היום בתפוז
18.11.04

היום בתפוז ../images/Emo43.gif 18.11.04

היום ב-16:00 יתארחו בפורום שורשים משפחתיים נציגי מנהל האוכלוסין של משרד הפנים, שיענו לשאלותיכם. אתם מוזמנים להכין שאלות כבר עכשיו
הערב ב-20:00 יתארח כאן טל ברמן, שיספר על תוכניתו החדשה בערוץ ביפ, ויענה לשאלותיכם. כל זה יקרה ב-blogtv. אתם מוזמנים להשאיר לו שאלות כבר עכשיו בפורום ביפ.

Hieros Gamos

New member
עוד שבוע!!!

עוד שבוע!!!!!!!!!!! ואפילו בסוף אמא ואבא מסיעים אותו ולא סבתא המסכנה חחח מזל שהכסף ירד מהכרטיס אשראי של אמא אחרת לא הייתי הולכת *מנגבת זיעה דמיונית מהמצח* עוד שבוע!!!!!!!! ואז נלך לישון אצל סבא וסבתא כי אמא החליטה שזה מטומטם לנסוע הלוך-חזור מת"א ואז לנסוע יום אחרי זה למעברות... מה שאומר שאני עוד פעם לא אראה את עדי
או וול... עוד שבווווועעעעע

Hieros Gamos

New member
אמיר כשאתה רואה את זה, שאלה לי אליך

לARMY ולAF יש פרקליטות נפרדת נכון? כאילו היא לא משותפת כמו של הNAVY והמארינס...או שכן?

אמיר72

New member
נכון

עקרונית יש ארבע זרועות לכוחות המזויינים (armed forces): צבא, ח"א, צי ונחתים. עם זאת, המארינס, כפי שכתבתי פעם, חולקים עם הצי משאבים. לדוגמה: הכשרת טייסי המארינס נעשית בצי (כנפי הטייס שלהם זהות לכנפי הצי).

Dark Storm

New member
אמיר, עוד שאלה...

בהרבה סדרות מדע בדיוני קיימת דרגת "קומודור" (Commodor) עד כמה שאני יודע לא קיימת כזו דרגה אבל הבנתי שפעם במאה ה-19 היא כן הייתה קיימת בצי - יש לך מושג איפה היא בסולם הדרגות ? נראה לי משהו מעל קפטן ולפני אדמירל...

אמיר72

New member
בכל פעם שאני רואה פרק שיש בו

מונחים מעולם התעופה אני צוחק מהתרגום. שתי דוגמאות מהפרק ששודר הלילה, בו מאק והארם מחלצים את קיטר מהכלא האיראני: 1. כאשר הארם באוויר, הוא משדר לנושאת המטוסים feet wet. במונחי הצי, הכוונה "אני מעל ים", כמו ש-feet dry משמעותו "אני מעל יבשה" (הכוונה - לתת איניקציה לנומ"ט על רמת הסיכון). איך תרגמו את זה כאן ? "אני באוויר". 2. כאשר הארם מפעיל את מערכת הנחיתה האוטומטית, אומר לו הקצין בנומ"ט משהו כמו don't touch the throttle - אל תיגע במצערת, מעשה מאוד הגיוני כאשר מצערת מחוברת לטייס אוטומטי. התרגום בעברית: "אל תיגע במשנק" - משנק הוא השם העברי לצ'וק - אביזר הקיים, מה לעשות, רק במנועי בוכנה ... בקיצור - אל תסמכו על התרגום ...

