היה ניווט אתמול?

Erez Shalev

New member
כן! הפסדתי ב-17 שניות...

על הניווט של אתמול: היה דברים טובים והיו דברים שצריך לשפר. לדעתי השטח הממופה הוא קלאסי לניווט רכוב. המון צמתים ושבילים, מדרונות קצרים ותלולים שדורשים טכניקה, הרבה פניות שגורמות לרוכב לא מנוסה להפסיד זמן. וכעת לחוקים - קנ"מ 1:17000 אינו מקובל לניווט רכוב. צריך 1:20K או 1:15K. אני מקווה שבניווט הר גמל זה ישמר. בנוסף, מספר תחנות ביקורת לא נגישות לאופניים ומוסתרות היטב (אפילו לנווט רגלי). אמנם התירוץ "שלא יגנבו" מקובל עלי הפעם, אבל אני מקווה שזה לא ימשך. חיסכון זה דבר טוב וחשוב, אבל כשהזינוק והסיום על אותו שביל זה קצת מוגזם. מן הראוי גם להציב איזשהו משפך סיום יפה כדי שנרגיש בתחרות. שלא לדבר על שלטי זינוק/סיום שכלל לא היו. שעון הזינוק ששימש לכמה דקות בהתחלת האירוע היה רעיון יפה, שכנראה לא יחזור על עצמו... הכינוס בתחנת הדלק היה טוב מאוד. עוד קצת פרסום, מז"א טוב יותר ומזל והיינו מגיעים למאה רוכבים שהיו מציפים את המקום. וזכרו, החל מהתחרות הבאה יהיה טקס סיום והענקת מדליות למנצחים בכל קטגוריה.

קנ"מ בהר גמל

1:25000. אחרת לא נכנס ב-A4. אם זיו מוכן להדפיס בקנ"מ גדול יותר - מבחינתי מצוין.

רק תיקון לגבי השלטים:

כנראה שהיית מרוכז בזינוק ובסיום ולא הרמת את העיניים
, בוודאי שהיו שלטי זינוק וסיום!!! (הוכחות מצולמות בתמונות של עודד
)

שאלה בנושא מיפוי

הסינגל שירד מתחנה 32 ל-34 היה סינגל אופניים מעולה. לעומתו הסינגל שעלה לנקודה 35 התברר כשביל עיזים לא עביר לאופניים. שניהם סומנו באותו קו האם זה בהתאם לחוקי המיפוי? ירון

תשובה

לא עליתי ל-35 בסינגל, אז קשה לי לשפוט. בכל מקרה - הנה ספר החוקים. תחליט לבד. http://www.orienteering.org/i3/index.php?/iof2006/content/download/1394/6548/file/International Specification for MTB Orienteering Maps 2007.pdf

ספר החוקים

המפה היתה מוצלחת ומדויקת בסטנדרטים המקובלים אצלנו עם 3 סוגי דרכים\שבילים - דרך ראשית, דרך משנית ושביל. אבל לפי ספר החוקים מסתבר שהמפה אינה עומדת בקריטריונים לסימון שבילים. על פי הספר מוגדרים שני רוחבי שביל- עד 1.5 מטר (סינגל) ומעל 1.5 (דאבל\דרך לבנה) לכל סוג רוחב מוגדרים 3 דרגות - קל, איטי וקשה. במקרה שלנו הראשון היה צריך להיות איטי והשני קשה או שאולי לא היה צריך למפות אותו בכלל. לקראת ארוח התחרויות הבינלאומיות, ובמיוחד באזור כמו בן שמן שמוצף בסינגלים ברמות שונות, חשוב שנבהיר לעצמנו איך מגדירים את סוגי הסינגלים השונים ואיך מסמנים אותם.

אזרחי

New member
צודק

המפה וגם התחרות לא עמדה בקריטריון של חוקי ניווט רכוב. השבילים לא מופו נכון. לא רוחה השביל ולא העבירות שלו. זה יוצר חוסר הגינות גדול בכך שמי שמכיר את השבילים או את האזור או סתם מי התמזל מזלו ובחר בציר שבמקרה הוא עביר ולא בכזה שרק מסומן כך הרוויח. חוצמזה, התקנון הבינלאומי אומר שצריך להגיע לתחנה עם האופניים. לדעתי בכשמונים אחוז מהתחנות זה לא היה אפשרי. מצידי תשימו חצי מהתחנות, אבל שיהיו כמו שצריך. על קנ"מ כבר דיברו

תכל'ס

הלקח הוא שארז שלו חייב להיות מעורב כמנחה ו/או בקר במיפוי מפות האופניים. הוא מכיר היטב את הכללים, וצריך לפקח על יישומם בפועל ע"י הממפים (במיוחד כאשר הממפים אינם רוכבים).

אזרחי

New member
מיפוי אופניים

אני לא יודע אם ארז שלו או שזה יכול להיות גם מישהו אחר אבל מה שבטוח זה שחייב שמיפוי אופניים יהיה לפי הכללים, אחרת זה פשוט לא מקצועי. הכללים אגב מאוד ברורים - עובי הקו מסמן את רוחב השביל - סינגל או דבל, והרציפות/מקטעים את העבירות - ממהיר ועד איטי (או לא רכיב).

למעלה