היום בשעה 15:00 ברשת ב

אירילה

New member
היום בשעה 15:00 ברשת ב

תהיה כתבה על פריצת דרך בטיפול בחולי אלצהיימר באסף הרופא.

zs1957

New member
חולי אלצהיימר שעבדו מול מחשב חזרו לתפקד

מתוך כתבה במעריב יום רביעי 19/01/2010 מחקר ישראלי שנעשה ב"אסף הרופא "הראה תוצאות חסרות תקדים בטיפול במחלה . טיפול חדשני שנעשה במסגרת מחקר בבית החולים "אסף הרופא" המשלב תרגילי זיכרון מול מחשב. הצליח להביא לתוצאות נאות בקרב חולי אלצהיימר . חלק מ20 החולים המשתתפים במחקר שבו לתפקד כמעט מלא לאחר חמישה שבועות של טיפול. מנהל המחלקה הנוירולוגית פרופ' רביי מסביר כי המחקר משלב גירויים אלקטרומגנטיים במוח (TMS ) , יחד עם אימון אישי שנערך לחולה ובו הוא נדרש לשבת חצי שעה ביום מול מחשב ולפתור סדרת תרגילים בנושא זיכרון. במהלך האימוןם הנערך כ-5 שבועות , החולים מתבקשים לזהות צורותׂ,שמות, וציורים של בעלי חיים. הגלים החשמליים מעוררים את פעילות המוח והשילוב עם עבודת המחשב מאפשר לחולים לשפר את יכולת הזיכרון וההתמצאות במרחב.פרופ' רביי אומר שזה ראשיתו של מחקר אולם כבר עתה שני שלישים מהחולים ארעו שיפור משמעותי, וחלקם אף חזרו לתפקד בצורה כמעט רגילה. מוקדם לקבוע מה תהיה השפעתו של הטיפול לארוך זמן. בית החולים עורך מחקר נוסף בקרב עשרות חולים בישראל ובאירופה: צרפת ואיטליה . פרופ'' רביי אומר ,שאם התוצאות יהיו זהות יתכן, שזו פרצת דרך לחלים ומשפחותיהם בכל העולם. זהבה

הכתבה המלאה

זהבה כל הכבוד שטרחת והקלדת את הכתבה מהעתון. אני מביא אותה להלן במלואה ותוכלו לראות בטוק-בק את התגובה שלי. אגב, מעניין שחוץ ממני רק שני קוראים הגיבו. זה מראה כמה עמדא עם המנכ"ל בראשה מצליחים

אירילה

New member
יענקלה ,קראתי את הטוקבקים

היתה שם הערה עוקצנית של אחד המגיבים ,"איך היה אפשר להביא חולה אלצהיימר למחשב" ,אז רק לידיעה ,שאמנון בשלבים הראשונים עבד על תוכנת זיכרון והצליח לא מעט ואם יש דרך היום להאט את קצב התקדמות המחלה בשלבים הראשונים אז למה לא לפרגן , אם עדיין לא הצליחו למנוע לפחות שיאטו. דבר נוסף שרציתי להעיר שכנראה הכתבה לא נכתבה נכון או לא הובנה נכון ,הישיבה אל מול המחשב באה לאחר שקיבלו טיפול בזרמים אלקטרומגנטים שחיבר נוירונים (לא רוצה להסתבך יותר מידי עם זה) ורק לאחר מכן ניגשו לעבוד אל מול המחשב שבדק את יכולת תפקוד הזכרון והקוגניטביות ,זה לא שבעזרת המחשב מצבם הוטב.

כל מה שרציתם לדעת על TMS

לפי הנאמר בכתבה, הגירוי החשמלי נעשה בעזרת TMS שבמקורו מיועד לטיפול בפוסט טראומה, נפגעי חרדה וטרור. http://www.brainsway.com/Brainsway/...DBID=1&LNGID=1&TMID=178&FID=446&PID=0&IID=861 בשירשור זה נכתב באופן מאד לא מוסמך "בטיפול TMS גירויים אלקטרומגנטיים למוח המועברים ע"י אלקטרודות למוח" ולא היא. הטיפול כלל אינו פולשני ומבוצע ע"י החזקת סליל קרוב לראשו של הנבדק. בזמן האחרון נכתבים בפורום בסגנון נחרץ דברים לא נכונים שלא ברור מהיכן שואב הכותב את ידיעותיו. אנא חכמים, הזהרו בדבריכם! ,

