היום היתי בראשון

עטרה ב ט

New member
היום היתי בראשון

איזה עיר דלוחה ! למעשה, על אף שאני עובדת מאוד קרוב, תמיד השתדלתי להימנע מהעיר הזאת ככל יכולתי....
שמעתי פעם סיפורי אימה על כך שהיא בולעת אנשים ! באמת בחי אדוני בספר התורה !... כל הבניינים האלה שכל הזמן בונים בה, כל האנשים האלו שכל הזמן עוברים לגור בה, מן מפלצת מתפשטת ללא סוף שבולעת כל מה שרק עובר לידה, גם אם הוא עושה את עצמו שטיח קטן וחסר חשיבות ואפילו לא מעופף. אבל מסתבר, שהיתי, באתי, יצאתי, ונשארתי בחיים. מאוד מוזר. מאוד מוזר. אמנם הכל מלא פיח ועשן, חם ומגעיל, צפוף ורועש, אמנם הפוזה של המושבה הציורית מסתכמת בעיקר בכמה בתים מתפוררים וקצת נמוכים יותר, ובכל זאת, אנשים מסתבר, יכולים גם להיכנס וגם לצאת ממנה
זהו, היתי חייבת לספר. ובכל זאת אנקדוטה משעשעת. התבקשתי לקנות כיבוד לאיזה ישיבה. עברתי שם באזור מכולת אחרי מכולת, מיני מרקט אחרי מיני מרקט, ובאף מקום לא כיבדו צ´קים או כרטיס אשראי ! חשבתי לעצמי, מזה הפרימיטביות הזאת ? באזור השפלה עוד לא הפנימו את החיים המודרניים ? אבל אז קלטה עיני, בין שרשרת מכולות מהמאה הקודמת, חדר קטן, עם חלון ראווה קצת דלוח, מספרה פיצפונית, ומעליה שלט: עיצוב שער XXX מספרה בינלאומית ! נו נו. אמרתי לכם: ראשון.

ליטן א

New member
בחופש שעבר עבדתי שם..

האמת, שלא ממש בתוך ראשון, אלא בחוצות-ראשון (יש דבר כזה בכלל?
) באיזור התעשיה הישן.. בקיצור, עשיתי את אחד מטיולי האוטובוס הראשונים שלי אז.. רשמתי את הכתובת שאליה הייתי אמור להגיע על פתק קטן, וגם זכרתי את המקום בכלליות, ממפגש מקדים שהיה לי שם (שאליו הגעתי עם מונית שהביאה את כולם מהרכבת..) נכנסתי לתחנה המרכזית של העיר, וביקשתי אוטובוס שיסיע אותי לאיזור התעשייה הישן.. נסעתי בקו האוטובוס ההוא, ועברנו בהמון תחנות, ואף אחת מהן לא נראתה לי מוכרת.. ואז האוטובוס מגיע לאיזה מקום נידח, חונה, ואומר, "הלו, בחורצ´יק, אתה לא מתכוון לרדת?" הייתי צריך להגיע לבי"ס חקלאי שם, בפרברי העיר, אבל שכחתי את השם שלו.. אז ידעתי שזה באיזור התעשייה הישן, בתוך בי"ס שאני לא זוכר את שמו, וברחוב ששמו אבד לי ביחד עם הפתק עליו הוא היה רשום.. שאלתי את הנהג, אם הוא מכיר כאן איזה בי"ס במקום.. הוא אמר שיכול להיות שהתבלבלתי עם איזור התעשייה הישן והחדש, ושיש בי"ס כלשהו ליד איזור התעשייה החדש.. אז חיפשתי תחנת אוטובוס בעלת קו 17, שמוביל לאיזור התעשייה החדש... ועד שמצאתי, עברתי בערך 3 ק"מ, ואני לא מגזים.. אני מחכה עוד 15 דקות לאוטובוס, ואז כשאני בדיוק עולה לאוטובוס, מבזיק לי שם ביה"ס בראש.. שאלתי את הנהג, בעודי מחפש 4.8 שקלים לכרטיס, איפה המקום ההוא נמצא.. הוא אמר לי שבאיזור התעשיה הישן, איפה שהייתי לפני 3 ק"מ... ובינתיים הוא הספיק לנסוע עוד 100-200 מטר קדימה.. הוא הוריד אותי, ומיהרתי להגיע למקום המפגש.. הלכתי, והלכתי, והלכתי, והלכתי, והלכתי, והלכתי.. עד שראיתי - את התחנה האחרונה שבה עצר האוטובוס הראשון והוריד אותי.. ואז המשכתי עוד 400 מטר לצד השני, ופתאום אני רואה את הכביש הראשי... אבל המקום מוכר לי! פתאום אני רואה את השלט של ביה"ס החקלאי הזה... פשוט פרברי העיר.. ממש בכביש הראשי שמביא את הנוסעים לכיוון ת"א..

