היה אתמול בעיתן 24

• פותח הנושא niya
  • פורסם בתאריך

niya

New member
היה אתמול בעיתן 24

אני מקבלת את הידיעה הזו ברגשות מעורבים: מצד אחד, שמחה על הסיוע ליהודי פרס לקיים את מצוות החג. ושמחה שאני יודעת בעצמי על הסיוע הזה... מצד שני, לא ברורה לי ה"חוצפה" הישראלית בלפרסם את זה ככה בעיתונות. הרי עכשיו יוכלו לפגוע ביהודי פרס בגלל זה. מה שכן, משמח שיש להם מצות (אם כי על הטעם לא נתווכח...)

JUN JUN

New member
שיבואו לפה

מה יש לעשות שם? לא נמאס להם להתהלך בשחור כל היום ולחיות בפחד? לא מבינה איך אפשר לחיות במקום כזה.

niya

New member
מתרגלים לכל דבר

תחשבי שזו המציאות שלהם, ככה הם מכירים אותה לנו זה נראה בלתי נתפס, אבל הם לא מכירים משהו אחר... זו השפה שלהם, התרבות שלהם, אורח החיים שלהם ואליו הם הורגלו. אפשר להתסכל על זה כעל סוג של "דור המדבר".

JUN JUN

New member
יש לי חברה

שעלתה לישראל לפני כמה שנים ...היא אומרת שבפעם הראשונה שהם הלכו לים אבא שלה כמעט התעלף למראה הבחורות בביקיני, היה בהלם..אמר "לאן הבאתם אותי, בואו נחזור " בכלל היא סיפרה שאסור היה לק בציפורניים, לא איפור, אסור ללכת בלי הכיסוי...בפעם הראשונה מקבלים קנס אחר כך זה משפט ואולי גם כלא...איך אפשר להשאר במדינה שלא מאפשרת לך לנשום. זה באמת בלתי נתפס, הם לא מכירים משהו אחר כי אסור להם אפילו לבקר פה.

niya

New member
נכון

וחשוב לזכור שהמוח שלנו הוא בית הכלא הכי גדול... אנחנו מסוגלים לחשוב ולדמיין רק מה שאנחנו מכירים, או יודעים שקיים. מעבר לזה אין לנו אפשרות כמעט בכלל לדמיין...

למעלה