היה שווה כל רגע!

רגע רק רגע

Active member
את הכריזנטמות האלה קבלתי מידידה בשנה שעברה בדצמבר. קנתה ממשתלה בעציץ קטן ושתלה באדנית. השתילים הצפופים נכנסו לתרדמת חורף והיא החליטה שאין לה רצון להשאיר באדנית ורצתה לזרוק. אספתי את שני השתילים הקטנים אלי וחיכיתי לאביב. כל החורף השארתי אותם במקום שמשי ואודה שהייתי בטוח שהם לא יצמחו מחדש.
האביב הגיע ואיתו ניצני גדילה חדשים. הצפיפות בה הם גדלו לא מצאה חן בעיני והחלטתי להפריד כוחות. כשניקיתי את האדמה, ראיתי שאפשרי להפריד שתילים.
השתילים התפתחו יפה וגידלו עלים ירוקים וצפופים, אבל הפריחה לא הגיעה. עד אז לא ידעתי שאלו כריזנטמות והופתעתי שאין פריחה, על אף ההשקעה בהשקיה ודישון.
שאלתי חבר מבין עניין ואמר לי שכדאי לי מאוד לחכות לסתיו. אז חיכיתי...
וחיכיתי והמתנתי ושוב חיכיתי ושוב המתנתי ו... הסתיו הגיע!!!

היה שווה לחכות כל רגע ורגע!

ועוד דבר, שמתי לב שהשתילים גדלים וכדור הפריחה המתקבל הוא בקשר ישיר לגודל העציץ.
התאהבתי בצמח וכבר מחכה לשנה הבאה. אעשה מהם מופע כדורי פריחה מרהיבים.

קבצים מצורפים

• כריזנטמה סתיו 2020.png
    כריזנטמה סתיו 2020.png
    4.4 MB · צפיות: 13

נוף-צלול

Well-known member
יפה מאד מאד!!

נותרה רק שאלה אם הן פרחו יפה כל כך
בגלל העונה
או לכבוד ביידן-הריס

רגע רק רגע

Active member
גם וגם... צמח חזק ויפה. זה הזן הננסי ויש כמובן זנים גבוהים, עם צורות וגוונים מדהימים לקטיף.
לאחר שנודע לי שמו, חקרתי מעט (יותר ממעט...) באינטרנט, ובהחלט אתה צודק. זנים מהממים, ענקיים ושופעי פריחה בשלל צבעים וגדלים. והכי חשוב, בעיני, רב-שנתיים. הצמח דורש השקעה (השקיה תדירה ודישון) וחורה לי "להפטר" ממנו לאחר עונה אחת בלבד.

ואם כבר צדתי את תשומת לבך,
עשיתי יחורים מהצמחים לפני כחודש. אמנם שתילי היחורים קטנים מאוד (5-6 ס"מ לערך), אבל הם כבר בשלבי פריחה.
השאלה שלי היא - האם לדעתך הם ישרדו את החורף בגלל גודלם הקטן? האם שווה לי לנסות ולשמור עליהם או שכדאי פשוט לחכות לאביב ולעשות יחורים חדשים מהצמחים הגדולים?

מ ש ה 53

Well-known member
אין לי תשובה. אבל היות שכבר עשית, אל תזרוק. יחיה? הרווחת. ימות? תדע שניסית. ובאביב תמשיך ותגדיל את המשק, ונסה גם להשיג ייחורים של זנים נוספים...

raya

Well-known member
גם לי היו בעציץ 3 צבעים של כריזנטמות. שמרתי על העציץ, ומ-3 נשאר צמח אחד פורח בלבן.
לידו וינקה פורחת גם כן בלבן. זורעת את עצמה בכמויות.

קבצים מצורפים

• 20201112_112049.jpg
    20201112_112049.jpg
    1.8 MB · צפיות: 7

רגע רק רגע

Active member
גם לי היו בעציץ 3 צבעים של כריזנטמות. שמרתי על העציץ, ומ-3 נשאר צמח אחד פורח בלבן.
לידו וינקה פורחת גם כן בלבן. זורעת את עצמה בכמויות.
או כמו שהיינו משחקים כשהיינו ילדים - מ-3 יוצא אאאאאאחד!
לא נורא, לפחות אחד שרד והוא יפה בהחלט.
מבדיקה ונסיון גיליתי שעדיף לגדל כל כריזנטמה בעציץ נפרד. כך כל צמח יוכל לקבל את המרחב הראוי לו, ובנוסף, אם יתפתחו מחלות בצמח אחד, הוא לא יוכל להדביק את האחרים וניתן יהיה להרחיק אותו בקלות ובמהרה.
בתמונה כריזנטמות מהבוקר. אוטוטו עומדות לפרוח במלוא תפארתן. אמנם הזן הזה אינו מרשים כמו הזנים הכדוריים (שהתאהבתי בהם!), אך בהחלט בעל פריחה ותצורה יפים.