עטרה ב ט

New member
עכשיו כשאתה מזכיר את זה ../images/Emo8.gif

לפני איזה עשר שנים אולי יותר, כשהיתי בצבא, נשלחתי מטעם התנועה (אז היו דברים כאלה) לשכנע בני נוער תיכוניסטיים לבוא לנח"ל. הסתובבתי בכל הארץ, גיליתי שאכן פתח תקווה מגעילה כמו שאומרים, שאכן נס ציונה מקסימה וירוקה, ושיש מקומות כמו גדרה. בשלב מסוים היתי צריכה להגיע לראשון. זה היה כשרק התחילו לבנות את מערב ראשון אני חושבת, כי הכל היה מלא חולות. האוטובוס עבר באותה שכונה נידחת פעם בעשור בערך, ואני היתי צריכה לבוא לבית הספר לחצי שעה גג. הקיצור, החוויה של ללכת קילומטרים בדרך הלא נכונה וגם בחזרה, בחולות ראשון החמים מאוד מאוד, מזה מוכרת לי !
וכמו שאומר ידידי נחום גוטמן
"ילדים, היזהרו מעצי הבאובב !"

כושכוש

New member
זה לא נאמר דוקא ע"י -

האיש עם השם הבלתי נגמר - אנטואן דה סנט אכזופרי? ההוא של הנסיך הקטן?

ליטן א

New member
כן..

יכול להיות שמרוב הטיולים על החולות החמים והתדהמה מהפיגורה שנקראת ראשון לציון, היא קצת ´תבלבלה...

yelly

New member
ואם כבר מזכירים את ראשון

אז היום יש איזה חתונה שם שאבא שלי וסבתא שלי משגעים אותי שאני אבוא איתם... מה לעשות אמא שלי נסעה עם אחותי לחו"ל ועכשיו אני צריכה ללוות אותם? לא נראה לי! (לקרוא במבטא פרחי) אז אפילו סבתא שלי התקשרה אלי וביקשה ממני באופן אישי שאני אבוא, ותקלטו הם בקושי יודעים של מי החתונה!!

גרף

New member
ההתנשאות של עטרה

אני לא יודע בדיוק היכן את גרה , אבל ראשון היא שורשית עם היסטוריה.בראשון גרים צאצאי הבילויים מיסדי המדינה הזו המדשנת אותך. די להתנשאות הריקנית שאת מגלה "כל הפוסל במומו פוסל" הלאה הסנוביזים. כועס וזועף גרף.

תמר9

New member
למען הצדק ההסטורי

מתוך כארבעים ביל"ויים כולם עזבו בזה אחר זה, פרט לשניים... אי לכך, הקרדיט שנותנים להם לא ברור.

