היה פה פעם דיון

אסננוש15

New member
היה פה פעם דיון

על הסודנים שהיגיעו לישראל, ואני טענתי שצריך לגרש אותם חזרה כי הם הביאו לפה הרבה פשע, אונס ואלימות. (כאילו שחסר לנו פה את זה מהישראלים..) ולכן "זכיתי" לכינוי "גזענית"...

אז הנה, מקרה נוסף מצטרף לשורת מקרים רבים שארעו לאחרונה .. אני באמת חושבת שצריך לסלק אותם מפה כי הם ממש, אבל ממש, הרימו אף (וגם ידיים..), אין להם פחד. אפילו סוטים בישראל לא מתנהגים ככה.

http://www.nrg.co.il/online/1/ART2/451/535.html?hp=1&cat=402

אני מתפוצצת מזה.

cwen

New member
ולנו יש את בני סלע

בכל מגזר אוכלוסיה יש סוטים דפוקים. כמו שבני סלע לא מלמד על כלל הגברים היהודים כך הבחור האריתראי הזה לא מלמד על כלל האריתראים (לא סודנים במקרה הזה).

אותו ספציפית לדעתי אפשר להחזיר לאריתריאה, נבדוק באמצעותו אם השגריר אמר אמת לאיילת שקד או לא.

לאונידס

Active member
מישהו פעם טען של הסודנים צדיקים?

ברור שיש בינהם פושעים.
את חושבת שרק את מזועזעת? שמי שלא צועק "לזרוק את הסודנים" כועס פחות ממך?
כמו שאמרת, גם יש בין הישראלים כאלה אז אפשר להגיד שלא היינו צריכים להביא מישראל עליה מ<וכאן אפשר לכתוב עליה מכל ארץ מוצא לפי האג'נדה של הכותב, כי מכל העליות הגיעו גם פושעים אנסים ו"סתם" אנשים אלימים>.

מצד אחד למה לנו לקבל פושעים לא משלנו.
מצד שני, נראה לך סביר לשלוח אנשים אל מותם? אל אלימות קשה ועינויים? אני זוכר שלפני 70 שנה כמעט אף מדינה לא היתה מוכנה לקבל יהודים ואנחנו שואלים איך זה היה יכול לקרות, וביננו לא כל היהודים היו טלית שכולה תכלת.
לדעתי מדינת ישראל צריכה להפריד בין פליטים למהגרי עבודה מסתננים. מהגרי עבודה צריכים בהקדם האפשרי לעוף הביתה בלי שום דחיות. בפליטים צריך לטפל אחרת ממהגרי עבודה ואחרת ממה שאנחנו מטפלים בהם היום.
אבל מדינת ישראל באמצעות שר הפנים מעדיפה לא להבדיל בין פליטים למהגרי עבודה ולשים את כולם בקטגוריה אחת (בטח קטגורית ה"כושים"), כך שכולם הופכים לפליטים ואז מאוד מאוד קשה לגרש אותם בחזרה.
יש לך תלונות? לי יש ואני יודע בדיוק אל מי להפנות אותם. אל שר הפנים שבמקום לשלוח את הרוב המכריע של המהגרים הביתה הוא מעדיף לרכז את פעילותו בהפחדה על אנסים כושים שיארבו לבנותנו בלילות. לא למד כלום מ"מרוקאי סכין" ואם למד אז למד את ההיפך ממה שהיה צריך ללמוד.

אסננוש15

New member
שר הפנים?! הצחקת אותי

הוא ממזמן לא עושה כלום..................

להפנות אליו תלונות?! אתה הוזה הזיות קשות, לצערינו.

לאונידס

Active member
בע"ה יהיה לנו בקרוב שר פנים אחר

אמנם הוא יצטרך להלחם בהרבה פקידות חרדית שהשתרשה במקום כדי לנסות להפעיל מדינות אחרת אבל אני מאחל לו בהצלחה - אם החדש בכלל ינסה.

בכל מקרה אם פרסומי משרד הפנים נכונים וכמעט כל הזרים הם מהגרי עבודה ולא פליטים הרי שהאשמה ב 90% מהבעיה נמצאת במשרד הפנים.
מכיוון שאת טוענת שצריך לגרש אותם (ואני מסכים לפחות לגבי חלק מהם) הרי שהתביעה צריכה לבוא למשרד הפנים, לאיתור ברי הגירוש.

deathcaster

New member
אני בכלל מתפוצץ

בכלל זה ממש הגיוני שבגלל מקרה כזה או אחר אז צריך לגרש ציבור שלם.. ציבור שכבר הוליד ילדים בארץ

הנה מס' מקרים שבגללם צריך לגרש ציבור שלם, ציבור אחר:

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4035367,00.html

http://news.walla.co.il/?w=/10/1846272

http://cafe.themarker.com/post/2487302/

http://www.mako.co.il/special-mako-news/Article-99eb82085eaac31006.htm

http://news.walla.co.il/?w=/10/2544354

http://www.magazin.org.il/inner.asp?page=17&article=8218

מה אני גזען? בוודאי שלא! הרי המקרים הנ"ל מוכיחים את טענתי... לא? ככל הנראה כל הציבור הוא כזה!

