היה ע-נ-ק!

היה ע-נ-ק!

הערכות מדברות על כ150-200 אלף איש בהפגנה! על הכבוד לכל מי שהשתתפה! כל הכבוד לכל מי שהשתתף! היה כ"כ טובבבבבבבב כ"כ מעודד! עוד נביא את המהפך!!!!!! כולי תקווה שנוכל לשיר את שיר לשלום גם אחרי שנעלה לשלטון!!!

אמירה מעניינת בכתבה

כשדובר התנועה אומר שלא נשתתף בהפגנות "אנטי ציוניות", למה הוא מתכוון? חשבתי שהתנועה אינה נוגעת במונח ציונות בכל הנוגע להגדרתה. כל אחד מאיתנו מביא פרשנות אחרת למושג זה, אז איך נוכל לדעת באיזו ציונות מדובר?

התנועה לא מוגדרת כציונית

אך גם לא כאנטי-ציונית. למעשה אמרת בעצמך שאנחנו לא מתייחסים לנושא, לכן לא נשתתף בהפנות שהמסר שלהם יהיה יחי הצינות, אך גם לא נשתתף בהפגנות שהמסר המרכזי שלהם הוא אנטי-ציוני מובהק ולא מוסתר.

[אורן]

New member
ובנוסף...

היה חשוב להבהיר את זה משום שהוזכרנו בכתבה שבעיקר דיברה על קבוצת גייז שהפגינו כנגד ישראל ונגד הציונות. לא רציתי שאנשים יסיקו שאנחנו אנטי-ציונים.

[אורן]

New member
לו לא הייתי אומר את זה

היה משתמע שהתנועה היא תנועה לא ציונית שנכללת באותה קבוצה של תנועות אנרכיסטיות בישראל.

tali_le

New member
אז בחרת להצטייר כציוני?

מאשר כלא ציוני? זו עדיין בחירה מבין שתי אופציות האם זו הבחירה שמייצגת את התנועה בצורה הכי נאמנה? טלי

[אורן]

New member
אני חושב שהבחירה היתה כזאת:

בין 2 אפשרויות: 1. לא ציונית, משתייכת לקבוצת התנועות האנרכיסטיות והאנטי ציוניות בישראל ובעולם. 2. ספק ציונית. הבחירה ב- 2 היתה נכונה גם מכיוון שהיא משאירה בספק, והתנועה שלנו לא מתייחסת לנושא ולכן זו ההתייחסות הנכונה ביותר גם מבחינת התקשורת, וגם מכיוון שאנחנו חלק מיח"ד ולכן יש לנו אפשרות להגדיר את עצמנו כציונים, או כלא-מוגדרים אבל אין לנו אפשרות להגדיר את עצמנו כאנטי-ציונים.

MichelleS

New member
גם נוער יחד

ורוב הנוער, לפי בדיקה שאני ואביב ערכנו, לא מגדיר עצמו כציוני (וגם רוב הנהגת התנועה).

tali_le

New member
נוער יחד היא תנועה ציונית

זה חלק מההגדות של התנועה היו על זה מליון מליון ויכוחים ולמרות שרוב חברי התנועה לא מגדירים את עצמם כציונית - המחויבות למצע המפלגה קובע ככה... טלי

לדעתי הויכוח על הציונות הוא עקר.

אין יותר מה להתווכח על אידואלוגיה שנכשלה. אנחנו חיים מצב מסויים שדורש מערכת התייחסויות שונה מאשר המצב כפי שהיה לפני מאה שנה. להבדיל אלפי הבדלות מאידיאולוגיות אחרות.

שפנפן

New member
כל הכבוד לכל מי שהגיע ../images/Emo9.gif

מי יתן וגם יחד תרים בעצמה הפגנות בגודל הזה

למעלה