היה לי רעיון נפלא!!!!!!! :)

ronelalala

New member
היה לי רעיון נפלא!!!!!!! :)

שלום, היום בבוקר (11:30 גם כן בוקר
) ישבתי וחשבתי על הרפתקה לחבורתי החדשה ישלציין שאני משהם לראשונה מזה 13 שנות משחק... הפלאטפורמה הבסיסית היא AD&D המהודרה השניה, למרות שאנו משחקים אותה בדרכים שהם מאוד שונות כבר מצורתה המקורית , בכל מקרה לעניין עצמו... :) אמממ חשבתי בהתחלה על משהו בסגנון סיפור "מלכת השלג" מכירים? רק על קיץ כי אני שונא את הקיץ (כל כך חם ומגעיל), וככה יצא גם מחאה חברתית זה גם יציק לענת (ידידתי משכבר הימים אשר העונה האהובה עליה היא הקיץ), וגם אני לא אצטייר כגנב ספרותי, למרות שזה דבר שלפי דעתי בן אדם צריך להתגאות בו ולאו דווקא להתבייש בו... :) בכל מקרה חשבתי לי שבכל שנות המשחק המרובות שלי מעולם לא שיחקנו דמויות מרושעות... אף פעם לא שיחקנו את הצד האפל... ואז הנץ מחשבה התחיל להתפתח ולגדול בראשי..., וחשבתי.... הממממ מערכה שכזאת עלולה להיות מאוד מעניינת... ואתם בטח חושבים לעצמכם אההה הוא מדבר שטויות יש כבר מערכה שכזאת מה אני צריכ/ה, שעוד איזה שה"ט (שה"מ טירון) יציק לי בהודעה כאורך הגלות על נושאים שנכתבה עליהם מספיק ספרות מקצועית כדי למלא את תאי השירותים הציבוריים באזריאלי... ובכן היו לי מספר רעיונות שהייתי מעוניין לקבל עליהם ביקורת (לא חייבת להיות בונה... אומנם אבל לא דברים כגון וואו איזה רעיון מטומטם... ללא סופרלטיבים, את זה אני יכול לעשות בעצמי יותר טוב מכל דם אחר על פני הגלקסיה). ובכן מה שחשבתי זה ככה יש עולם חציו נקרא החצי המואר וחציו החצי האפל בחצי המואר הכל הולך טוב ויפה ובחצי האפל יש חורף תמידי (העונה האהובה עליי, זאת והאביב כי יש כל כך הרבה ריחות פרחים!!!!!!!!), ואז הם הולכים להרפתקאות אבל, זה מעבר לזה לכל אחד מהן יש מן אג'נדה סודית שכזאת משהו אחר שהם מנסים להשיג והם אמורים לכתוב אותה ולא לספר עליה ואני אצור קונפליקטים ועניינים :)))), ועוד רעיון שהיה לי זה לשלב מוטיבים של אר די אנד די... אני לא מתכוון שנלך ונכה אחד את השני עם חתיכות פלסטיק (כי את זה אנחנו כבר עושים בכל מקה ללא שום קשר למשחק), אלא חידות בדואר ומשימות ודברים שכאלה... וזה נראה לי ממש מעניין... אבל חוץ מערפדים ואנשי זאב אני לא מצליח לחשוב על עוד גזעים למשחק... אולי הרפיות לא יודע, אם יש הצעות אני אשמח... וגם אני צריך להלביש את זה על טבלאות, מספרים שלי או שאני אמציא בעצמי... בכל מקרה אם יש לכם עוד רעיונות או דברים כאלה שיכולים *לעזור* לי, אז אני ממש אשמח :)))))))
רונאל

אהבתי. תרומות.

אז ככה - קודם כל - אישית ההעדפה שלי היא משחק שבו אין טוב או רע - משהו עם יותר עומק במובן של אינטרסים - אבל זה בהחלט צעד בכיוון, ולכן אשיא לך תרומתי. קודם כל, עולם כזה בהחלט יכול להתקיים על גוף שמימי כמו הירח. חשבת על לעשות אותו טיפה'לה הייטקי? במקרה כזה אתה יכול לגנוב קצת משדוראן, ואתה יכול לארגן מגוון נאה ומשעשע של אנשים מהונדסים בכל מני צורות מעניינות. דבר שני - לגבי דמויות פנטסטיות - אלפים הם יצורים חזקים ומרושעים ביותר (לפחות אם תשאל את האירים והגרמנים), יש כל מני נימפות למיניהן שנשמעות מותאמות בצורה מופלאה לרעיון שלך, תמיד יש להן אג'נדה משל עצמן. יש את הלפריקונים שקרוב לודאי יחיו באיזורי הגבול בין אור לחושך, זה מהאגדות הגרמניות, עכשיו, יש רוחות טבע כיד הדמיון הטובה מהאגדות היפניות (למשל מופיעות כמה במונונוקי) יש ארסנל מכובד מאוד שאני לא בקיאה בו במיוחד של אלים ויצורים מעניינים במיתולוגיה ההודית, יש את המיתולוגיה המצרית הקדומה שהיא כיף לא קטן, ויש שם כוהנים מעניינים כמו הכוהנות של בסת' שנאמר עליהן שהן יכולות להפוך לחתולים שחורים (יש סברה שזה המקור לאמונה התפלה לגביהם, דרך אגב) אמממ... וקרוב לודאי שאם תחקור עוד מיתולוגיות תקבל עוד מגוון יפה של יצורים. הבעיה עם כל זה - אין לך את זה מן המוכן לD&D. הפתרון שלי הוא כמובן זרוק את הכל ושחק פרי פורם, אבל אם אתה מתעקש עשה קצת מחקר וצור להם סטטיסטיקות. זאת השקעה לא קטנה, אבל אחר כך יהיה לך מושג הרבה הרבה יותר טוב גם לגבי העולם שלך - כך שלדעתי זה כדאי. זאת גם הזדמנות ללמוד קצת ידע מעניין וחסר חשיבות, שזה, לטעמי עוד אחד מהכיפים במשחק תפקידים.

