היום בו התאהבתי לראשונה...

OrEl74

Well-known member
מנהל
היום בו התאהבתי לראשונה...

כותרת מפוצצת אהה?
אני מניח שלכל אחד יש רגע מסויים שמשך אותו דווקא ל-NBA ומאז הוא נרקומן
שתפו אותנו ברגע שבו הבנתם שאתם פריקים של NBA, אולי איזה משחק מסויים שעשה לכם משהו או סתם איזה מהלך מטורף. ובכלל, מה המשחק הזכור לכם במיוחד? בעבר עשינו משהו כזה בפורום הכדורסל אבל כיוון שיש פה גולשים חדשים אז למה שלא נעשה את זה שוב? נ.ב מי שרוצה מוזמן לדמיין שהיום ה-14 לפברואר אם זה יעזור לו להיכנס לאווירה

אהה

זה קל היתה תוכנית (שבועית?) של סיכום סדרות גמר בערוץ הראשון, והמופיעות באופן מסורתי היו לייקרס ובוסטון, עם גיחות של פילדלפיה ויוסטון. תקצירים ארוכים ואכותיים. במקביל גם התעניינתי בכדורסל המקומי די הרבה (לעומת היום) על שלל כוכביו. אבל מה שראיתי בטמבלויזיה היה אכן "כדורסל מעולם אחר" כפי שקראו לו פעם. משהו בלתי נתפס, שהיום הרבה יותר נגיש וגם קרוב אלינו. יכולות אתלטיות, מיומנויות קליעה ומסירה מדהימות, דאנקים, ודרמות ענק. מגיק, עבדול גאבר, מוזס מלון, דר גיי, לארי כמובן, פאריש, מקהייל, מוריס ציקס, דיגיי, מייקל קופר, רלף סמפסון ואולגואן תאומי המגדל שלא מימשו את ההבטחה (עד אמצע העשור הבא). נדלקתי הזדהיתי עם המזרח משום מה ושנאתי את הלייקרס
משחקים זכורים במיוחד - דטרויט נכשלת לעלות לגמר אחרי הפסד טרגי לבוסטון מחטיפה בשניות הסיום - האליפות הראשונה של גורדן - משחק 6 בפיניקס בגמר 93 - טרגדיה - גון פאקסון תוקע את סל האליפות - משחק 7 ב95, שוב טרגדיה לבארקלי - יוסטון מנצחת בפיניקס אחרי פיגור 1:3 בסדרה, קווין גונסון עם 50 נקודות - משחק 6 ביוסטון, יוטה עולה לראשונה לגמר nba ב97 מסל מנצח של סטוקטון - כל סדרת לייקרס-סקרמנטו ב2002 גמר מערב, שלל טרגדיות סרביות
- דטרויט אלופה ועוד מביסה את הלייקרס! - גולדן סטייט מנצחת את המדורגת ראשונה דאלאס מוצאים מכנה משותף?

NOWITZKI12

New member
הרגע שהדביק אותי:

משחק 7 דאלאס נגד סן אנטוניו, 3 הפרש לסאנס, 14 שניות לסוף, דאלאס לא מצליחה להגיע למצב זריקה מ3, ודירק מקבל כדור 4 שניות, נכנס לסל, סוחט עבירה ועושה סל! איזה שחקן עעעענק! מאז התאהבתי!!!

אותי

כתבה שעשתה חישוב כמה ג`ורדן מרוויח כל שניה על הפארקט לפני איזה עשר שנים.אבל רק ב4 וחצי שנים האחרונות אני ממש עוקב

עומר ו

New member
אני זוכר את זה טוב

היה משחק לפני שנתיים של מיאמי נגד ג"ס אולי, לא זוכר. המהלך הראשון שראיתי במשחק היה וויד עושה את הסיבוב שלו מסביב לשחקן ומגיע ממש מול הטבת ומסיים את זה בדאנק עצבני, מאז התחלתי להתעניין בNBA ומפתיע מאוד,וויד הוא השחקן האהוב עלי...

