היום הראשון

שיר29

New member
היום הראשון

היום פסענו יחד בכורתי ואני לעבר בית הספר. בפעם הראשונה ביום הראשון בכיתה א. אמרתי לה בואי נכנס ברגל ימין.... אחת...שתיים...שלוש.... והופ נכנסנו, ההמולה הייתה גדולה המון קטנטנים כאלו , שהסתכלו מסביבם ולא הבינו מה קורה, נכנסנו לכיתה ושאלתי אותה את מתרגשת , היא ענתה לי " לא אמא אני לא מתרגשת רק כואבת לי הבטן". הגענו בין הראשונים בכיתה והיא שאלה " אמא מה עושים?" אמרתי לה שתבחר לה מקום ונחכה בטח עד שכל החברים לכיתה יגיעו, היא נורא גאה שהיא ב - א1, היא בחרה מקום ושמרה את הכסא על ידה לחברה שלה, המורה עדינה נכנסה לכיתה, שכולה הייתה צהובה כי קיבלנו חולצות צהובות לכל ילד שעליה כתוב שלום כיתה א ביד היו למורה בלונים צהובים וכל ילד קיבל בלון, ואז נתבקשנו לצאת החוצה, ולחכות ברחבה לטקס , למרות שידעתי שבעוד כמה דקות ארוכות שיראו לי כמו נצח, אני אראה אותה צועדות בשער היישר אל תוך בי"ס והפעם זה רשמי מול כל בי"ס, הרגשתי צביטה נוראית בלב, ודמעה בצבצה.....נשקתי אותה ופסעתי בכבדות נוראית לחצר. כל בי"ס התאסף שם....ילדי ב הופיעו שם....ילדי ה רקדו בשבילם. ובסיום ביקשו מכל ילד לבקש משאלה ...ספרנו עד שלוש.... אחת...שתיים....שלוש.... והופ כל הבלונים ואיתם המשאלות עפו לשמיים. חזרנו לכיתה הושבתי אותה, והמורה עדינה ביקשה בעדינות כיאה לה ולשמה שעכשיו נצא כי כך ייטב עם הילדים. אחלתי למלאכית שלי בהצלחה נשקתי אותה, כשהגעתי לדלת הסתובבתי והעפתי נשיקה באוייר... והיא שאלה אותי אמא את בוכה? אמרתי לה לא יפה שלי העינים שלי נוצצת מאושר ומהתרגשות. בבית בסוף היום שנראה לי כמו נצח.....היא אמרה לי.... " אמא אני ראיתי שבכית , אבל אל תדאגי כי גם לאמהות מותר לבכות כשהן עצובות." בסוד שאלתי אותה ילדה שלי מה הייתה המשאלה שביקשת כשהבלון עף למעלה ? והיא ענתה לי באהבה אין קץ " שאת אמא תמיד תהיי בריאה ותמיד תשארי האמא שלי". מה עוד יכולתי לבקש....חיבקתי אותה ושוב דמעה בצבצה מלאת אושר. עבר עלינו יום מרגש.....הקטנה שלי כבר כל כך גדולה! דמעות של אושר מהולות בדאגה ובעצבות ממלאות אותי עכשיו.. מה יהיה ? ואיך יהיה? ואוף כל כך הרבה איך איך איך.?????? והייתי צריכה לשתף משהוא.... שיר29 במסע רגשי לתוך כיתה א

קרני12

New member
אני קוראת את מה שכתבת והדמעות

מציפות אותי. גם אני ליוויתי היום את ביתי הבכורה לכיתה א' וגם עמדתי עם עוד כמה אמהות בוכיות מול הקטנטנים הללו, זה כ"כ מרגש איך שהם פתאום גדלו לנו. וכ"כ היה קשה לי להפרד גם אחרי הטכס עלינו לכיתה וצילמנו עוד תמונה וגם אחרי שהמורה ביקשה יפה:"כל ההורים מתבקשים לעזוב ולחזור ב-11:45" היה לי קשה ללכת, עוד תמונה עם המחברת...ועוד תמונה עם התיק על הגב...ועוד תמונה ליד הלוח...ועם...החבר והחברה ו...שלא יגמר לעולם, פשוט לא רציתי ללכת!!! איזה אמא נודניקית, ואם לי תהיה מחר בגן כזאת אמא זה מה זה יעצבן אותי. אבל היום היתי פשוט אמא!!! עם כל החששות והפחדים, מותר לי לא????

ריגשת אותי מאוד ... עד דמעות ...

הבת שלי בטרום חובה (שנה שניה). אתמול היה לשתינו קצת קשה להיפרד אחת מהשניה, עד לשלב שהגננת והסייעת "גירשו" אותי בשעה 08:00. עוד שנה גן חובה ... עוד שנתיים כיתה א' ... הזמן טס ואי אפשר לעצור אותו. רק שיגדלו בבריאות, אושר, אהבה ושלווה. זה כל מה שאני מבקשת. יותר מזה לא צריך.

eti br

New member
התרגשתי עד דמעות - והכי קטנה שלי..

עולה כבר לכתה י"ב.... איך שהזמן רץ לו... שתהיה לך ולבתך שנה קלה, טובה ונעימה. אני בכלל מפורום המורים - לשעבר מחנכת כתה א.... וזה היה כפליים מרגש לקרוא את רשמיך....

ענתבר

New member
התרגשות

אנחנו נמצאים בחו"ל, יצאנו לשליחות. בארץ אני גננת ולכן אני עוקבת אחרי כל המתרחש באתר, ואפילו בגעגועים רבים. גם הבן שלי נכנס לכתה א' פה בביה"ס האמריקאי, אבל לא היו התרגשויות ויותר מרבע שעה לא נתנו לנו, ההורים להשאר, ובכלל - כמעט שלא היו הורים שהגיעו חוץ ממני ומעוד אמא ישראלית. לא היה שום טקס ולא היתה שום הילולה. היום עבר כמו עוד יום ואפילו הגעתי לעבודה בזמן כאילו כלום. אני שמחה שבארץ לא מפספסים את היום הזה. אנחנו נחגוג כשנחזור לארץ וטל יעלה לכתה ב'. אז, נראה לי, תהיה ההתרגשות האמיתית. זה שלנו!!! יש לי עוד ילד וכשהוא יגיע לכתה א' אנחנו נעבור את היום הזה כמו שצריך עם כל הצילומים וההתרגשויות. בהצלחה לכם ילדי כתה א'.

למעלה