היום יש לבני ועדה

love4101

New member
היום יש לבני ועדה

רפואית בביטוח הלאומי תאחלו לו בהצלחה אמן.

שרונמר

New member
גם אנחנו הגשנו טפסים

לביטוח לאומי. השלב הבא הוא כנראה, כמו אצלכם, זימון לועדה. אם אפשר ספרי איך היה, אני רוצה להתכונן מבחינה נפשית, כי כשאתה יודע מה הולך להיות זה יותר קל. אצלנו שלחנו את הטפסים אחרי חצי שנה של סבל.

love4101

New member
זה לא הפעם הראשונה

אבל היה בסדר הרופא דיבר עם הבן שלי ושאל אותו על ההתקפים והוא ענה לו כמו בוגר וסיפר לו והרופא בסוף אמר לנו אנחנו נאריך לו את הנכות בסה"כ היה בסדר את האמת היו לי המון חששות אבל עבר מקווה שלא יאריכו כמו פעם שעברה רק לשנה ושיהיה בהצלחה למי שצריך מחזיקה אצבעות.

שרונמר

New member
שאלה לי אלייך

אפילפסיה כבעיה יחידה מקנה נכות בבטוח הלאומי? חפשתי חומר על כך ולא מצאתי. יש לי ילד בן שבע חולה

love4101

New member
ככה זה במקרה של בני אך

גם עם מבחינת לימודים הרמה נמוכה וכאלה תאספי כמה שיותר מכתבים מרופאים המורים זה עוזר יום טוב ובשורות טובות.

תיכנסי לאתר של ביטוח לאומי

יש שם מידע על ילדים נכים ואחת הקטגוריות זו אפילפסיה כשהאחוזים נקבעים לפי מספר ועוצמת האירועים, ואצל ילדים - גם בתלות באחרים. אנחנו עברנו את הועדה, היה בסדר גמור. כעקרון, הם נותנים על אפילפסיה 50% נכות גם אם כמות ההתקפים מצדיקה יותר מזה. ממה שהבנתי, אם אוספים עוד נתונים על תופעות נוספות (בעיות קשב וריכוז, מחלות נוספות וכו') - אפשר לחזק את הטענה שהילד זקוק להשגחה / נוכחות של מבוגרים ואז אפשר לקבל יותר אחוזי נכות. אצל ילדים נכויות כאלה הן תמיד זמניות וצריך לחדש/להאריך אחת לשנה (או שהכל יהיה בסדר.. ואז לא צריך מהם כלום..).

למעלה