היום ה-1 במאי...

• פותח הנושא MS6
  • פורסם בתאריך

MS6

New member
היום ה-1 במאי...

מישהו הלך לאיזה עצרת פועלים
?

nizanm

New member
../images/Emo6.gifפעם השתתתפתי הצעדת ה-1 במאי,ו-

כשהיה שקט, פצחתי ב: עלה בריקדות ניפגש ניפגש עלה בריקדות ניפגש בדם ואש עלה.. כאן חטפתי
זפטה בעורף מחבר שלי שהתגלגל מצחוק והיסה אותי.. חוויות של ימים עָבָרו. נדמה לי שאין כבר. כי ברית המועצות התפוררה ועם זאת, האידאולוגיה הפועלית קומוניסטית, לא ?

MS6

New member
תתפלא...

יש להם כמה אתרים ואם אני לא טועה הם פעילים בארץ (אומנם בעיקר ביישובים ערבים אבל עדיין), יש תנועת נוער קומוניסטית בישראל.

אכן משה... נוער מק"י עוד קיים על אף

שמק"י עצמה כבר לא קיימת (אולי הם נקראים אחרת כיום אבל אני לא בטוח) ואף ישנה מפלגה קומוניסטית פעילה בכנסת שלנו כיום על אף שקיימת טעות נפוצה כיום כי היא תנועה ערבית אז אל לנו להתבלבל המפלגה הזאת היא "חד"ש" אשר הוקמה עוד בטרם המדינה הוקמה והייתה לתנועה קומוניסטית האיש שהקימה ועמד בראשה אם אני זוכר נכון שאה בלבנון ואינו יכל לשוב ארצה לאחר מעמצים הושב אל משפחת ונרצח או שהתנקשו בחייו משהו כזה (אגב לפי מה שאני זוכר לא על ידי יהודים)... אולי לא כל הפרטים נכונים אבל המסגרת של הסיפור שלו כן פשוט שמעתי את הסיפור הזה ולמתדתי אותו מזמן ואני עוד צריך להרחיב בנושא.... ובקשר אליך ניצן... המילים הן "עלי ולא אלה ביקדות" "עלי בריקדות" פרושו על הבריקדות ז"א על המכשולים נפגש מכיוון שהם נלחמו כאילו מעל למכשולים שעמדו בדרכם אל עבר הרצון "את המדינה לכונן משתי גדות הירדן"... בברכת תל-חי וא"י השלמה יאיר קלויר

MS6

New member
אם אני לא טועה התנועה נקראת

בנק"י (ברית נוער קומוניסטי ישראלי.. להבדיל אלף אלפי הבדלות מ"ברית הנוער" שלנו...) כנראה יש עדיין בני נוער שמתגעגעים לגולאגים והשמדת רבים רק בשל שיוך פוליטי לא נכון. אתה צודק, חד"ש היא מפלגה קומוניסטית אבל צריך לזכור שהיא התאחדה עם מפלגה ערבית. חד"ש עצמה היא התאחדות של 2 מפלגות, האחת ערבית והשניה קומוניסטית. זאת גם הסיבה שיש חברים יהודים בחד"ש והיו גם חברי כנסת יהודים בדח"ש (כמו תמר גוז'נסקי).

אכן...

משה אהבתי את מישחק המילים בסוגריים.... ואכן בנק"י זה השם שלא זכרתי תנועת הנוער של מפלגת מק"י שלא קיימת עוד... ובקשר לתמר גוז'נסקי זה נכון ולכן כל מי שמתרעם על כך שמה היא עושה במפלגה ערבית טועה, לא שצריך "למות" עליהה כן?, אחרי הכל היא קומוניסטית (ואם כל החזות הדמוק' כאילו בל לנו לשכוח שקומוניזם הוא אנטי דמוק' מהסיבה שהוא לא יכול להתקיים דמוקרטית) וזו הסיבה האמיתית שצריך לכאוס עליהה בגללה... בברכת תל-חי וא"י השלמה יאיר קלויר

Mustang3000

New member
תאמינו או לא עדיין יש קומוניזם בארץ

אני אישית מכיר מקרוב ארגון שנקרא קק"י (קבוצה קומוניסטית ישראלית), כמו כן יש את בנק"י שכבר שמעתם עליו... מי שרוצה יכול להמשיך להתעניין באתר הרשמי של בנק"י: www.geocities.com/bankial/whatis.html

למעלה