Varadin

New member
מצטער אבל

בסט אלת החתול המצרית היא האלה המגינה על הבית האמונה התפלה המצרית בנוגע לחתולים בכלל ושחורים בפרט היא כי הם מביאים מזל טוב(!) ומגינים בפני הרשע. האלפים באמונות הגרמאניות אינם רשעים כי אם כאוטיים (והינם חלק מגזע שלם של פיי בעלי אגנדות שונות). הגזעים המרושעים בטרבות הנורדית הם שדי אש, יצוריו של לוקי, הטרולים וחלק מהגמדים (שהם אותו הגזע כמו הטרולים רק קטנים יותר ולא פגיעים לשמש). באמונות הקלטיות הפיי הם המרושעים הם לא בדיוק אלפים כי אם יצורים הנמצאים "שם" מעבר ליער ומנסים לשנות את העולם לפי גחמותייהם. (מורגנה אחותו של ארתור הינה פיי) חוץ מזה העולם שרונאל מציע נשמע נהדר, אם אתה מכיר את הספר שלושה לבבות ושלושה אריות של פול אנדרסון, הוא מתאר עולם פנטזיה דומה לשלך שבצידו האחד ה"מואר" חיים גיבורי אגדות אירפה הנורדית/קלטית (ארתור השלחן העגול האבירים של קרל הגדול) ובצד החשוך חיים הפיי (שבמקרה הזה מזוהים אכן עם האלפים) הנלחמים ביניהם.

ronelalala

New member
להלהלה :)

אני לא מכיר את הספר אבל אני אחפש :)))) תודה על המידע (ועל המחמאה). :)

לא הבנת

אני יודעת שבסת' היא אלה - אבל זה לא אומר שאי אפשר להוריד מתכונותיה ולבסס עליה גזע אנושי. בכל מקרה מסופר על הכוהנות שלה שיכלו להפוך את עצמן לחתולות שחורות. אלפים בהרבה אגדות שאני מכירה הם בפרוש דמויות רעות.

ronelalala

New member
זמןזמןזמן :)

ואו תודה רבה :)))), אלא רעיונות ממש טובים ובכל מקרה התכוונתי להכות את הספריות (טו היט ד'ה ליברריז
(בדיחה סוג ב')) וזה היה חלק גדול ממה שמשך אותי לתכנן מערכה בכל מקרה. :))) אני גם נורא אוהב ספריות, אפילו ספרנתי לפני הצבא במשך כמה חודשים. :))) אני חשבתי שמה שאנחנו משחקים זה פרי פורם מצד שני אולי אני טועה, אפילו מאוד הגיוני :)))). אבל טכנית את צודקת אין לי למה להתקבע על טבלאות כשאני יכול מאוד בקלות להכין משלי...
בנוגע לרעיון העולם העתידני, ובכן אין לי רקע בכלל!!! בעולמות עתידניים מצד שני אני מניח שכל מה שאני צריך לעשות זה להמציא נשקים ועניינים (או לגנוב ספרותית
) אני מסכים איתך על עניין הטוב ורע, אבל אני צריך לחשוב על איך אני משלב את זה... האמת היא שהכי קשה לי עם עניין העתידני... כי מעולם לא שיחקתי במערכה שכזאת, אבל אני נוסע מחר ללוות טיול בן 5 ימים במכתש רמון אז בטחו יהיה לי הרבה זמן לחשוב על זה. :))

ננסק

New member
שמע, איש

הכל טוב ויפה, ואל תיקח את זה אישית, אבל בבקשה תנמיך את כמות הסמיילים. ממש כבד לקרוא את ההודעות שלך.

אני אתן לך דוגמא לעולם עתידני ש

הוא הרבה יותר מנשקים. הסיפור קצת איטי בהתחלה - אבל הוא שווה את המאמץ, מאוד עדין, וזה נותן לך מושג מהותי על מהו עולם עתידני-שאינו מאוד טכנולוגי. בנוסף - קרא קצת על מרוצללים (shadowrun) שם יש עולם עתידני-טכנולוגי, ויש שם גם דומא למערכת לא רעה שיש בה הרבה נשקים. מצד שני - אם אתה לא חובב מד"ב זאת יכולה להיות עבודה מאוד מפרכת.

magnus the red

New member
לפרקונים מרושעים!

