היה שמן ??

LONEY

New member
היה שמן ??

לכל היועצים , תודה על תשומת הלב . מכרתי את הדיוק וקניתי סופרמוטו.
שאלתי למומחים : החלפתי מחזיר שמן קידמי שמאלי וכמובן גם שמן . האם יש צורך להחליף שמן גם בבולם השני??

ShaiDanny

New member
קודם כל, ../images/Emo49.gif ...

יפה לראות שאתה לא דופק חשבון ומתקדם בקצב היסטרי לג'ננת סופרמוטו שתגרום לילדים שלך לשאול "מי אתה ומה עשית לאבא שלי?" ובתשובה לשאלתך - כן בהחלט. מחזיר שמן אפשר להחליף רק בצד אחד אם השני לא נפרץ, למרות שאם הטלסקופ כבר מפורק אז רצוי לעשות את העבודה בשניהם (גם מחזירי אבק וגם מחזירי שמן - סה"כ ארבעה). לגבי השמן - לעולם אל תחליף שמן רק בצד אחד - אורך החיים של שמן טלסקופים הוא קצר, בייחוד ברכיבת כאסח. הפולימרים בשמן מתפרקים מהר יחסית והוא הופך להיות טחינה במקום שמן. טעים, אבל לא אפקטיבי (אלא אם כן יש לך פיתות). אוקצור, תחליף בשניהם. ותן בגז. הרבה גז. אגב, מה עם התמונות מאשדוד שדיברת עליהן?

LONEY

New member
חן חן

תודה על העיצה. התמונות קיימות אך צולמו בפורמט כבד ובלתי מתקבץ(+ - 1.4 M ) האמת , בביצוע ענק כמו שצולמת חבל לגמד . שלח כתובת E.MAIL ואני אשלח לך אותן

yovall

New member
ברור!!!!!

צריך להחליף את המכלולים שיהיו זהים שעבודת הבולמים תהיה זהה!!!!!

45degrees

New member
לא ברור!!!

אם רגל אחת של המזלג תקינה - לא להחליף סתם - חסר טעם! את השמן תמיד כדאי להחליף ב 2 הרגליים ביחד.

LONEY

New member
השמן" חזק" מדי

שאלתי היום במוסך (אופרוד) והם אמרו לי שכאשר מחליפים ברגל התקינה (מבחינת המחזיר) רק שמן ,אזי בגלל הצמיגות שלו בהיותו חדש ,הוא לוחץ על המחזיר הישן אך תקין. אי לכך מנסיונם,כאשר החליפו רק שמן, הדבר גרם לנזילות מהמחזיר תוך שבועיים. לכן, אם מחליפים שמן, רצוי להחליף גם מחזיר . אם לצטט את כפיר בתגובה טלפונית , אזי עדיף טיפול מונע על טיפול שבר. סיכום: שי צודק בהסבר אם כי לא בדיוק תכנית חיסכון ( לשי .:התמונות בדרך)

45degrees

New member
../images/Emo35.gif מחזיק מים?

נניח שאתה צודק. כיוון אחד: המסקנה הישירה היא שכל החלפת שמן במזלג גוררת החלפת מחזירים מיד או תוך שבועיים
כיוון שבספרי הטיפול השונים לסוגים רבים של אופנועים החלפת שמן במזלג אינה מלווה בהחלפת מחזירי שמן => סתירה
כיוון שני: מלכתחילה מחזירי השמן במזלג מתוכננים לעמוד בעומס מסוים. עומס זה מחושב כאשר השמן חדש ובגובה המתאים. המחזירים עומדים בעומס אפילו גבוה יותר כאשר גובה השמן במזלג גבוה יותר מאשר בהוראות. עד גובה-יתר מסוים המחזירים מחזיקים מעמד ללא בעיות, במגוון רחב של אופנועים (שטח וכביש). לפי ההנחה שהחלפת שמן מחייבת החלפת מחזירים, הרי שבכל פעולה של ביצוע כיוונים במזלג, שינוי סמיכות השמן, או שינוי גובהו יש להחליף את המחזירים. בפועל, כיוונים כאלה מבוצעים כמעט תמיד ללא שום שינוי או החלפה של מחזירי השמן. => סתירה. כיוון נוסף: בכל אופנוע ישנו מנגנון ריקון והחלפת שמן שאינו מצריך פירוקים משניים מורכבים כגון אלה הנדרשים לשם החלפת מחזירי שמן. כמו כן מנגנון ריקון השמן והחלפתו אינו מחייב שימוש בכלים ספציפיים כגון אלה בהם צריך להשתמש כשמחליפים מחזירי שמן ואבק. => היצרן אינו מעריך שהחלפת שמן גוררת החלפת מחזירים. => סתירה. נתוני מכירות: הרבה יותר ליטרים של שמן מזלג נמכרים מאשר מחזירי שמן לשיפוץ מזלג (בהתאמה של הכמויות הרלוונטיות כמובן). => החלפות שמן אינן מחייבות החלפות מחזירים (אחרת היו נמכרים מחזירים בכמות מתאימה, אם כי בהפרש פאזה/זמן). => סתירה. מנסיון אישי - החלפות שמן רבות לא גרמו נזק כלשהו, אפילו מינורי למחזירי השמן. הדבר היחיד שאני יכול לחשוב עליו הוא שאולי, אם מדובר במחזירים ממש ממש ישנים, ומזלג שמעולם לא טופל, ובעיה מסוימת במזלג מהסוג הידוע שיש אצלך - אז אולי יש צורך להחליף.

LONEY

New member
לצ'ופצ'יק של הקומקום .......

אני רק שאלתי.... תודה על העיצות . האופנוע מדגם סופרמוטו 2002 9000 ק"מ ללא עבר של התעללות נפשית ואו פיזית, אך בכל זאת כל הסיפור החל מנזילת שמן כתוצאה ממחזיר דפוק.

למעלה