האזנתי להקלטה../images/Emo220.gif

קבוצת המחקר שלי כבר ערכה מזמן מחקר דומה בעזרת עכברים שהקלידו על מחשב נקודה "דוט קומפיוטר" שהומצא במיוחד לנסיון. נבדקו 36.7 עכברים במשך 497 שעות-עכבר (יום עבודה אנושי). המסקנה היתה חד משמעית: התירגול העלה בצורה חד משמעית את רמת הביצוע של המחשבים. מייקרוסופט ואינטל מתענינים מאד ןבקרוב תהיה השקה של האב-טיפוס. וברצינות: כשאשמע ש ה-י-ת-ה פריצת דרך, אאמין.

גרשון ערב טוב,

אני לא רוצה להיות צינית כמו יענק'לה, אבל ברצינות, הניסוי יכול להיות מוצלח ביותר, אבל באיזה שלב של המחלה? בשלב שעוד לא מזהים את המחלה? אחד הסימנים שלנו שמשהו לא בסדר היה כשהבנו שהוא לא בדיוק יודע מה לעשות עם המחשב, כשהדברים שידע לעשות לפני כן לא עשה, אני לא רואה שמשהו מהחולים שלנו יבין מה רוצים ממנו כשישיבו אותו ליד המחשב, ויבקשו ממנו לעשות משהו.... נחכה לפריצות דרך אחרות, לא בדיוק עם המחשב... מה שלום היד של אורית? ומה שלום אמנון, איך הוא נקלט במעון החדש? ד"ש לאורית, ניצה.

hregev10

New member
אניבדיעה של ניצה ויענקלה

כל הנסיונות שנעשים יכולים עדיין לעזור לכאלה שנמצאים בתחילת המחלה ועדיין יודעים משהו, אבל לחולים שלנו לא נראה לי שזה יכול לעזור, כמו שאני רואה את מיכאל שלי היום הוא כבר לא יודע כמעט כלום ואינו זוכר דבר, לדעתי הוא נמצא עמוק עמוק בתוך המחלה הארורה שהרסה לנו את החיים. חני

zs1957

New member
מדובר בחולים בשלב הראשון של המחלה

חולים שמצב החומרה קל עד בינוני עם בעיות משמעותיות בזיכרון , שליפת מילים, חוסר התמצאות. בטיפול TMS גירויים אלקטרומגנטיים למוח המועברים ע"י אלקטרודות למוח. מגרים את המוח באזורים שלא נפגעו או ,נפגעו פחות זה משפר את תפקוד הנוירונים במוח. הטיפול נעשה ע"י סדרת גרויים למוח TMS וטיפולים קוגנטיביים במחשב. מנסים לחבר מחדש אזורים שלא נפגעו ,אזורים שפחות מעורבים ולשפר את היכולת הקוגנטיבית. בודקים אם מדובר בשיפור קבוע או זמני. זו השאלה העיקרית. טיפול ב-TMS ניתן לחולים בדיכאון שאינם מגיבים לתרופות.התוצאות טובות. אני מאמינה בטיפול ב-TMS ובטיפולים קוגנטיביים במחשב . הגירויים למוח משפרים את היכולת הקוגנטיבית של המוח. חולי CVA שעברו ארוע מוחי ולהם בעיות זיכרון, שליפת מילים, חוסר התמצאות, עובדים עם קלינאיות תקשורת בטיפולים קוגניטביים במחשב ויש שיפור ככל שמתרגלים יותר.. ראיתי את זה בפרויקט שהשתתפתי בשיקומון ביד שרה. עבדנו עם החולים בפיקוח קלינאיות תקשורת בטיפולים קוגנטיביים במחשב והיה שיפור. בשורות טובות. זהבה

