היום בתפוז...

היום בתפוז... ../images/Emo43.gif

היום בשעה 21:00 תתאר בפורום אמהות יחידניות מבחירה הפסיכולוגית נועה בראון, פסיכולוגית קלינית העוסקת במשפחות חד הוריות, ומתמחה בטיפול בהן.
הזדמנות אחרונה להצביע לסקר החשוב של תפוז אנשים: מהו היעד המועדף ע"י הישראלים לטיול בחו"ל בקיץ 2004? הצביעו והשפיעו
מחר נחשוף בפניכם את אולפן הטלוויזיה החדש והמשוכלל לשידורי האירוחים של תפוז אנשים ביום שידורים מיוחד.יש למה לחכות! מי כבר התארח בתפוז אנשים?

מיכלוש7

New member
שאלה קטנה ופשוטה...

כמה יהודים חיים כיום בפולין
אני פשוט עושה עבודה על פולין, ובמקום אחד כתוב 1000 יהודים, ובאחר כתוב 25000!! אז שיחליטו! 24000 אנשים זה יותר מידי מכדי להתבלבל! אז כמה באמת?

שאלה קטנה ולא פשוטה.

כי גם אני שמעתי מספרים שונים. כמו כן, אני מפנה אותך לשירשורים האיחרונים, במקרה מהיום, הדנים בהיבטים שונים של סוגית "מי הוא יהודי". המספרים הם: - מנהל אגודת היהודים בפולין אמר לי, שיש היום 3000 יהודים המודים ביהדותם. - אנטישמים בפולין טוענים, שיש שם 1500000 יהודים מוסתרים, שכמובן מושלים בפולין ומוצצים את דמה. - ישנם אנשים ממוצאה יהודי שאינם מצהירים על עצמם כיהודים. אין לי כל הערכה למספרם. אם את צריכה את המספר לעבודה בבית הספר, תבחרי את המספר הראשון.

מסתבר שזו תעלומה גדולה

קודם כל, מי הוא יהודי? האם על פי ההלכה האורתודוכסית, או על פי ההלכה הקונסרבטיבית, או על פי ההרגשה האישית של כל אחד ואחד, או שמא על פי טיעוני השכנים הטוענים שהשכן שלהם יהודי כי עובדה שיש לו הרבה כסף. אז בשיחות שניהלתי עם כמה אנשים המבססים את דעותיהם לא על רכילות זקנות השוק ולא על מה שהאידיוט ממפלגת המשפחות הפולניות טוען, מסתבר שההערכה הלא רשמית אומרת שכעשרה אחוז מהאוכלוסיה קשורה בעברה עם מישהו יהודי, עד דור שלישי. מצד שני, בספרי הקהילה בוורשה רשומים 700 איש בלבד, וידוע לרב העיר בוודאות שזה רק חלק לא גדול מאלו שבאמת יהודים, אפילו על פי ההלכה האורתודוכסית. לומר שיש היום 3000 יהודים המודים ביהדותם פירושו שהם נרשמו בספרי הקהילות. זה דורש פעולה מצידם, ואקטיביזם כזה לא רבים נוקטים. אני מכיכר אישית 10 איש שאינם רשומים בשום מקום ואין איש יודע על יהדותם, למרות שהם יהודים גם על פי ההלכה האורתודוקסית. (לפולני עובדה - מי בדיוק מסר המידע? ) ההנחה הרווחת היא שיש בערך 25-30 אלף יהודים שיהדותם תעמוד במבחן ההלכתי דהיום (למעט ענין ברית המילה שכמובן לא בוצעה). זו כמובן הנחה הנשענת על אין ספור נתונים וחלקי נתונים כולל על הנחות קודמות ועל חישובים קודמים. על פי החוק בפולין אין שואלים לדתו של אדם היות ומקובל שזה ענין אישי ומצפוני של האדם. בשום מסמך רשמי אין סעיף כזה ואסור לפקיד לשאול על כך!!! רק בסקר אוכלוסיה כולל יש סעיף דת, וסעיף אמונה, וסעיף לאום ואלו דברים שונים ויש להגדירם כל אחד בפני עצמו. מי שלא רוצה לא מוסר מידע ומי שמוסר מידע לא בודקים באמינות המידע שמסר אלא מאמינים לו. לכן קשה מאד לדעת בדיוק. מה שכן, מדי ביקור לביקור אני רואה כיצד יותר ויותר קברים חדשים יש בבית הקברות היהודי בוורשה. אלו אותם יהודים שלא נשארו בפולין, וכעת נפטרים ומגיעים לקבורה שם.

על מה אתה מבסס

את ה10% (חוץ מהשמועות ???) לגבי 3000 - קיבלתי את המידע מאחד העובדים במנהלת TSKŻ - הוא טוען שזהו סה"כ היהודים הרשומים בקהילות ואצלם. לגבי LPR - הם יהפכו ליהודי את כל מי שלא מסכים איתם וזה הרבה יותר ממספר שנקטתי. בכל מקרה הדיון הזה מעניין. אולי,כאשר גם בפולין יגיעו להחלטה מבריקה על הקמת מאגר הDNA, יהיה אפשר לעשות מחקר מדעי. ואז גזעני כל העולם יתלכדו (למען הסר ספק - גם גזענים מבני עמנו) ויחגגו ביחד.

