעון ישראל) אני מתקשר אליך - תהיה זמין דרך אגב- איזה פילטר? הוצאתי אותו. יש לי רק פילטר אחד ביציאה מהמיכל דלק..

למעלה