היוון מלא

gevayu

New member
היוון מלא

האם יש מישהו שיודע להגיד איך מודדים את התשלום בעבור היוון מלא? במינהל יודעים להפנות אותנו לטבלה ספציפית של 4900 ש"ח למטר לשטח עיקרי אבל הטבלה רלבנטית להיוון עד 50000 ש"ח. מעל לכך הערכת התשלום עוברת לשמאי של המינהל וזה מתאפשר רק עם תכניות בשלבי אישור אצלהם ולא לפני כן. האם יש לי דרך להעריך כמה יעלה לי היוון מלא או היוון חלקי מעבר ל50000 הנ"ל עוד לפני שלבי האישור הקונקרטי והתשלום במינהל?

בינא

Member
היוון מלא - כמה זה? שאלה גדולה...

ובדיוק בגלל זה המנהל עושה כל מאמץ לא לענות עליה... הם הרי רק עובדי מדינה אז למה הם צריכים לעזור לכם? בשביל זה יש שמאים שעולים לכם כסף (לא למנהל). השמאים יגיעו לשטח (במקרים רבים גם זה לא), יבדקו כמה הוא "יוקרתי" בעיני "העם", יבדקו מחירי קניה ומכירה של בתים בגודל שאתם רוצים לבנות באיזור ויוציאו שמאות מנופחת כי הם עובדים עבור המנהל. "מובן" שהשמאי לא יכול לתת שמאות בלי לראות תוכניות כי על-פי התוכניות הוא יכול לברר את בירוריו ולכן המנהל עומד על-כך שקודם תגישו ורק כשהתוכנית תגיע אליכם יתחיל התהליך. גם אם השמאי קבע מה שקבע, זהו "מסחר סוסים" וחובה להתמקח עם השמאי וגם עם המנהל על הסכום ולתבוע להוריד אותו ורצוי להצטייד בטענות מגבות לסיבות להורדת השמאות, כמו שליד המגרש יש מעון למפגרים/ מרכז מסחרי / תחנת אוטובוס מרכזית/ בית מלאכה רועש וכיו"ב סיבות שמקובלות ב"עם" לירידת ערך של מבנה. אם יש קרוב למגרשכם מישהו שבנה כבר איזו "תפלצת", כדאי לברר אצלו כמה הוא שילם ואז תדעו אם הוא התמקח על המחיר עם המנהל או לא. בכלל, אצל המנהל, כל תשלום הוא בסיס לשינויים...

gevayu

New member
תודה על התגובה בינא.

מהמינהל הבנתי שיש אפשרות לתהליך בירור מוקדם אבל גם הוא רק עם תכניות לאישור. כמו כן ובאופן מפתיע, הם מקזזים את עלות השירות הזה עם עלות השמאי שאחר כך. אני ממש לא יודע מה לעשות. האם שמאי מטעמי יוכל להעריך את השטח ועלויות המנהל לפני התכנון המקיף? כל הרעיון הוא להבין פרופורציות של עלות היוון למנהל וכך לדעת באיזה גודל לבנות - להצטמצם או להתרווח. כמו כן, מן הסתם, שקל שיחסך מהמנהל ילך לגימורים איכותיים יותר. לכן נהיה לי קריטי להבין את זה.

בינא

Member
כדאי לך לקחת שמאי שלך

כי אם השמאי של המנהל יקבע שומה גבוה מזה שלך, תוכל להתמקח איתם וגם לחסוך. הם מוותרים אם מביאים להם שומה נגדית ובמקרה כזה אתה מקדים תרופה למכה.

gevayu

New member
אז אם הבנתי אותך נכון...

שמאי מטעמי יוכל לענות לי לשאלות האלה כבר עכשיו (לפני תכניות סופיות) והשמאות שלו תשמש אותי בהמשך בהתמקחות-ערעור מול המינהל? בכל מקרה, תודה על התגובות הענייניות.

Z ליאור

New member
חכה להערכת השמאי של המינהל....

רק לאחר קבלת השומה של המינהל יש לשלוח שמאי מטעמך ,אך שים לב ,אסור לשמאי שלך להיות ברשימת השמאים העובדים עם המינהל מטעמים של ניגוד אינטרסים אשר יפגע רק בך ,לכן יש לדרוש מהשמאי הצהרה שהוא אינו ברשימת המורשים של המינהל

gevayu

New member
הבנתי אבל...

הם השמאי מטעמי יכול לבחון את הערך גם לפני תכניות סופיות? כל הרעיון הוא שאני רוצה להעריך מראש את גובה ההיוון שיידרש ממני. תודה.

בינא

Member
אל תחכה למנהל. גם תוכניות "בערך" טובות

אין שום סיבה לתלות הכל במנהל שהקצב שלו הוא קצב של עבודה בשנה... נכון העיר הכותב Z שהשמאי שלך, צריך להיות מהעובדים עם השוק הפרטי ולא עם המנהל. אם תרצה שם של שמאי מומלץ, שלח לי דוא"ל ותקבל שם בחזרה. אין צורך לסיים את התוכניות. את השמאי מעניין השטח שבכוונתך לבנות וכמה קומות. הוא לא נכנס לפרטים.

למעלה