היום כשרכבתי

horse lover

New member
היום כשרכבתי

פתאום באמצע הטיול נשבר לי המתג! זה היה ממש מוזר פשוט פאום היתה לי מושכה משוחררת ביד! אז המדריך שלי נתן לי את המתג שלו ואילתר משהו במקום לסוסה שלו. (אבל הטיול היה מעולה מלא קאנטרים וגאלופים)

יא! מתג שבור... יש דבר כזה אבל

לא באמת(מתג שבור זה מתג עם שני חלקים או יותר,) איזה מוזר זה... באמצע רכיבה נשבר מתג... אני רוכבת כבר הרבה זמן וזה בחיים לא קרה לי!

taz512

New member
נשבר המתג או נקרעה המושכה?

כשנקראת מושכה אפשר פשוט להחליף אותה בחבל או משהו, מה שקורה הרבה פעמים. עם המתג נשבר אז צריך לקחת חבל ולאלתר מה שנקרא ראשית מלחמה. דבר מאוד פשוט להכנה. אז מה בדיוק קרה? טאז, השד והמתגים

horse lover

New member
הוא נשבר../images/Emo70.gif

המתג פשוט נשבר, לא נקרעה המושכה... פתאום ראיתי שיש לי ביד מושכה וחצי מהמתג! אחרי זה כשירדתי ראיתי שלמתג (שהוא שבור מנוף) נשבר המנוף, נראה לי שהמתג הזה כבר נשבר פעם ותיקנו אותו. בגלל שעל הסוסה שאני רכבתי עליה אי אפשר היה לרכב בלי מתג (היא מושכת בטירוף!) החלפתי עם המדריך מתג והוא אילתר לעצמו "ראשית מלחמה".ממש מוזר!

taz512

New member
זה קורה לפעמים

גם לי זה קרה איזה פעם או פעמיים עם מתג שבור רגיל. זה פשוט עייפות של החומר ואז זה נשבר מהלחץ, וזה קורה הכי הרבה אצל סוסים שלועסים את המתג. לכן צריך לעשות שני דברים. 1. לבדוק שהמתג מהודק מספיק, שאין חופש ככה שהסוס לא יכול ללעוס אותו. 2. להסתכל על המתג לפני הרכיבה ולראות שאין בו סדקים ושאין רווח בשני העיגולים שמחברים את החצאים. אם כבר מתקנים מתג שנשבר צריך לדאוג לשיף אותו טוב טוב בסיום התיקון בשביל שלא יהיו שפיצים קטנים שיכולים לפצוע את הסוס. אני אישית ממליץ לזרוק מתג שנשבר לפח. טאז, השד והמתגים

abup

New member
ראשיית מלחמה???

מה זה ? עושים את זה מחבל פשוט?? למישהו יש תמונה איך זה נראה או הסבר איך עושים את זה ?

taz512

New member
ראשיית מלחמה

זה ראשייה שעושים מלאסו, אבל במקרה הצורך אפשר להכין את זה גם מחבל רגיל. זה לא כזה מסובך, ועם תגיע למפגש תזכיר לי ואני הראה לך, כי צריך להראות את זה וקשה להסביר את זה בעל פה. טאז, השד וההסבר

פרסה

New member
פשוט מאוד

לוקחים חבל... קושרים עיגול מכניסים את החבל לתוך העיגול ואת העיגול החדש שנשאר שמים לו על האף החבל שנשאר זה המושכה

למעלה