אז מתי את עוזבת את הארץ אסנת (אל תשכחי לקחת את ילדייך איתך)?

אסננוש15

New member
שאני אעזוב את הארץ?

למה מי מת?
יש לי עוד תוכניות ארוכות טווח פה..............

את אלו שציינת צריכים לגרש מפה. עם זאת, אתה כל פעם מתעלם מהעובדה שגם אם יש פושעים כמו אלו שציינת, הם ישראלים ונעשים על מעשיהם לפי חוק העונשין.

לא חסר לנו אנסים ופושעים פה , אנו צריכים את האלימות של הסודנים הללו ?! אלימות שפוגעת באזרחים ישראלים חפים מפשע, וכל זאת בגלל אוזלת יד של הממשל....

deathcaster

New member
תגובה

האם זה משנה אם מישהו הוא אזרח או פליט או עובד זר או תושב קבע או תייר?

מה שמשנה הוא שאת עושה הכללה על ציבור שלם בגלל כמה פרטים כשם שאני עושה הכללה (שגויה מראש) שכל החרדים הם אנסים ופדופילים, האם אני צודק? בוודאי שלא! אבל בניגוד אלייך.... אני יודע שאינני צודק.

cwen

New member
גם סודנים פושעים נענשים על מעשיהם

אנשים תוקפנים ואלימים לדעתי אפשר להחזיר לארצות מוצאם בלי לחשוב על מה יקרה להם שם. אבל צריך במקביל לתת לאנשים שאינם תוקפנים ואלימים אפשרות להתפרנס ולהתקיים.
את אומרת שבגלל דפוק אחד צריך לפגוע במאות אנשים טובים שרק חיפשו מקום לחיות בו ואין להם שום כוונה לפגוע באיש?

נסי רגע לדמיין מקרה שבו את נאלצת להגר למקום אחר יחד עם קהילה ישראלית קטנה של כמה מאות אנשים. ואתם מתיישבים באיזה מקום ומוצאים עבודה ומנסים איכשהו לקנות אוכל הביתה ולחנך את הילדים, ושלושה אנשים מהקבוצה שלכם תוקפים מקומיים וגונבים מהם. ואז המשטרה עוצרת אותם ומחליטים שהשלושה האלה מייצגים את כולכם, וצריך לגרש את כולכם, למרות שאת ומשפחתך לא עשיתם דבר לאיש ולא תכננתם לפגוע באיש.
זה הגיוני בעינייך? איך תרגישי בסיטואציה כזו?

אסננוש15

New member
תגובה

קודם כל, זה לא כמה מקרים בודדים, זה כבר כמה עשרות מקרי תקיפה ואונס וכו'.

שנית, את טוענת שצריך לתת להם להתפרנס. ומה אם זה בא ע"ח עבודה של אזרחי ישראל?

שלישית, גם אם צריך להשקיע את כל הביררורים שהצעת, ולדעת מי פליט ומי לא, והאם זה מגעי ע"ח עבודה של ישראלי, את חושבת שמדינת ישראל צריכה להשקיע אנרגיה ומשאבים ברור על פליטים במקום להתעסק בבעיות הפנימיות שלה, שהם "בוערות" לא פחות ?!

לאור זאת, ועם כל האפתיה שלי לאלו שהם באמת בסדר, יש סדרי עדיפיות מדיניות, וצריך להבדיל בין רצוי למצוי. בין רצון טוב לפעותה בפועל. כאן לא חושבת שיש להשקיע כ"כ הרבה משאבים. וכמו שאילן אמר, אולי באמת להעביר אותם למדינה אחרת, שתדע איך לטפל בהם ולדאוג להם.

cwen

New member
המדינה חייבת להשקיע את המשאבים האלה

כי היא חתומה על הסכמים בינלאומיים שנוגעים לפליטים.

ולמה שזה יגיע על חשבון עבודה של ישראלים? למה שזה לא יבוא על חשבון עבודה של עובדים זרים שמביאים גם ככה בהמונים?
את חושבת שכל כך פשוט "להעביר אותם למדינה אחרת"?

ומה זה כמה עשרות מקרי תקיפה ואונס? מדובר על כמה עשרות אלפי אנשים! הרי אם תופסים כנופיה מלוד, לא תגידי שצריך בגלל זה להכניס לבית סוהר את כל אנשי לוד, כי זה יותר קל מלחקור.

אז כן, המדינה צריכה לברר מי פליט ומי מהגר עבודה. מי שסתם נכנס באופן לא חוקי כדי למצוא עבודה יותר טובה ממה שיש לו במדינה שלו, אפשר להחזיר אותו למדינה שלו. מי שפליט, צריך לתת לו אפשרות להתפרנס או למצוא לו מדינה אחרת (ויש באו"ם אגף מיוחד בשביל זה).
אבל כרגע לא עושים כלום, רק זורקים אותם ברחוב ואוסרים עליהם להתפרנס. יחסית לתנאים והיחס שהם מקבלים, יש מעט מאוד תקיפות.

deathcaster

New member
תגובה

"קודם כל, זה לא כמה מקרים בודדים, זה כבר כמה עשרות מקרי תקיפה ואונס וכו'"- כמו אצל החרדים... אז?

