הפרסום
בהחלט עשה לי רע. אולי היום זה היה נחשב לדבר נורמלי, אולי היום ילדים בגיל כזה של כיתה ו' היו מגיבים לזה אחרת (כי בכל-זאת אנחנו חיים בעולם תרבותי ותקשורתי אחר) ומזיות ראיה אחת - אם הייתי מתפרסם במימדים כאלה בגילי כיום זה דווקא היה עושה לי טוב, אבל כך או כך - אז זה היה גדול עלי. לא הפסיקו לזהות אותי ברחוב (בעיקר מאז הראיון בטלויזיה ב'שמיניות באויר') ולא ידעתי איך לאכול את זה, בביה"ס (שבו למדתי עם המון ילדים ערסים, שגם ככה מעולם לא פירגנו לי על תחום העניין המיוחד שלי) עשו לי המון צרות, ובגיל הזה המשמעות של זה היא קריטית. בד בבד, הראיונות וההופעות התקשורתיות עצמן - לא שיקפו אותי באמת, לפחות לפי תחושתי אז. אני זוכר שב'שמיניות באויר' פשוט ביימו לי את התשובות - פשוטו כמשמעו: הזמינו אותו לשם כבר בצהריים, כדי לעשות חזרות עם דליק על התשובות שאני אמור לענות, אפילו שאלה אל התשובות שבאמת רציתי לתת. נתנו לי אפילו טקסט כתוב עם התשובות ה"נכונות". כאילו שזה אל הספיק, בשידור החי דליק התקיל אותי עם שאלה שלא הייתה בחזרות והייתי צריך לאלתר תשובה טובה. כולם חשבו שאני מושא לקנאה, אבל ממש לא התגעגעתי לראיון כל-כך מאולץ, וגם לא ללראות את שירה גרא (אחת מכוכבות התוכנית שהייתה לה אז פינה קבועה) נשפכת מצחוק לנוכח התשובות שאני עונה לדליק בשידור. תוכנית הרדיו ה"שעתית" שהגשתי לבד (לפחות זה אל היה בשידור חי) הייתה גם היא אילוץ אחד גדול. היוזמה הייתה של המחלקה לפולקלור ברדיו, שלאנשים בה לא היה נסיון בעבודה עם ילדים. במשך העבודה וההתייעצויות לקראת התוכנית, הייתי נתון להרבה התערבויות (אולי הם באמת ראו את זה כייעוץ, אבל אני קלטתי את זה כהנחיות וכפסיקה), אם זה בשירים ספציפיים שרציתי לבחור, אם זה במה שרציתי להגיד על השירים, ובכלל לא הרגשתי שהעניין ממש אמיתי. הראיון לעיתון 'כולנו' גם הוא לא היה ממש מקור לגאווה בשבילי. התשובות שנתתים לעיתונאים עוותו לחלוטין, ופתאום מצאתי את עצמי קורא בעיתון דברים שלא אמרתי. לך תסביר אח"כ לילדים בני 12 שלא באמת אמרתי את השטויות האלה. בתקופה שאחרי סוף כיתה ו' התחלתי לחוש יותר ויותר ריחוק מהמוסיקה שכל-כך אהבתי. בשלב מסויים זה הגיע אפילו עד כדי סלידה. אבל אחרי כשנה מצאתי את עצמי חוזר לשמוע את זה, ומתחיל להנות מזה מחדש, הרחק מאור הזרקורים. אחרי כן, כשהתחלתי לרצות לעסוק דווקא ברדיו, עדיין נרתעתי במשך הרבה זמן מלשדר בעצמי, ומלהתקרב למקרופון. כך פיתחתי משיכה מאוד פרדוקסלית לתחום. בגיל 18, הצעתי את עצמי למנהל המדור לפולקלור דאז כדי לעבוד קצת במחלקה לפני הגיוס. הוא הציע לי לעשות כמה תוכניות חד-פעמיות, אומנם הרמתי את הכפפה אבל בחרתי שאת התוכניות יגישו קריינים של הרדיו. כך היה, והפעם - התגאיתי במוצר שיצא.