היום בתפוז...

היום בתפוז... ../images/Emo43.gif

היום בשעה 21:00 תתאר בפורום אמהות יחידניות מבחירה הפסיכולוגית נועה בראון, פסיכולוגית קלינית העוסקת במשפחות חד הוריות, ומתמחה בטיפול בהן.
הזדמנות אחרונה להצביע לסקר החשוב של תפוז אנשים: מהו היעד המועדף ע"י הישראלים לטיול בחו"ל בקיץ 2004? הצביעו והשפיעו
מחר נחשוף בפניכם את אולפן הטלוויזיה החדש והמשוכלל לשידורי האירוחים של תפוז אנשים ביום שידורים מיוחד.יש למה לחכות! מי כבר התארח בתפוז אנשים?

sade1234

New member
אומן אומן ר"ה

למה בתפוז אי אפשר להצביע שהיעד המועדף לטיון בחו"ל הוא אומן .... ודרך אגב מתי כבר ירדו המחירים של הטיסות טיסה לחו"ל כמו טיסה לאומן אפשר להשוות 12 שעות טיסה לכמעט 3 שעות????

פראזניק

New member
חוסר תחרות, חוסר ברירה ו"אמפטי לג"

הם הבעיות שבפניהם צומח המחיר מדי שנה. ואפרט: בשוק הטיסות לניו יורק, למשל, קיימות חברות רבות מאוד. אתה יכול לטוס לשם טיסה ישירה עם אל-על, ארקיע, ישראייר, אמריקן אייר ליינס - או שאר החברות האמריקאיות. מאידך, אתה יכול לטוס עם אחת החברות העקיפות, והן רבות מאוד. מאירוסוויט, שכרגע היא הזולה בשוק ועד לופטהאנזה היוקרתית. לקייב, לעומת זאת, טסות שתי חברות: אל-על ואירוסוויט. טיסות עקיפות אף הן אינן זולות כעת, אם משום ש לא מדובר בטיסת המשך (כמו הטיסות לארה"ב שבנויות כטיות קונקשן, אלא טיסה ועוד טיסה) ואם משום שמדובר במדינות שנכנסו לגוש היורו, והמחירים בהם קפצו... ממילא, היכן שאין תחרות, אין מניע להורדת המחיר. וכאן נכנס לתמונה הענין החשוב יותר: מוזילים מחירים, כשרוצים למשוך נוסעים. אנחנו, יודעים בכל החברות, ניסע בכל מקרה לאומן. גם עם מחיר כרטיס יהיה 1500 דולר. ממילא, אין עליהן שום איום שיגרום להן להוזיל את המחיר. בטיסות הצ'רטר יש הצדקה כלשהי למחיר. בטיסות צ'רטר לפראג, למשל או לבודפשט, המטוס טס מלא גם מהארץ לשם וגם משם לארץ. כשאנחנו טסים לקייב, המטוס טס מכאן מלא, וחוזר לכאן ריק. אח"כ הוא חוזר לקייב (אחרי ראש השנה) ריק, וחוזר משם לארץ - מלא (ובמקרה של אירוסוויט זה הפוך). קוראים לזה "אמפטי לג". ועדיין, המחיר הוא יקר. יקר מאוד אפילו.