"את טוענת שצריך לתת להם להתפרנס. ומה אם זה בא ע"ח עבודה של אזרחי ישראל?"- זה מה שאמרו שעולי צפון אפריקה עלו לארץ.. אח"כ על הרוסים. כמדינת היהודים הדמוקרטית אנחנו צריכים לברך על קליטתם של פליטים לצד טיפול קשה כנגד שב"חים.

"את חושבת שמדינת ישראל צריכה להשקיע אנרגיה ומשאבים ברור על פליטים במקום להתעסק בבעיות הפנימיות שלה, שהם "בוערות" לא פחות ?!"- צריך לעשות את שני הדברים גם יחד, אחד לא בא על חשבון השני.

"כאן לא חושבת שיש להשקיע כ"כ הרבה משאבים. וכמו שאילן אמר, אולי באמת להעביר אותם למדינה אחרת, שתדע איך לטפל בהם ולדאוג להם."- כן, אולי אילן צודק... אך זה עדיין לא מצדיק שרק בגלל שאת בהיסטריה בגלל חלק קטן מהם שסרח ופועל בפלילים, את פוסלת ציבור שלם....
לו הם היו יהודים, בקלות היו יכולים לכנותך אנטישמית.

לאונידס

Active member
יש לי הצעה, במקום להביא עובדים זרים מסין

ניעזר בפליטים מאריתריאה שנמצאים כבר כאן.
כך גם הפליטים יוכלו להתפרנס מעבודה במקום מגניבות ועבודה לא חוקית וברור שהם לא יעבדו על חשבון ישראלים אלא על חשבון סינים.
הפתרון גם מוסרי, הנה אנחנו עוזרים לפליטים שסכנת חיים ועינויים מרחפת מעל ראשם.

יש רק בעיה קטנה אחת בפתרון הזה.
סוחרי העבדים, סליחה, קבלני העובדים הזרים, החברים של ישי ובניזרי יעשו פחות כסף.
אבל אולי נציל עוד נבחר ציבור שסניקי מאימת הכלא, יהיה פחות כסף למתן שוחד.

כמובן שאני מדבר רק על פליטים, לא על שבחים.

בליעל

New member
אם הם לא יעבדו, הם יאלצו להתפרנס מפשע.

זאת גם הסיבה שחולדאי החליט שבית ספר רוגוזין יקבל ילדים של מסתננים - אם הילדים לא יהיו במסגרת מסודרת, הם יסתובבו ברחובות, ויתדרדרו לפשע.

כשמסתכלים במה האנשים הללו עובדים, מבינים שהבעיה קטנה יותר ממה שחושבים. לדוגמא, חלקם עובדים במכולות שמוכרות אוכל כמו שהם מכירים מהבית, וצילום האירועים שלהם, לדוגמא חתונות. העסקתם במשרות שנתפסות ע"י עובדים זרים חוקיים תקטין את הבעיה עוד יותר.

Sophalin

New member
הגזענות שלך

נובעת מכך שבגלל אותם סודנים יחידים את מכלילה על ציבור שלם.
צריך להעיף את "כל" הסודנים מפה? אני מעריך שכן - לא הייתי אומר להעיף אבל להעביר אותם למדינה שתדע ותוכל לטפל בהם טוב יותר מאיתנו.
אבל להעיף אותם לא בגלל שיש בינהם אנסים ואלימים אלא בגלל שהמדינה לא יודעת להתמודד איתם.

לאונידס

Active member
צריך להעיף, אבל לא מהטעם הזה

ככל שהבנתי סודנים הם מסתנני עבודה לא חוקיים, לא פליטים (אני מקווה שאני לא טועה).
בלי קשר לסודני כזה או אחר, צדיק או רשע, אין להם זכות להיות תושבי מדינת ישראל ולכן צריך להחזיר אותם הביתה.

ממשלת ישראל בהובלת אלי ישי מטעמים שלהם מעדיפים להשאיר את הסודנים כאן - ולהסית נגדם.
למה? לא יודע, ניחוש שלי טוב כמו שלכם אבל אפשר לנחש ניחושים מושכלים.
בכל מקרה את הנזק בינתיים סופגים תושבי מדינת ישראל החוקיים, כולל אותה ילדה ואמא.

cwen

New member
חלק מהסודנים בהחלט פליטים!

והעניין הוא שממשלת ישראל לא מבררת מי פליט ומי לא. לאו"ם יש קריטריונים ברורים וניתן לברר לגבי כולם או לפחות רובם אם הם עונים על הקריטריונים של פליט או לא.
אבל הבירורים לא מתבצעים בכלל.

למעלה