היה בעיתון

• פותח הנושא eviv
  • פורסם בתאריך

א.א.אפל

New member
לא חבל על הזמן של המורים?

אני חייב לציין שהדיון עד כה היה מרתק. לדעתי, חבל הן על הזמן של המורים שזמן רב מדי מתבזבז על רשימות נוכחות, מה גם שלעיתים יש מקרים של תלמידים שיוצאים באמצע השיעור והמורות לא מסוגלות להבחין בזה, במקרים של מבחנים אפשר לדעת ככה אם תלמיד שאומר שהוא הולך לשירותים לא הולך לדבר עם חבר שלו, וכו´ עדיין לא שכנעתם אותי שהכרטיס פוגע בפרטיות התלמיד. הוא בטח עדיף על בניית חומות מסביב לבתיה"ס ואני באופן אישי הייתי מעדיף ללמוד בבית-ספר בלי גדרות.

Carl Freeborne

New member
ודאי שהוא פוגע......

אתן כמה סיבות..... א. ברגע שיש שבב על התלמיד ניתן לעקוב אחריו גם מחוץ לגבולות בית הספר, וגם בתוך גבולות בית הספר איך שרוצים.....כי אתה לא יודע איפה יש מכשירי מעקב! ב. המערכת הזו, ברגע שתלמיד מאחר/מחסר, מודיעה באופן אוטומטי להורים ע"י קול מוקלט של המנהל - ככה בית הספר מסיר אחראיות מעצמו.... ונותן למחשב לפעול. ג. בהמשך ל (ב) כשמחשב מדבר עם ההורה בלילה אז אין קול אנושי שירכך את דבר הדיווח וככה ההורה יכול להתעצבן על הילד ולהטיל עליו סנקציות חמורות.... כשיש מורה יש שיקול דעת, מי שיכול להבין למה איחר או חיסר ולהתחשב... ד. בטח עלה הרבה כסף לעשות את מערכת זו, היה עדיף לו היה מושקע במקומות אחרים או בנושאים אחרים בתוך בית הספר.

gaily

New member
bullshit

ממה שאני הבנתי זה רק בודק אם נכנסת לבצפר או לא... זה לא עד כדי כך מתוחכם כדי לבדוק איפה אתה בכל רגע נתון זה פשוט מגיב לחישנים שבשער בצפר... בקשר לקול מרכך... oh please קול המנהלים שהיו לי עד כה היו מניאקים וגרמו לאיחור פשוט להשמע כמו ניסיון התנקשות במערכת המשמעת הסדירה של בצפר כך שאני אישית מעדיפה קול מוקלט וכמה שיותר קר ! הדבר היחיד שכנע אותי בקשר למה שאמרת זה נושא התקציבי שלא קשור בכל לפרטיות

eviv

New member
זה נראה לך מוסרי?

זה נראה לך מוסרי שיצמידו לתלמידים שבבים אלקטרונים הבודקים אם הילד נכנס או לא חוצ מזה שזה ממש לא יעיל אני לדוגמה יכול לבקש מחבר שיעביר לי מחר את הכרטיס שלי לא יודע מה להגיד לך אני בטח לא יוכל לשכנע אותך אבל תביני שאני קורא את הכתבה אני מדמיין לי סרט בידיוני השבב הזה היום שבב אחר מחר מה יפריע לאיזה ביהס לשים עליך שבב יותר מתוחכם המזהה גם איפה נמצא התלמיד ולשחרר את מאגר המידע שלה לשוק כי הרי השבבים מותרים והרי פירסומות או שימוש מסחרי מותר לפי אישור של משרד החינוך עד לאיפה? EVIV

אפרת*

New member
השיטה לא חוסכת זמן מהמורים

המורים עדיין בודקים נוכחות בתחילת כל שיעור. הדבר היחיד ש"חוסך זמן" זה שאוטומטית יש הודעה להורים על חיסור...

eviv

New member
לפי הכתבה זה לא מיידי

לפי הכתבה המערכת הממוחשבת שמקבלת את הנתורנים מהשבבים האלקטרונים מתחילה להתקשר להורים מהשעה 8 בערב ולא מיידית כפיי שאמרת בהודעה שלך EVIV

למעלה