sade1234

New member
מחיר יקר מאוד

בס"ד פראזניק אתה צודק בכל מה שאתה כותב ובעיות אלו ידועות. אבל השבוע ראיתי משרד של סוכן נסיעות ובחוץ היה שלטים על טיסות ומחירהן וראיתי טיסה לקיב הלוך חזור ב420 דולר בערך ... הכל נכון ומובן אבל למה אין לנו {חסידי ברסלב } הנוסעים מחירים כאלה ?? אפשרי להקפיץ את הטיסות למחירים של 500 דולר או 550 אבל היום מדובר על טיסות הזולות ביותר שראיתי 615 דולר עם אירוסיווט ?? למה כ"כ יקר?? ודרך אגב סתם מחשבה למה אי אפשר שמארגני הנסיעות יקחו טיסה סדירה ופשוט בתכנון מראש יודיעו עליה ולהירשם אליה במהירות וכך יהיה אפשר להוזיל את המחירים?? אבל לבסוף מה לנו לדאוג שרבנו ז"ל הולך לפנינו והוא מחזיר את כל הכסף ... ולפי גודל הנחשק כך גם הכוסף ולכן צריך הרבה כיסופים ... ודרך אגב אני יספר לכם ששנה שעברה זכיתי בר"ה להיות באומן אחרי שיומים לפני הטיסה היתי בלי שקל כפשוטו וב"ה תוך כמה שעות הגיע לי כל הכרטיס בדרך של מעל לטבע וברוך ה' השנה עברתי דירה ולא היה לי כסף לקנות מקרר וברוך ה' יום למחרת מקרר חדש עם האריזה נחת לי בבית נו עכשיו תגידו לי זה לא החזר מרבנו על הכרטיס??? חודש אחרי זה אין לי כסף לשכר דירה אני באיחור של כמה ימים עם התשלום ושוב לא יודע מהיכן לקחת כסף..וברוך ה' ישתבח הבורא בא אלי חבר שלי שהתחתן ואמר לי יש לי מעשר מהחתונה שלי קח אותו וברוך ה' בדיוק כמו השכר דירה... אין זה החזר מרבנו??? אבל עם כל זה שאל אותי מישהו שמפוקפק קצת עם הנסיעה אם לנסוע השנה או לא?? {המניעה היא כספית} ואז הוא שאל אותי רבנו החזיר לך את הכסף?? אניתי לו ברוך ה' ראיתי ניסים של חזרת הכסף אבל אני לא מוכן להגיד שזה ההחזר של רבנו כי אולי מגיע לי עוד החזר?? ואמרתי לו שבציון רבנו ז"ל שנה שעברה אמרתי לרבנו ז"ל הרי אמרת שאתה מחזיר את הכסף לנסיעה אני לא צריך את הכסף לשום דבר אלא בשביל לנסוע גם לשנה הבאה.. כך אמרתי לרבנו ז"ל וברוך ה' כבר שילמתי את כל הכרטיס שלי לאומן לשנה ב"ה אז יש החזר מרבנו על הנסיעה ... וככל שמוציאים יותר גם חוזר יותר ...

פראזניק

New member
לא, זה לא ככה.

המחיר לטיסת צ'ארטר, כרטיס בלבד, לא כולל מיסי נמל, בטחון ודלק, לא כולל ויזה, לא כולל נסיעות פנים ולא כולל הוצאות משרד (שלא לדבר על רווח לארגוני הנסיעות. הם גם אמורים להרוויח משהו) הוא 474 דולר השנה. הטיסות הסדירות בשבוע של סליחות, מחירם ההתחלתי (ללא שום הוצאה נלווית, כגון מיסים וכו') נעים גם הם סביב ה-470 דולר לכרטיס, לפחות. כך ש420 דולר זה לא יתכן. אמנם, היו כרטיסים מוזלים לטיסות הסדירות בשבוע לפני ראש השנה (זאת אומרת: לפני שבוע סליחות), והמחירים שם היו (לא כולל מיסים, שזה עוד 50 דולר, לא כולל נסיעות, שזה עוד 20 או 60 דולר (תלוי אם נסיעה באוטובוס קבוצתי או במונית פרטית), לא כולל ויזה, שזה עוד 35 עד 85 דולר, תלוי אם זו ויזה פרטית או קבוצתית). אבל זה היה מעשי עבור מעט מאוד אנשים וודאי שזה לא היה יכול לפתור את בעית המחירים. כמובן, חלק מהבעיה הם סוכני הנסיעות, שלפעמים מרשים לעצמם להרוויח סכומים גדולים מדי. אבל רוב הבעיה (רוב מוחלט ממש) הם חברות הטיסה, שמפקיעים את המחיר, לצערינו.

למעלה