היה לי כל כך קשה

היה לי כל כך קשה

הפסח הזה. ליל הסדר הזה היה פשוט.... הכי עצוב שיכל להיות. כל כך רציתי להיות שמחה. עשיתי את כל ההכנות לחג עם כזו שמחה בלב. החלטתי החלטה החלטית ביותר - אני אביא לילדי זכרונות שיקחו איתם לכל החיים, זכרונות נעימים, מליל הסדר הזה - של משפחתנו החדשה והמצומצמת. רציתי להראות לילדי שאפשר להיות מאושרים בכל מצב בחיים, גם במצבנו. רציתי ללמד את ילדי שכל מצב בחיים הוא נייטראלי, והכל בידינו להחליט אם זה טוב או רע. באמת רציתי. אבל איך שהתחיל הסדר, נשברתי. ועוד שואלים אותי: "נו, איך היה הסדר?", אז באמת. מה אומרים? את התשובה הבנאלית - בסדר, נחמד... אין לי חשק לכל העמדת הפנים הזאת! אוף, למה הוציאנו ממצריים והביאנו לזמן הזה? ועוד דיינו? כל ההכנות האלו, ועל הדף הראשון של ההגדה להשבר? לילדים שלי כבר יהיו זכרונות לכל החיים מהסדר הזה...

denur1

New member
גם לי שני הערבים האלו פסח וראש השנה

קשים מאד מאז... הרבה יותר קל בשאר ימות השנה, אז הכל הרבה פחות בולט וקל יותר מבחינת כולם. רק בשני הערבים האלו יש הבלטה של המשפחה הלא שלמה וזה קשה, לפחות לי, מזל שיש רק שני ערבים כאלו בשנה.

../images/Emo24.gif

כל כך מבין אותך, בעיקר כשהכל עוד כל כך טרי. אבל לילדים שלך יהיה זכרון של אמא חמה ואוהבת ואנושית שיודעת להביע רגשות ולא שמה מסיכה שהכל בסדר, אמא אמיתית מהבטן. לבכות מולם ולשתף אומר לגיטימציה להרגיש ולהראות, מקום אמיתי ועוצמתי מאין כמוהו, עכשיו וכשיהיו גדולים. וכשיגיעו ימים של שמחה ותהיי מאושרת האושר הזה יהיה חזק כפליים. ביחד איתם.

כנראה שאת מיוחדת

אבל גם אם מנסים ממש לא תמיד הולך איך היה הסדר? שואלים... לא בסדר! תעני. מותר לך! מותר עצוב, מותר כואב, מותר לבכות... מותר! להעמיד פנים גם מותר אך לא ממש רצוי קל וחומר לא ליד ילדים (מסתבר שהקטנטנים הללו לא טיפשים כמו שאנו חושבים). רוצה לתת חויות טובות ? תני להם אימא רגישה, שיודעת לדחוף אותם קדימה עם היכולות שלהם, שמרשה לבכות כשעצוב, ששוכחת לפעמים שהכפתור האדום בוידאו זה לא כי יפני עצב וידאו מגניב (ובינתיים מחקת לילד את דרגון בול די די טי 765789...) ואל תתני להם אימא סופרו'ומן (אלק) שלא נשברת ולא איכפת לה כלום מהעולם סביב ולא פוחדת ולא.... אנושית! תראי להם שמותר הכל. ותסביר להם שגם אם קשה וגם אם לא קל... יש לכם אחד את השני ואתם תישארו משפחה מלוכדת לא משנה מה יקרה. זהו!

מגיעה לך כל טיפת אהבה שאני יכול לתת

וזה כי את אימא לתפארת! הייתי מציע לך לא לוותר לעולם על דורית מור ועל רצונותיה ודרישותיה לצד הילדים.

לוטוס22

New member
גם אתה מיוחד אוהב לבשל

אהבתי את מה שכתבת לדורית. מותר לנו לישבר אפילו לבכות כן הרי אנחנו בני אדם ויש לנו לב ורגשות. גם לך דורית גם לי ובעצם לכולנו כאן.יש רגעים לא טובים.אבל חייבים להמשיך אלו הם החיים ולנסות להנות ממה שאפשר ממה שיש וכל עוד אפשר ואת אמא מקסימה זה הכי חשוב עושה מה שאת יכולה למען ילדיך,

למעלה