Dying degrEe

New member
הצורה שדיברת בה על ראשון

ממש הזכירה לי את הספר שאני קוראת ברגעים אלה ממש טוב כל דבר מזכיר לי את הספר הזה..אני לא יכולה להתנתק ממנו..עכשיו אני עוד יותר לא אוהבת ליצנים!! אההההההההההההההההההההההההההההההההההה

עטרה ב ט

New member
טוב, תגובה רצינית לאוהדי ראשון

חברים, לכל אחד מאיתנו יש מקום שמסמל בשבילו משהו. אם זה ירושלים כמקום קדוש וכסמל ליהדות, ואם זה ירושלים כמקום קדוש וכסמל לאיסלאם
... אם זה ניו יורק כעיר גדולה וסמן תרבות, ואם זה ניו יורק כעיר פשע והמקום ש"כך אנחנו לא רוצים להיות". אם זה אי בודד כמקום טרופי של המנוחה והחופש המוחלט, ואם זה אי בודד כמקום מפחיד ומלא נחשים ופראים... ובקיצור, אין שום הגיון בהיצמדות למקום מסוים כמייצג של משהו, אלא אם כן לוקחים את זה בהומור. מבחינתי ראשון היא ה-עיר בארץ לצחוק עליה, וזה מן הסתם בגלל שריטותי אני. אנא, אל תקחו ברצינות !

Dying degrEe

New member
אני לא גרה בראשון

אני סתם קוראת ספר מפחיד פניוויז הליצן לנצח.

אני מסכימה איתכם

ראשון עיר מגעילה. למרות שאני נחשבת תושבת של העיר הזאת (אבא שלי גר שם), אני פשוט שונאת אותה. לפני חודש החלטתי שאני הולכת לחפש את הסוף של הכביש, אחרי שעתיים הגעתי לים (אבא שלי גר במזרח). חוץ מהחי כיפים למינהם ופארק האגם הכל שם או חול או כביש או איזה מוזיאון ישן ומתפורר שסגור ואף אחד לא טרח לעדכן אף אחד. ולחובבי ההיסטוריה: כן ראשון היא אחת המושבות הראשונות, אבל המוזיאונים פתוחים בשעות לא סבירות ככה שאם אתה כבר רוצה להינות ממשהו שיש בא אז אבוד לך. ולחובבי הסטטיסטיקה: ראשון היא העיר הכי גדולה (מבחינת שטח ) בארץ ! אין, אין אין אין כמו צפת, נכון אבי?

shonshon5

New member
ראשון קיימת - והעולם שותק!

ובמיוחד ניכר הדבר בהתנהגותה הבדלנית המסורתית של ארצות הברית. הוציאו חוזה על העירקי המשופם ומשקיעים הכל במטרה זו ולא מעניין אותם יותר כלום! התנהגות יהירה ומתנשאת זו ממש מוציאה אותי מהכלים! אגואיזם לשמו! ובמאמר מוסגר אני מביע תמיכה בעמדתה של ביגל יקירת הפורום בעניין טבריה. יותר מאשר ראשון מפריעה לי, אני ממש מואס בטבריה. נ"צ ממש ממש מיותר לגמרי. מה שיכול להציל את המצב, שמפלס הכנרת יעלה בעוד 50-60 מטרים ואז נהרוג שתי ציפורים בשטפון אחד: טבריה תמחק, ויהיו לנו המון מים. ובעניין צפת, עפיפונית יקרה, לו רק ניתן היה לטרנספר ממנה את הפינגווינים לטבריה, הייתי באמת מכתיר אותה באיזו מדליה. נוכחותם וקצב השתלטותם על כל חלקה טובה דופק את כל הרפוטיישן של המקום. אבי, מוזמן הערב לארוחה אצל חברים ב...ראשון! ביי!

יש שם מספיק

אבל יהיה מאוד נחמד אם צפת תהיה יותר חילונית, למרות שאני חושבת שיש לחרדים על הטוב והרע שבהם חלק בקסם של צפת, ובשקט שלה.

למעלה