לא הופתעתי בכלל
ציפיתי שמירי מסיקה תזכה, ומה הפלא עם כל היחצנות שיש מאחוריה, ועם העובדה שכל בנאדם במדינה מכיר אותה (והרוב גם אוהבים אותה), כשבתי עדיין לא פרצה לתודעה...אישית, אני לא מאזינה נלהבת של מוסיקה ישראלית, אך פה ושם כשיש כשרון ענק ברמה של בתי (ואני מתייחסת בעיקר לעובדה שמעבר לכך שיש לה קול יפה עם יכולות מדהימות, היא כותבת, מלחינה, מנגנת, מפיקה וכו'...)הוא זוכה כמעט להתעלמות, מאחר והוא לא עומד בקנה אחד עם הקונצנזוס המוסיקלי. אין לי שום דבר נגד שאר הזמרות שהתמודדו (חוץ מאפרת גוש- אותה אני לא סובלת), אני פשוט לא מאמינה שהן היו מגיעות לאן שהן הגיעו, אם לא היתה מאחוריהן מכונת יחצנות משומנת היטב, מתוקשרת והופעה נאה (בהתייחסות לשירי ומירי, שהן רק מבצעות שירים שאחרים כתבו להן.) שוב, הן אחלה זמרות לדעתי, מרגשות, יפות ובעלות שירים נחמדים מאוד, אבל כשרון גדול הן לא- או שעדיין לא הוכיחו זאת. בכל מה שקשור לשיר השנה- גם המועמדים הסופיים היו על הפנים בעיניי, חוץ מתחרות כלבים של אביתר בנאי, שזה אולי השיר היחיד שבאמת הגיע לו לזכות. כשרונות אמיתיים כמו שי נובלמן לדוגמא, שהצליח לפרוץ את הפלייליסט של גלגלצ אחרי 14 שנים של יחצנות עצמית, לא נכנסו לתחרות, וזה חבל מאוד. ההפתעה הגדולה בעיניי היתה קליפ השנה של my second surprise להקה פשוט מצוינת ואני ממליצה בחום לכולם לנסות ולהאזין לה. בשורה התחתונה, התחרות הזאת קטנה על בתי, לפחות הקהל שלה בוחר את הדברים האיכותיים על פני הממוסחרים, ואני מעריצה אותה על כך שלא נתנה לנוף המוסיקלי הישראלי להרוס אותה ולהפוך אותה גם למסחרה. חן