היה לי היום

אין לך מושג

כמה אני מסכימה איתך. כל מילה- בסלע חצובה. "על העוורון" לגמרי. עצוב אבל נכון. אני הרי שומעת את השיחות שלהם (שהם חושבים שאף אחד לא מקשיב להן...שיחות מסדרון, בטיולים...לא שיחות שאנחנו "מצפים" שישוחחו ).

THE KID A

New member
מערכת החינוך היום לא בנויה להתמודד

עם חינוך הילדים. מבחינתי, שיתמקדו בעבודה טובה לתחום הלמידה וההשכלה. לחינוך אנו נדאג כבר בבית...

הבעיה

מתחילה עם רוב ההורים שלצערי אינם שותפים לגישתך. מסיעים בבוקר את הילדים באוטו הדנדש שלהם בבחינת "שגר ושכח" ורוצים לקבל אותם אחרה"צ בלי הרבה "בלאגנים" בדרך. ואז אם אני מתקשרת לשתף מיד טוענים שהחינוך צריך להתרחש בבי"ס ומה בדיוק אני רוצה מהם... ולגבי ההשכלה- קצת קשה ללמד את "דור המסכים". הם לא בנויים לחינוך כפי שהוא מתרחש בין כותלי הכיתה - מוסד ארכאי בפני עצמו ושייך למאה ה- 19 בכלל...

אייבורי

New member
חבל חבלים אמר קהלת הכל חבל

מאז ועד היום, היו נועלים בני תשחורת בארון הם היו עושים תפקידם נאמנה, נובחים על המבוגרים או כמו שהסברתי לגדולה שלי. גיל ההתבגרות זה הגיל שאת בטוחה שאת יודעת הכל ואבא של אידיוט. ישר אמרה בלי היסוס, נכון. אני חושב שצריך לא לגעת בהם, לא להבין אותם או לדבר בשפתם צריך לתת דוגמא אישית להתנהגות אנושית, התנהגות פרודקטיבית ישרה והגונה. השאר יבוא לבד

אייבורי

New member

אני תמיד אוהב להיות צודק [את חייבת לראות אותי עושה מפגר, אני מזה מעולה בזה]

היום תלמידים לא סופרים את המורים בצדק...

רוב המורים היום מלמדים להוציא ציונים טובים... פעם המורים קודם כל חינכו, נגעו בילדים לפני שישבו להם על הראש עם חומר לימוד. ...ומעקב אחרי הילדים שלנו הכרחי היום, גם אם זה גורם להם לאי-נוחות מסויימת ולנו לסוג של מלחמת התשה - תקשורת פתוחה וגלוייה עם הילדים תעזור גם בתחום הזה.

קשה להיות הורים

אנחנו לא יודעים מה בדיוק קורה שם פרט למה שמספרים לנו הילדים או המורים שלהם יש שיטה והשיטה אומרת שצריך להביא תוצאות גבוהות כי בית הספר נמדד על פי ציוניו....ואז המורים הופכים לשפוטים של השיטה שמלחיצה אותם ודורשת מהם להביא תוצאות...הם גם נמדדים על פי הציונים של תלמידיהם.... וכך המורים לחוצים ומלחיצים...כל המערכת לחוצה כדי להביא תוצאות גבוהות ויש תחרות בין בתי הספר על הציונים... כשיש גם תחרות בינינו לבין שאר העולם....כביכול.... העולם עדיין מודד הצלחה על פי "תוצאות" "הישגים" ציונים" כאשר המגמה הזאת תשתנה היחס להוראה ולתלמידים ישתנה ו"כאור לגויים" רצוי מאד שהשינוי יבוא מכאן "כי מציון תצא תורה ודבר ה' מירושלים" לגבי מה שקורה עם הילדים מחוץ לבית הספר אי אפשר להתעלם מהעובדה שהילדים של היום נולדים לדור שגדל על תקשורת המונים לחיבור עולמי באינטרנט לחשיפה באינטרנט ובמדיות האחרות הם מתקשרים ביניהם בפייסבוק וברשתות חברתיות הם צופים בסדרות בטלויזיה מצד אחד הם רואים הרבה תכנים שאינם מתאימים לגילם מצד שני יש בהם עדיין הרבה תמימות חשוב מאד מה נאמר בבית ואיך וגם מה מסבירים בבית הספר הם כן מקשיבים למסרים שמעבירים להם בבית הספר התקשורת עם המורים עדיין חשובה להם ולא בטוח שזה כלכך רע ששיטות הלימוד עדיין לא עברו למחשבים חשוב שהם ילמדו בבית הספר להתנהג בכבוד לכבד את המורים, שילמדו לשמור על עצמם ועל סביבתם, שילמדו ערכים גם בבית וגם בבית הספר שילמדו לעבוד בצוותים ובשיתוף פעולה, אם מחנכים למצויינות אז שהכיוון לא יהיה רק לכיוון האישי\אלא גם לכיוון הקבוצתי של שיתוף הפעולה והביחד, חינוך ליותר ערבות הדדית יותר להתחשבות באחר,חינוך לתקשורת טובה כל דבר שאפשר לעשות בקבוצה ולא ניתן לעשות לבד בבית. יש לבית הספר עדיין המון כוח. וגם למורים. הילדים למרות שחשופים למדיות עדיין ילדים ועדיין לא מעוצבים ועדיין קשובים ועדיין יש להם המון מה ללמוד....ולהתפתח לכן תפקידם של המורים עדיין מאד מאד חשוב.... תודה לכל המורים והמורות שבפורום ובכלל....

למעלה