היה חוזה או לא?

n r s 3

New member
היה חוזה או לא?

והרי לכם סיפור אמיתי אשמח לקבל חוות דעת מקצועית . לאחר שביקרתי בחנות וקיבלתי הצעת מחיר למזגן ,ישבתי בבית והחלטתי לבצע את העסקה ,התקשרתי לבעל החנות והזמנתי את המזגן + התקנה .בעל החנות ביקש את מס האשראי שלי + 3 ספרות מאחור ,לא הסכמתי מטעמי בטיחות ,והצעתי לבעל החנות לספק לי את הסחור במזומן במעמד ההתקנה ,ההצעה התקבלה ,וההתקנה החלה . במהלך ההתקנה גיליתי נזק קל בצלעות הקירור ביחידה הפנימית התקשרתי לבעל החנות והוא אמר שלא קיימת יחידה ללא פגיעות היות וצלעות האלומניום מאוד רגישות . ההתקנה הסתימה אך המזגן לא עובד ,מוציא אויר כמו ונטילטור ,המתקין התקשר לבעל החנות ואמר לו שהמזגן לא עובד בכלל המזגן "דפוק" המתקין שמאוד מיהר לביתו לקח את חפציו ונעלם מבלי לגבות כסף על המזגן ועל ההתקנה . ואף נזף בטלפון בבעל החנות ש"לקוח צודק" . -שוב התקשרתי לבעל החנות,ואמרתי לו שאנני מעונין במזגן תקול והצעתי לו לבוא ולפרק את המזגן ,הוא דרש שקודם אשלם לו עבור ההתקנה ועבור המזגן ואז יבואו הטכנאים של החברה המספקת את האחריות והם יתקנו את התקלה. חלילה אמרתי לו -המוצר הוא חדש מדוע כבר לתקן ,הוא הסביר לי שהעיסקה הסתימה בביתי רק בגלל שאני משלם במזומן וקודם אני חייב לשלם . אתמול הסכמתי שטכנאי של אלקטרה רק יבוא לראות את התקלה ,והוא לא בא לראות הוא בא לתקן הוא כבר בא לפרק וללחוץ ולפוקק את הצנרת ,אך בנס עצרתי אותו ושלחתי אותו לדרכו . עכשיו מה השאלה ? אני תקוע עם מזגן בבית שהוא בעצם לא שלי ,בעל החנות לא רוצה להחליף אותו ואני לא יכול לפרק אותו עכשיו אם אני קונה אחר אני צריך לשלם על פירוק והרכבה . אני ממש לא יודע מה לעשות ,ואם בכלל היתה עיסקה בינינו כל עוד לא שילמתי ,חוץ מההתקנה שאני בטח צריך לשלם עליה. אשמח לקבל תגובות רציניות

היתה עסקה

גם אם עדיין לא שילמת (מה ההבדל בין מצב זה לבין המצב בו הטיית משלם באשראי ומגלה לאחר ההתקנה שהמזגן אינו פועל?).

n r s 3

New member
אבל הוא גם הפר חוזה

כאשר הוא לא סיפק לי תמוצר לפי ההגדרה הרי אני הזמנתי מוצר עובד . יש פה הפרת חוזה גם שלי וגם שלו .

למעלה