אירילה

New member
כמובן שפריצת הדרך היא לחולים בשלבים הראשונים

לחולים שלנו זה כבר מאוחר מידי ,אבל צריך לפרגן למחקר הזה ,למשפחות הבאות אחרינו בתור ,אם רק יהיה אפשר לעכב בעוד זמן לא מוגבל את קצב התקדמות המחלה בשלבים הראשונים ,כי אז "הרוויחו" המשפחות עוד זמן איכות עם החולים שלהם. הרופא מאסף הרופא הדגיש כי זה ל בא לעצור אלא בפירוש להאט ,באמת במקרה הזה אני מפרגן להם והלוואי שיצליחו יותר מזה. אל תשכחו כי הבאתי את הידיעה הזאת לא רק לנו הוותיקים ,ישנם עוד כאלה שקוראים את הפורום מבלי לכתוב בו וכל מידע שיש הם קוראים ואם אחד מהם מפיק מכך תועלת - אשרינו! יום טוב לכולנו גרשון

hregev10

New member
גרשון - אתה בפירוש צודק !

ברור שלחולים שלנו המחקר הזה כבר לא יעזור וברור שאם הוא יעזור לאלה הבאים אחרינו - דיינו . אני תמיד מסתכלת על עצמי וזו הטעות . מענין שבכל הפעמים ששהיו לנו בעיות בחיי הן הגיעו לפתרון לאחר זמן אבל לנו זה היה מאוחר מידי. להתראות חני

zs1957

New member
יש לפרגן למחקר ב"אסף הרופא"

הלוואי שיצילחו ויהיו להם תוצאות טובות יותר. זו תהיה פרצת דרך עולמית למדינת ישראל. זהבה

a israel

New member
חולים בשלבים הראשונים

ערב טוב, בלי להרגיז חלילה. להגיד שאני מתוסכל זו מילה עדינה. איך הצליחו לגרום לחולי אלצהיימר (גם בשלבים הראשונים) לשבת מול מחשב? לשתף פעולה? אמא שלי בשלבים הראשונים של המחלה, בת 84 ומעולם לא עבדה מול מחשב. היום היא מתקשה לחייג מטלפון עם לחצנים גדולים והפעלת השלט מול הטלויזה מצריכה עזרה או הנחיה.. לפחות היא יודעת להדליק ולסגור בלי שלט. כמו הטלויזה של פעם, בשחור לבן ועם ערוץ 1. גרשון, אכן אני בין הקוראים בפורום שכמעט לא כותבים בו, אך לומדים ואף נעזרים בו הרבה. נראה לכם שאמא שלי יכולה להשתתף במחקר ב"אסף הרופא"‬ ? שבוע טוב, ישראל

אירילה

New member
ערב טוב ישראל

חמי כשעבד על התוכנה לעולם לא עבד על מחשב לפני כן ואז הוא היה בן 72 (כיום בן 77 ) , כמובן שעזרנו לו עם העכבר והראנו לו את החץ ואז עוד היו לו תובנות. לגבי הגיל של אמך , באמת קשה לי לענות לך , בכל זאת היא בגיל מתקדם ,אבל תמיד יש הפתעות בחיים. בנושא שיתוף פעולה , כל עוד החולים נמצאים בשלבי מודעות הם עדיין משתפים פעולה , לא בואפן מלא אך משתפים. נשמח לראותך כן ישראל באופן שוטף ולא כקורא סמוי
, הפורום שלנו הוא המקום היחיד ללא בושות וכאן כל אחד יבין אותך ומבין אותך כפי שלא מבינים אותך אחרים , כי כאן נחנו כולם באותה הסירה עם מכנה משותף אחד ושמו : מחלת האלצהיימר של יקירינו. שיהיה לכם רק טוב גרשון

גרשון אינני יודע מה קורה בתפוז

למרות שכתבת כ 50 דקות לפני, התגובה שלך הופיע במחשב שלי רק אחרי שאני שלחתי את התגובה שלי. האם אמנון לא השתמש במחשב מעולם לפני שלמדתם אותו?

יש אלף סיבות אחרות להיות מתוסכל

ודאי מדובר במשתתפים בשלב התחלתי לגמרי, יותר התחלתי מאמך, וכאלו שיודעים להפעיל מחשב אפילו ברמה נמוכה. אני מניח שאם תתקשר ותתן פרטים אלו על אמך, ודאי יסבירו לך שאינה מתאימה.

למעלה