Burn the house down! Burn 'em all!!! אבל ברצינות, כל הכבוד. יופי של רעיון. החבר'ה כבר נתנו מספיק רעיונות לגזעים מיתולוגיים מסורתיים, אז אני אנסה בגזעים של מו"ד: טרולים, ogres, מינוטאורים, כל וריאציה מרושעת של גזע רגיל (כמו אלפים אפלים או duergar), דופלגנגר, mind flayer. וזה רק מדפדוף מהיר בmonster manual של המהדורה השלישית. עוד אפשרות היא אל- מתים חזקים: ליצ'ים, ערפדים, מומיות עתיקות, כאלה. אני ממליץ לך לנסות להשיג את ה monster manual של המהדורה מו"ד 3: יש שם חוקים ליצירת דברים כמו ערפדים, אנשי חיות (לא משנה איזו חיה), רוחות רפאים, ליצ'ים, וחצאי דברים (כמו חצי דרקון), ובמדריך לשה"ם יש חוקים ליצירת דמויות שחקן מגזעים חוץ מאלה הנמצאים בספר לשחקן. כמובן שגם אסופת המפלצות של AD&D יהיה טוב לרעיונות לגזעים. חוץ מזה אם תצליח להשיג את ההרחבה לקמפיינים ברייבנלופט, והיו בזמנו גם הרחבות ספציפיות על יצירת דמויות "אל- טבעיות" חזקות, אבל זה מאוד נדיר למיטב ידיעתי. אני מניח שגם חיטוט בוויזים ישנים או במכשף האחרון לא יכול להזיק. בקשר לרעיון של עזרים לשחקן: לדעתי רעיון מעולה, אבל דורש הרבה עבודה ונשמע לי שרק לבנות את העולם זה חתיכת פרויקט. תחשוב גם בכיוון של שיטה ג'נרית כמו GURPS או hero system, יכול לחסוך לך עבודה ולצאת יותר מתאים בסופו של דבר. בהצלחה.

Gilgam69

New member
אהבתי, מאוד נחמד

נקודות: א. תשחק את המערכה במו"ד 3. הרבה יותר כיף, הרבה יותר טוב והרבה יותר נוח. ב. עם החלוקה של טוב ורע בעולם צריכה לבוא ההגדרה של טוב ורע. אני מניח שמה אתה מכוון לטוב ורע זה ההגדרות הקלאסיות של מו"ד/מוד"מ, אם כן אז אין פה ממש הרבה מה לעשות. ג. אם אתה רוצה, אני לראות מה אפשר לשלוף מכמה מקורות אותודוכסיים (כגון מגדירי המפלצות ועוד) ולבדוק את הסוגיה של הגזעים. ד. אהבתי את הרעיון של העולם, ממש נחמד. Keep at it.

ננסק

New member
עכשיו לנקודות הרעות

מצטער להיות הפסימי (יש אומרים... ריאלי... מוהאהאה) שבקבוצה, אבל חלקים מזה נראים לי לא ישימים. ספציפית, השימוש ב-RD&D כפי שכינית אותו (ומוכר יותר בשם "עזרים לשחקן"). קריאטיביות זה רעיון מצויין, וגם לי יש שלושים ושמונה אלף רעיונות לעזרים מפוצצים למדי. הבעיה היחידה היא באמת לעשות אותם, וזה כמעט לעולם לא קורה. לא מתחשק לך להשקיע כל כך הרבה מאמץ כשאתה מבין שזה יהיה שימושי לפעם אחת, מקסימום. (זאת גם הבעיה הקלאסית עם וואן-טיימרים) (בלופרינט, אל תתקן אותי ;) אני אעשה את זה לבד: משחקים חד-פעמיים). עזר השחקן העיקרי ששלפתי עד עכשיו היה כתיבה בפורום הזה תחת שם של דמות מעולם המערכה. הסיבה הפשוטה היא הקלות העצומה של זה אל מול כל עזר שחקן אחר שחשבתי עליו. חוצמזה, אין טענות על העולם שלך. הוא נשמע טוב ובהצלחה איתו. מזכיר לי לא מעט את Shadow World של RoleMaster, שאולי שווה לך להשיג ולקרוא.

ננסק

New member
שיטת משחק אוניברסלית חינמית

אבל למה להמליץ עליה? למה לא גרעפס?

כי

גרפס היא אמנם מתאימה לכל דבר, אבל אני לא בטוחה שיהיה כל כך קל ליצור עולם למישהו שלא שיחק בגרפס לפחות פעם אחת. בגלל רמת הדיוק שהיא מגיעה אליו.

backdoorslam

New member
שאלה בקשר לפאדג'

השיטה חינמית, אבל לא צריכים בשבילה סט קוביות מיוחד?

ננסק

New member
מה, ק7? ../images/Emo8.gif

מה הכוונה, "מיוחד"? כמו ב-"מוגבל שכלית"?

למעלה