לא, לא, מפיתום ! ../images/Emo13.gif
בכלל לא הרגשתי זלזול. ממש לא קרוב אפילו. תראי, אלו רעיונות שאני מתבשלת אתם כבר שנים ובמהלך המחשבות עליהם (שמאז כתיבת המאמר, אגב, השתנו עוד קצת) הרבה פעמים יצא לי להגיע למסקנה ש"פעם היה טוב יותר" וזאת טעות. לכל תקופה יש את היתרונות והחסרונות שלה וגם בתקופתנו יש הרבה יתרונות. החכמה, כך נדמה לי, היא לקחת דברים טובים שהיו ולשלב אותם בעולם של היום. לכן, בעיני, הנוסטלגיה היא "פח". הימים שהיו פעם לא יחזרו (וגם לכך יש יתרונות) ואם נתקעים על הרצון שהם יחזרו, על הנוסטלגיה, זה פשוט לא כל כך פרקטי. אני שמחה שאהבת את המאמר (סה"כ מדובר בבייבי שלי
), רק שאני מכירה את ה"פח" שהוא מפיל בו, של הרצון שיהיה "כמו פעם". פשוט כי גם אני נפלתי בו. ואני כמובן לא מזלזלת בכלל בנפילות האלו, הן לגמרי טבעיות
. רק שאני מנסה לצאת מהן ולהמשיך הלאה, כי הן לא יעילות. את המאמר הזה כתבתי לפני שנה בערך ומאז חשבתי על הדברים האלו כל כך הרבה וקראתי דברים של אחרים וממש ניסיתי ללמוד את הנושא. היום אני מנסה לעשות עם זה משהו והצעד הראשון הוא בחוגים שאני מנסה להרים לילדים, זה קצת שונה ממשחקי שכונה, אבל הרעיונות בבסיסם הם אותם הרעיונות. זה נושא כל כך כל כך גדול שאי אפשר להתחיל לפרט כאן, אבל אני תמיד שמחה לדבר עליו
. (ורק עוד הבהרה קטנה: לא ראיתי זלזול בדברייך ואני גם לא מזלזלת בהם !)