זהו הענין, שהם מדברים על

יהודים רשומים, כפי ששיערתי, שזה אלו שהחליטו לעשות צעד אקטיבי. לגבי LPR אכן זה כך ויותר מזה. לגבי ההערכה של 10 אחוז, אז שמעתי אותה מכמה אנשי אקדמיה ואחרים. אמנם לא בדקתי מהיכן לקחו את ההערכה הזו אבל מה שכן חקרתי זה על איזו רמת זיהוי יהדות הם מדברים. אז כמו שציינתי, היה מישהו יהודי במשפחה עד דור שלישי אחורנית. זה לא אומר יהודי על פי ההלכה האוןרתודוכסית של ימינו או בארצנו, זה אומר קשר עם היהדות באופן זה או אחר במשפחה. עד כדי כך המצב מסובך. שלא לדבר על אלו שמעולם לא היו יהודים, וגם אסור לדבר על אפשרות כזו, אבל גרו לפני המלחמה ברח' קרוכמלנה ליד פינת ז'לזנה בוורשה ועד היום שם המשפחה הוא רויזנפלד. לגבי הרשומים בקהילה, שמעתי מהרב מיכאל שודריך. אדם משמכמו ומעלה, דרך אגב. לגבי TSKZ, הרי שרשומים שם גם כאלו שלא רשומים בשום מקום אחר. מי שלא גר בוורשה יתקשה יותר ברישום ובשמירה על קשר שוטף. כך שזה קצת מעוות הנתונים. אבי רשום כחבר ועשה זאת רק בשנים האחרונות, לאחר שאחיו נפטר. עד אז לא היה רשום וכך גם שאר בני משפחתי שם ומירב מכריהם שידוע על יהדותם. אל תשכח גם אינטרסים במסירת מידע, תלוי באופן בו הצגת עצמך ועם מי בדיוק דיברת. האם עם שורמין? חוששני שאם הצגת עצמך כמי שיכול לסייע כספית הרי שמספר חברי האגודה יכול לגדול. אינני יודע אם ריבין רשום שם או לא, אבל מענין לשאול........... ועוד יותר מענין עד כמה הם יהיו גאים בחבר הזה של האגודה. הערעור שלו עוד לא התחיל, נכון? אבל כדי שיהיה הענין ברור, אז תדע לך שזה הכל ה KGB עשה יד אחת עם ה CIA והם מקבלים פקודות מהרבנים בניו יורק שמקבלים פקודותיהם מהרבנים בירושלים. לא מאמין? לך לבית האוכל שליד הברבקאן ותפגוש את מי שמוכן לספר לך על זה..... מצביע LPR כמובן ונעזר בבקבוק כבר בשעה 10 בבוקר. גם כאלו פגשתי, אבל עליהם לא הייתי מסתמך...
.

זה ברור.

לגבי ה3000 - אני מדגיש שוב שלדבריו של האיש מדובר על כל הקהילות בפולין + רשומי TSKZ. גם ברור לך לחלוטין מדוע, לפחות בחלקם, אלה אנשים שונים. המספר נשמע לי הגיוני. לא הצעתי כל עזרה כספית, גם לא נראיתי כמי שמסוגל להושיט אותה. בסה"כ התאכסנתי באכסניה\(מלון?) שלהם בSRODBOROW ושילמתי מחיר מלא. גם זה סוג של עזרה לאור המצב. לגבי שאר הדיון - איני בטוח שהוא מעניין את כל הפורום, מה שבטוח שהמשתתפים ברובם המוחלט אינם בקיאים בדו-שיח של שנינו, לכן אם אתה רוצה להמשיך אותו, אני מציע שנעשה זאת דרך תיבות המסרים שלנו.

ghatto

New member
דווקא מעניין

לפי הסיפורים של הסבתות שלי נשמע לי מעט הרבה ש-10% מהאוכלוסייה קשורה ביהדות.אני עד היום הבנתי שהיהודים בפולין לא התחתנו כמעט עם הפולנים וחיו מאוד בנפרד מהם (משהו בגנון של ההערבים והיהודים בישראל). מעניין אותי גם כמה אזרחים ישראלים תושבי ישראל ואזרחיה רשומים כיום כאזרחי פולין - דיברו על זה בחדשות לפני כשנה - שנתיים.מעניין אותי גם מה הפולנים חושבים על זה ומרגישים בנוגע לזה ? הפולנים שיצא לי לפגוש תוך כדי טיול בדרום אמריקה בקיץ היו מאוד גאים במדינה הליברלית שלהם,לדבריהם (לסבתות שלי יהיה מה להתווכח בנוגע לזה),"שאין בה גזענות כי אין בה מיעוטים" (קצת קשה להתווכח עם זה). היה גם פולני אחד שאמר שזה ממש מעודד שמשהו רוצה את הדרכון שלהם ושאפילו בפרו דורשים מהם להוציא ויזה שעולה עשרות דולרים כשרוצים להשתמש בו.

למעלה