היום בלטרון!

היום בלטרון!

ב"ה היום בלטרון יערך ערב למתמידי מג"ב ולשוטרי מג"ב בהשתתפות אומנים שונים וראש הממשלה. ההזמנות חולקו למתמידים - ותודה למשטרת ישראל שהיא דואגת גם לנו. נ.ב. חוץ מהטיפשות שבהתנהלות האירוע שמעט צורם לי. בתור מתמיד התבקשתי לא פעם ולא פעמים לבוא לעזור באבטחת ארועים בהם היה ראש הממשלה - וגם הנשיא קצב. אז התבקשתי לבוא עם נשק ובציוד מלא. היום לכינוס התבקשנו לבוא מוקדם עקב בדיקות מקיפות שהשב"כ עורך. ולבוא ללא נשק. עכשיו מה שמרגיז וצורם: לי בתור מתמיד שמורשה לשאת נשק כל הזמן אסור לבוא לזירה שבא ראש הממשלה מחשד ש... למחבלי הרישעות הפלסטינאית (השגיאות במקור) היה מותר להכנס חמושים! לפגישה עם ראש הממשלה. מה שמותר לערבי מחבל שתומך טרור, אסור ליהודי אזרח מהשורה ללא עבר פלילי שפועל למניעת טרור. זר לא יבין זאת....

אחי אמר לי שגם לחיילים לוקחים נשק

אם ראש הממשלה בא לבקר בבסיס דפוקים

AVIL055

New member
איציק ,בוא אני אגלה לך סוד קטן ,

אין הגיון לא במשטרת ישראל ולא בצבא ותהיה בטוח שלא בשב"כ . ואת שאר הסיבות אני לא אפרט מהסיבה של ב"ש (בטחון שדה). אני מקווה שהבנת אותי ואם לא אז אני אשמח להסביר לך את התאוריה שלי בנושא. חוץ מזה שכשהיה חגיגות עצמאות 2001 אם זכרוני אינו מטעני הגיע לאזורנו ראש הממשלה , וחופשי מתנדבים מפטרלים עם נשק ואפודים ולא לקחו לנו את הנשק , ככה שכנראה יש דברים בגו .

AVIL055

New member
לגבי התאוריה

התאוריה שלי ממש פשוטה ואל תתעצבנו ממנה כי זה רק תיאוריה ותו לא . אז ככה , לפי דעתי או שיש להם מידע והתראות על כוונה להתנקש באדון שרון (ראה ערך יגאל ע.) (הה היי ) , אז הם לא לוקחים ריזיקות או שהם חושדים שמישהו מבאי הטקס גוייס ע"י אחד או יותר מהארגונים הפלשתינאים על מנת לרצוח את ראש הממשלה . אני מניח שהיו שם אזרחים גם , לא ? זוהי דעתי האישית ואין לקחת אותה כיותר מזה .

שלום30

New member
הם לא סומכים על אף אחד

מאבטחי ראש הממשלה לא סומכים על אף אדם שאינם מכירים. ההכרות שלהם אמורה לכלול מגוון רחב של תחקירים מכל מיני סוגים שונים ומשונים, ומכיוון שהאזרחים מתנדבי המשא"ז לא עברו תחקירים ואינם מוכרים להם בצורה הדרושה להם - הם אינם סומכים עליהם ולא לוקחים סיכונים. כנראה בשבילהם מתנדבי משא"ז הם אזרחים נושאי נשק ותו לא. ובפרט שמדובר ברובה קרבין שהטווח שלו יותר ארוך משל האקדח. מעניין אם לשוטרים הרשו להכנס עם נשק ? ידוע לי על מקומות בהם נאסרה כניסת שוטרים וחיילים חמושים. בכל מקרה נראה לומר ששוטר נאמן אצלהם יותר מחייל, מתנדב או אזרח.

sabal1

New member
זה לא מדוייק

בזמן הסדיר יצא לי לאבטח את מר ביבי נתניהו כאשר היה ראש ממשלה אני הייתי במעגל 3 כאשר מעגל ראשון ושני תפסו אבטחת אישים ומעגל שלישי אנחנו ויס"מ. קודם כול אנחנו כסדירים אבטחנו עם הנשק האישי שלנו (M-16), אומנם נתנו לנו הוראה להוציא מחסניות. לפני הגעת רוה"מ קבלנו תדרוך מהראש צוות שלהם (אבטחת אישים) שהסביר לנו נהלים, מה קורה במידה ו.. וכו, מה שאז הוא אמר לנו וזה מה שהכי רלוונטי לסיפור כאן: ברגע שיש ארוע מסויים שמסכנת את רוה"מ הדבר היחיד שמעניין את אבטחת אישים זה להוציא אותו מידית מהמקום ללא פגע, לא משנה מה הם צריכים לעשות בשביל לעשות את זה הם יעשו, ולכן הוא גם אמר במפורש, במידה ויורים עליכם אתם יורים אך ורק כלפי חוץ, אף אחד לא מסתובב עם נשק מכוון כלפי פנימה כי המאבטחים יורידו אותו לא משנה אם הוא מג"בניק יס"מניק לא משנה כלום הם רואים נשק מכוון לאזור רוה"מ הם יורים. מה שאני רוצה להגיד בכל הסיפור הזה זה שאבטחת אישים לא סומכים על אף גוף חוץ מהחבר'ה שלהם, אפילו אם תהיה שם יחידה אחרת של השב"כ הם לא יקבלו יותר קרדיט.

זה היה כמו בשדה תעופה

היה שם מלא שומרים ומאבטחים והיינו צריכים לעבור דרך מכונות שיקוף,זה היה כל כך שמור שרק לאנשים מדרגת סנ"צ הרשו להכניס נשק(אקדח) וכל שאר המג"בניקים היו צריכים להפקיד את הנשק שלהם. היינו צריכים לחכות לתחילת הטקס עד 9 בגלל ראש הממשלה(הטקס היה אמור להתחיל ב-8:30) אבל לפחות היה קטע קצר על המתמידים.

למעלה