הקאמבק (של הרבע הרביעי) הכי גדול בהיסטוריה

השנה: 2002. המקום: בוסטון, הסלטיקס נגד הנטס במשחק ה3 של גמר המזרח. הסלטיקס מפגרים 74-53 בסוף הרבע השלישי. באצטדיון שקט מוחלט. ואז רבע רביעי ענק בהובלת פול פירס המדהים (19 נק') וניצחון 90-94 (עם 16-41 ברבע הרביעי). הסיפור מCNN: http://sportsillustrated.cnn.com/basketball/nba/2002/playoffs/news/2002/05/25/nets_celtics_ap/ הקטע מיוטיוב ב5 חלקים: http://youtube.com/watch?v=3MI3sj3XKrQ אני ממליץ על החלק ה4 אם אתם רואים משהו. וקטע מקוצר: http://youtube.com/watch?v=_jeqqA21ZxA משחק ענק

קשה לשים את האצבע על הנקודה המדוייקת

בסך הכל זה היה לפני 20 שנה, לך תזכור... בקיצור מה שאני אומר זה שאני לא זוכר מה גרם לי להתאהב בNBA, אבל אני כן זוכר את האובססיה למצוא עיתון, לראות מה קרה בלילה שלפני (כן, ידעתי על משחקים 25 שעות אחרי שנגמרו...), או במקרים טובים יותר לחכות כדי שישדרו בCNN, או בערוץ 5. הלהט כבה עם השנים, ואני כן יכול להגיד איפה הוא נדלק מחדש. במשחק של גולדן סטייט מול הבולס לפני שנה. משחק שבו הבולס שלטו, ורבע רביעי ענק של מיודענו שארונס החזיר את הווריירס למשחק, ובסופו הם ניצחו בהארכה. הדליק בי מחדש את הניצוץ שכבה. את הרצון לשבת ולראות משחקים. כמובן שהפלייאוף האחרון לא פגע

OrEl74

Well-known member
מנהל
טוב אז ככה....

השנה 1988, שבת בערב מהדורת הספורט של הערוץ הראשון (אז היה רק ערוץ 1), באותה תקופה לא התעניינתי ובטח שלא ידעתי מה זה NBA אבל הייתי אצל דוד שלי והוא ישב לראות אז ראיתי איתו. אחרי שטחנו לנו ת'מוח עם כדורגל ורגע לפני סיום התוכנית דיברו שם על תחרות הטבעות שהיתה בתחילת השבוע ועל 2 מתמודדים עיקריים, דומיניק ווילקיס ומייקל ג'ורדן. אני זוכר שחזיתי בזה בתדהמה מוחלטת, לא הבנתי איך אנשים יכולים לעשות דברים כאלה ואז גם התחלתי להתעניין במי זה בכלל המייקל ג'ורדן הזה??? וזהו...מאותו רגע אני מכור קום כל למייקל ג'ורדן, אח"כ ל-NBA
ואגב, שימו לב לרשימת המתחרים באותה תחרות (לפי סדר המיקום שלהם בתחרות עצמה): 1. מייקל ג'ורדן. 2. דומיניק ווילקינס. 3. קלייד דרקסלר. 4. אוטיס סמית'. 5. ג'רום קרסי. 6. גרג אנדרסון. 7. ספאד ווב (שפשוט החטיא את כל הדאנקים שלו בתחרות
)

Molchansky

New member
אממ..

אני לא זוכר במדויק, זה היה בסוף שנות ה-80 תחילת ה-90 אחי הגדול היה אוהד שיקאגו ואני אוהד לייקרס (עד היום אני נאמן ללייקרס
) קמנו בלילה לראות משחק של לייקרס נגד שיקאגו, וואי זה היה לילה כל כך מצחיק, עלינו ממש על העצבים אחד של השני. התאהבתי במג'יק של מג'יק, ומאז אני מכור ל-NBA, אחי כמובן היה מאוהב בג'ורדן.

the mnm factor

New member
1995, הפאלאס, גרנט היל בעונת הרוקי שלו

ואני, בן 6, יושב על הפרקט במרחק נגיעה ממנו. מה שמצחיק זה שאני לא זוכר מה היה במשחק בכלל- אבל זה מהאירועים האלה שאתה זוכר כאירוע גדול בלי שום אנדקציה למה. אפילו הייתי בטוח עד לא מזמן שזה היה מול הואנקובר גריזליז- אבל כמדומני הגריזליז לא היו קיימים אז!
(אני צריך לברר מה היה במשחק הזה)

ונקובר וטורנטו הואקמו ב-1995 למעשה

אני אישית לא זוכר את הרגע שבו זה קרה, אבל זה הי באמצע שנות התשעים. נראה לי וקרוב לוודאי שזו הסדרה מול יוטה ב-97'.

למעלה