harmless

New member
הפרקים שהיו

איך אפשר לא לאהוב את בלאק ג'ט- הארם עם חליפות, הארם על אזרחי, הארם עם מכנסיים שחורות צמודות וחולצה סוררת עם כפתורים פתוחים!!!! שכל כך דרשה קריעה! התאורה הייתה מעולה. אה וכמובן איך שכחתי הארם ב- FS מטיס חמקן. ג'אגבלס היה פרק חמוד. חחחח אהבתי את הניסיונות של מאק לגרום להארם להזמין אותה לעשות משהו בחג ביחד.היא עשתה הכל חוץ מלהגיד לו "הארם תזמין אותי לבלות איתך את החג". והיה די משעשע לראות את הארם מתקשר לאנשים שהוא לא דיבר איתם שנים כדי שיבואו איתו לווגאס (הארם העולם מלא באנשים שיבואו איתך(אני אני אני!!!) אתה באמת לא צריך להתאמץ. חייבים לאהוב את קלואי- כמה הרמות גבה של הארם היא גרמה! וכשהוא אמר את המילים "i'll pay you 20$ to get down".... כאילו שהוא באמת צריך להגיד את המילים האלה למישהי חחחח ואז עוד להוסיף פיצה (גיל עלייך זה בטח היה עובד) ומניקור צרפתי (שוב גיל עלייך זה בטח היה עובד). כאילו שהארם צריך לשחד בשביל שמישהי תרד... ואיזה כיף לג'ורדן- גם אני רוצה לבלות את החג בכלא ושהארם יבוא לארח לי חברה! איי ג'יי היה קורע! (תגידי גל, רק אני חשבתי שהיה יכול להיות מאוד משעשע לראות את קרסוול באותם סיטואציות- איך הוא היה מגיב?) בפרק השלישי נרדמתי אז עליו אני לא יגיב

harmless

New member
אוקיי ואיכשהו שכחתי להזכיר את

החיבוקים! היה קטע שיפרי ולא דיברתי עליו איך זה קרה?!

Hieros Gamos

New member
חחחחח אני ממש מסכימה חחח אוקי

והערה- די מפריע לי שם הקטע בג'אגלבלס שהוא מתחיל לשפוך את כל העבר שלו בפני זר גמור (ג'ורדן במקרה הזה)... אנ'לא יודעת אני באופן אישי תמיד רואה את הארם כבנאדם שבנוגע לעבר שלו ולרגשות שלו הוא די סגור ....נכון היא איפיינה אותו מאוד מדויק (אממ מעניין איך היא עשתה את זה
) אבל בכל זאת...הוא רק פגש אותה, נכון שהוא מחבב אותה אבל...גאדמט ישר לספר לה על כל החיים שלו?! כאילו זה היה פריקינג ווירד.... נשבעת לכם בכמה מהחלקים עם איי ג'יי כמעט התחלתי לבכות מרוב זה שאני מתגעגעת אליו....איך הארם ומאק מכירים אותו חחח משתמשים בו נגד עצמו... וההבעות שלו כאלה קורעות חחחח עלק "אל תתן לעברך עם קיטר להשפיע על מה שתעשה שם" -"i won't sir" ואחרי שהארמי יוצא -"like hell you won't" חחחח הוא כזה מ ל ך ... קרסוול לא היה נותן להם לנצל את החולשות שלו ככה כנגדו...hell הוא לא היה נותן להם לראות את החולשות שלו!! לגבי השיחה עם אבא של קלואי...יש מצב שהוא היה מאפשר. הוא נראה לי בתכלס בנאדם ממש נחמד....אבל אנ'לא חושבת שהוא היה לוקח את הרובוט
לוידעת הוא היה עושה הרבה דברים אחרת חחח כולל לחנוק את הארם שהוא שיחרר את כל הצוות ולא רק לאיים לעשות את זה חחח

harmless

New member
כן גם אני חשבתי על כל הקטע שהוא

מספר לג'ורדן את כל סיפור חייו. משום מה זה הזכיר לי את הקטע שמאק לא מבינה איך קייט מספרת לזרה גמורה את כל סיפור חייה. הארם באמת נראה כמו אחד ששומר דברים לעצמו. כנראה הם עשו את זה כדי לבסס את זה שהם מסתדרים, שג'ורדן טובה בעבודה שלה, ושיהיה בינהם משהו בעתיד. חחחחח זה יכל להיות ממש קורע לראות את קרסוול בסיטואציות האלה בדיוק. הוא בטח היה עושה הכל ביותר מדי רצינות. נשבעת לך אין לי מושג איך הם לא מתפוצצים מצחוק. ובהחלט אין כמו הערות האוביטר של איי ג'יי (הערות דרך אגב)! הוא בהחלט המלך!!

למעלה