כבר שנים שלא קונה וינקות. בכל עונה מגדל שני צבעים - ורוד וסגול בעציצים נפרדים. הם העציצים היעודיים שלי. וכשמגיע האביב והזרעים נובטים, אני מעביר את השתילים לעציצים ואדניות ומחלק לשכנים.
את הוינקות הורדתי כבר לפני 3 שבועות. בתקופה הזו רובן מעבר לשיאן. וכמו כן, היו חייבות לפנות מקום לכבוד האירוסים ההולנדים.

קבצים מצורפים

• IMG_20201116_073539.jpg
    IMG_20201116_073539.jpg
    1.2 MB · צפיות: 10

raya

Well-known member
או כמו שהיינו משחקים כשהיינו ילדים - מ-3 יוצא אאאאאאחד!
לא נורא, לפחות אחד שרד והוא יפה בהחלט.
מבדיקה ונסיון גיליתי שעדיף לגדל כל כריזנטמה בעציץ נפרד. כך כל צמח יוכל לקבל את המרחב הראוי לו, ובנוסף, אם יתפתחו מחלות בצמח אחד, הוא לא יוכל להדביק את האחרים וניתן יהיה להרחיק אותו בקלות ובמהרה.
בתמונה כריזנטמות מהבוקר. אוטוטו עומדות לפרוח במלוא תפארתן. אמנם הזן הזה אינו מרשים כמו הזנים הכדוריים (שהתאהבתי בהם!), אך בהחלט בעל פריחה ותצורה יפים.

כבר שנים שלא קונה וינקות. בכל עונה מגדל שני צבעים - ורוד וסגול בעציצים נפרדים. הם העציצים היעודיים שלי. וכשמגיע האביב והזרעים נובטים, אני מעביר את השתילים לעציצים ואדניות ומחלק לשכנים.
את הוינקות הורדתי כבר לפני 3 שבועות. בתקופה הזו רובן מעבר לשיאן. וכמו כן, היו חייבות לפנות מקום לכבוד האירוסים ההולנדים.
יש לי בעיקר ויקות בצבע לבן, ובמקום מרוחק יש גם וינקות ורודות .
וינקות לבנות נתתי השנה לשכנתי.
את העציץ עם 3 הכרזנטמות קבלתי כמו שהוא. יתכן שהייתי צריכה להפריד, לפחות בגמר הפריחה.
בהצלחה בגינה שלך!

מ ש ה 53

Well-known member
יופי. ואם איני טועה, ראיתי גם עלים של חבצלת החוף. אתה אוהב דברים יפים...

רגע רק רגע

Active member
יופי. ואם איני טועה, ראיתי גם עלים של חבצלת החוף. אתה אוהב דברים יפים...
אני אוהב גינה. גינה מטופחת - אפילו יותר.
ירשתי מהאבא, שלמד במקווה ישראל כשהמקום עוד היה גאוות המדינה.
אני טוב בפרקטיקה ולא מהסס לנסות, כך שאם צמח מסויים לא מצליח במקום אחד, אני אעתיק אותו למקום אחר עם תנאי גידול שונים, אשנה מינוני השקיה ודישון וכל מה שניתן. יחד עם זאת, חייב להודות שבשמות צמחים אני די חלש, אפילו גרוע, לכן לא יודע מהי חבצלת החוף. מניע את המנוע ונוסע לגגל.
או.קיי, לאחר גיגול קצר אתה בטח מתכוון לעלים הירוקים בתחתית התמונה. זו לא חבצלת החוף, אלא אירוס גרמני לבן. לאחר קריאה והצצה בתמונות, בהחלט מובן מהיכן הבלבול.
אין סיכוי שצמח מוגן יכנס אלי לגינה, קל וחומר שאני אלך לטבע ואקטוף.

אני אוהב גינה. גינה מטופחת - אפילו יותר.
ירשתי מהאבא, שלמד במקווה ישראל כשהמקום עוד היה גאוות המדינה.
אני טוב בפרקטיקה ולא מהסס לנסות, כך שאם צמח מסויים לא מצליח במקום אחד, אני אעתיק אותו למקום אחר עם תנאי גידול שונים, אשנה מינוני השקיה ודישון וכל מה שניתן. יחד עם זאת, חייב להודות שבשמות צמחים אני די חלש, אפילו גרוע, לכן לא יודע מהי חבצלת החוף. מניע את המנוע ונוסע לגגל.
או.קיי, לאחר גיגול קצר אתה בטח מתכוון לעלים הירוקים בתחתית התמונה. זו לא חבצלת החוף, אלא אירוס גרמני לבן. לאחר קריאה והצצה בתמונות, בהחלט מובן מהיכן הבלבול.
אין סיכוי שצמח מוגן יכנס אלי לגינה, קל וחומר שאני אלך לטבע ואקטוף.
אירוס גרמני עם עלים מסולסלים? עוד לא ראיתי... אבל מה אגיד לך? מפלאי הגינה...

raya

Well-known member
אפשר לגדל חבצלת החוף בגינה גם בלי לגנוב. למשל:
תודה! יש לך מושג במקרה האם הם גובים גם דמי משלוח? לא נרשמתי בינתיים והמידע הזה חסר.
רעיה

רגע רק רגע

Active member
אפשר לגדל חבצלת החוף בגינה גם בלי לגנוב. למשל:
תודה. תמיד אפשר ללמוד משהו חדש.

למעלה