היום בערב ברשת ב'

היום בערב ברשת ב'

ראיון עם מחזאית ההצגה החיוך של אלון. על הפרק- ניכור חברתי לאנשים עם אפילפסיה ועל ההצגה. התוכנית היא "הדרה" והיא תשודר בסביבות השעה עשר, לא לפספס!

חייםלוי

Member
מנהל
היה מעניין אלא שהילד שלה הוא נכה

ואינו מדבר בשל סיבות אחרות מאפילפסיה. מי שהקשיב ולא יודע על מה מדובר עלול להבין שחולי אפילפסיה הם אלמים שצריכים להאכיל אותם בזונדה. זה עוד יותר חיזק את הסטיגמה שיש בציבור, לדעתי.

שור הבר

New member
היה ברור מאד שיש לו גם בעיות אחרות

הפיצול בין אנשים עם מוגבלויות הוא בדיוק הדבר הבעייתי כשכל אחד אומר אני רחוק מאד ושונה ממנו. מה שהחברה ה"בריאה" לגמרי אומרת עליך ועלי אתה אומר עכשיו על אלון. ראיתי בעבר את ההצגה וזו הצגה אנושית ואדירה. אני בטוח שאם תיקח על עצמך לראות מחר את ההצגה תדבר אחרת.

חייםלוי

Member
מנהל
אין לי מה לומר על ההצגה כי לא ראיתי

אותה. אני מקבל את דבריך שהיא הצגה טובה ואנושית. העליתי את הבעיות מנקודת המבט של זה שרק האזין לרדיו. אין לי בעיה עם נכים למיניהם אבל אני חושב שהקשר שאדם שרק שמע את הראיון יעשה בין נכים וחולי אפילפסיה לא עושה טוב למי שיש לו אפילפסיה. הרי רוב מוחלט מבין החולים מתפקדים כרגיל בעבודה, בלימודים, בזוגיות ואי אפשר לראות עליהם שיש להם אפילפסיה. אין סיבה לקשור לנכים שלא מסוגלים לתפקד בעצמם וצריכים להאכילם בזונדה.

rosmarin

New member
מסכים עם חיים../images/Emo45.gif

יש חולי אפילפסיה שמתפקדים ועושים דברים ניפלאים לראות אותם בצורה חסרת ישע-אילמים ופיסתים ישנה כאן הקצנה לצורך גימיק ולא יותר מעניין למה לא רואים אנשים עם אפילפסיה שמתמודדים בהצלחה בחיים למרות הקשיים האם דווקא להראות מסכנות זה יותר טוב? כמובן כל מקרה לגופו אבל לראות דבר ככלל סוטה מאוד מהמטרה של העלאת המודעות לבעיית האפילפסיה בחברה

כל סוגי האנשים חולים באפילפסיה

ילדים, זקנים, נכים, שאינם נכים , לבנים צהובים ואפילו קרחים.לדעתי כמעט כל דרך להעלות את המודעות והמידע חשובה. אתם מוזמנים להיות הערב בהצגה ולהשתתף בדיון שיתקיים לאחריו.

לידע כללי בלבד

הרבה ילדים שיש להם בעיות מוחיות כלשהן כולל שיתוק מוחין סובלים גם מאיפלפסיה. זה חלק מהבעיה המוחית. ולכן צריך לדעת שמעבר לזה שחולה אפילפסיה מתפקדים רגיל (ויש לי חברה כזו שהיא אמא ל - 3 ילדים ועובדת) יש חולים שבנוסף יש להם נכות או כאלה שפרכוסים הן חלק מהיום יום שלהם כמו אלון וכמו הבן שלי.

למעלה