היום לפני 37 שנה.

ברק 188

New member
היום לפני 37 שנה.

26 בינואר 1968 - היום לפני 37 שנה הצוללת "דקר" נעלמה, על סיפונה היו 69 מטובי בנינו, אחד מהם הכרתי באופן אישי. במוצאי שבת, 29 במאי 1999, למעלה מ-31 שנה לאחר שנעלמה, הודיע דובר צה"ל על זיהוי הצוללת "דקר" כ-500 ק"מ מחופי ישראל, בנתיב הפלגתה המקורי. הצוללת התגלתה בעומק של כ-2,900 מטרים מתחת לפני הים, בסיוע חברת "נאוטיקוס" האמריקאית, המתמחה בחיפושים במים עמוקים, ובסיוע הצי האמריקאי. אח"י דקר צ-77

גלי®

New member
../images/Emo16.gif לזכרם ...

הגשר שלה מוצב כאנדרטה לא רחוק מביתי, בכל פעם שאני חולפת על פניו, אני נזכרת באזכרות השנתיות בהר הרצל ובהורים שלהם, שהזקינו משנה לשנה ואח"כ התחילו להעלם... אני חושבת שזו הדרך הנוראה ביותר להורה לחיות את חייו, מבלי לדעת אם בנך חי או מת... ראיתי את המבטים שלהם - הורים אמיצים, לא נשברים... חיים יום אחרי יום בתקווה שמחר ימצאו רמז נוסף, קצה של חוט שיוביל אל מצולות הים ויראה את מקומם... מצדיעה להורים המדהימים האלו, הגיבורים האמיתיים...

../images/Emo16.gifלזכרם....

קשה לשכוח את הימים כשהמדינה כולה התנדנדה בין ה...התקווה ש...הנה מצאו את הצוללת דקר לבין ...התקוות שנשברו מול המציאות. כילדה בביה"ס היסודי זוכרת את מצהלות השמחה כשהודיעו שהנה כנראה מצאו את הצוללת ואת האכזבה האיומה והצער כשההודעות הסותרות הגיעו

../images/Emo16.gif כן עצוב, עצוב מאוד

אני זוכרת את זה היטב, זה היה כמה ימים אחרי יום הולדתי, כל הארץ רעשה וגעשה והופצו כל מיני סיפורים שאולי הם נחטפו (ברה"מ כמובן היתה הנאשמת העיקרית) וכל מיני כאלה רעיונות, העיקר לחשוב שאולי בכל זאת בכל זאת הם בחיים ונזכה לראות אותם. יהי זכרם ברוך

למעלה