היום זה קרה ...

היום זה קרה ...

שלום, השאלה שלי נובעת ממתח ותישמע אולי קצת חרדתית ומוזרה. היום היינו בדיון השני ברבנות, ואנחנו אחרי טקס הגירושין וקבלת הגט. הדברים מתחילים לחלחל ואולי בגלל זה אני קצת חרדה. שאלתי היא כזו: הטקס התבצע בצורה מעט שונה ממה שקראתי עליו, ללא הקפדה על פרטים, שנאמרו לי לפני כן שהם חשובים ושצריך לשים לב אליהם. סתם דוגמא: כאשר הייתי צריכה להניח את כתב הגירושין מתחת לבית השחי השמאלי שלי וללכת עמו מס' צעדים, הנחתי אותו בטעות מתחת לבית שחי ימין וביצעתי את ההליכה. רק אח"כ הבנתי שטעיתי, אך לא העירו לי על כך , לדעתי אפילו שאלתי והרב אמר שזה לא משנה ... (הייתי קצת מעורפלת) ... ועוד דוגמאות מסוג זה. כעת אני חרדה שאולי הגט "לא תופס" מבחינה דתית, למרות שהאישור כבר אצלי ביד. שאולי עשיתי משהו לא תקין. אני בטוחה שתחשבו שזו שאלה מגוחכת ובכל זאת, האם למישהו יש משהו להגיד שיכול להרגיע אותי? האם אצלכם הקפידו למשל על הפרט הזה של לשים את כתב הגט מתחת ליד שמאל? (משום מה זה מצוין באינטרנט כפרט חשוב מאוד). תודה. נ.ב הציניקנים - רדו עליי חופשי, זנ לא מפריע לי, אבל אשמח גם לתשובה כנה ממישהו

לנשום עמוק...

אני מבינה את החרדות והלחץ, אבל התפקיד של הרבנים הוא לדאוג שהכל יהיה כהלכה. התפקיד שלך זה להיות לחוצה ולא מפוקסת... את אומרת ששאלת במפורש את הרב אם הכל בסדר. הוא ענה שכן. זה מספיק כדי שתהיי רגועה. זה התפקיד שלו, הסמכות שלו, האחריות שלו. באופן כללי עדיף לא לחפש צרות ולשאול שאלות שלא חייבים. קיבלת גט, זה תופס. (לשאלתך לגבי ימין או שמאל- בחיי שאין לי מושג, אבל אני מניחה שברבנות בקיאים יותר מב"אינטרנט") את גרושה. שיהיה בשעה טובה. אם בא לך לצאת לקרוע את העיר, תגידי. בהצלחה!

את לא מאמינה מה עשיתי מרוב הלחץ ...

כן, אני מניחה שהייתי ממש בלחץ פוסט-גירושין כזה. מרוב לחץ שלחתי מייל לרב שחיתן אותנו אם הטקס "כשר". עכשיו אני בלחץ שהוא יגיד שלא ויעשה עם זה משהו - ברור לי שאלה מחשבות לא ריאליות
מה יהיה איתי ??? כנראה שצריך לסיים את היום הזה איכשהו...

את תזכרי ביום הזה בחיוך...

אני בטוחה שהרב שחיתן אתכם לא יעשה עם זה כלום, כי הוא לא נכח והוא אמור לסמוך על הרבנים שערכו את הגט, בדיוק כמו שאת אמורה. זה די משעשע שפנית לרב שחיתן אתכם. תבקשי החלפה, החזרה או זיכוי... וברצינות, תצאי עם חברה טובה, תזמיני אוכל שאת אוהבת או סתם תראי סרט טוב בטלויזיה. תעשי משהו שנעים לך.

לספר לך שאני טעיתי בשם שלי כששאלו?

ושאבא שלי המציא לי כינוי שלא היה ולא ניברא ומעולם אףאחד לא שמע עליו או קרא לי ככה? אז הם יודעים שאנשים במתח ובלחץ ואני הרגשתי שעשו הכל כדי לעזור לנו לסיים את היום הזה בכבוד וביושר ובאמת. כשיצאתי משם עם האישור ,למטה במדרגות כבר שלחתי SMS ראשון שאני גרושה.

יש מצב

שהיית על 26%??? <בדיחה פרטית :)> עזבי שטויות, את גרושה, מזל טוב ובהצלחה בדרך החדשה כל השאר שטויות, ימין, שמאל, העיקר שאת בדרך הנכונה

למעלה