היה או לא היה?

מי צי

New member
היה או לא היה?

רסק עגבניות . האם הוא היה בשימוש במטבח היהודי פולני של לפני המלחמה? או שזו המצאה שנרכשה ואומצה לאחר העליה לארץ?

תמנונה

New member
מיצי האמשלי היתה עושה../images/Emo140.gif

קשואים ברסק עגבניות, קציצות בשר ברסק עגבניות. אבל.............. לא תאמיני 2 דודות שלי בנות 85 שנולדו בפולין והגרו לארה"ב בהיותן קטנות נמצאות אצלי לביקור. ובכן אשוב אליך עם תשובה הכי הכי אוטנטית שבעולם. נונה

מי צי

New member
נחמד שיש לך את מי לשאול

אצלי, לדאבוני, אותם אלה שהיו יכולים לענות לי על שאלות, כבר לא עונים... אם אני מצטערת על משהו, זה על חוסר הנידנוד שלי בשאלות. זה מצחיק. כשאתה צעיר, ויש לך את מי לשאול, אתה לרוב לא מעונין לשמוע היסטוריות, או עסוק בריצה קדימה. וכשמגיע הרגע, ואתה פתאום רוצה להאחז בשרידים של פעם, אין לך את האנשים שהיו יכולים להעשיר אותך...

כמה שזה נכון...

כשצעירים חושבים על העתיד בלבד. כשמתבגרים חושבים על ההווה ועל העתיד חצי חצי... כאשר מתבגרים יותר
חושבים בעיקר על העבר... ואז אין כל כך את מי לשאול. אז...אם היה או לא היה לפי זכרוני את בישוליה של אמי היקרה לי מכל, עוד בפולניה...אז לא היה רסק עגבניות! ברסק עגבניות התחלנו להשתמש רק כאן בארץ. ומה פתאום נפלת היום על רסק עגבניות? בישלת משו?...משו טעים?...כדאי לבוא?..

מי צי

New member
זה גם מה שזכור לי

(זה התחיל כתוצאה מאיזכור מאכל כלשהוא). כדאי לבוא? את שואלת??? בטח שבוודאי שכדאי. והנה, אני מצהירה קבל מסך ופורום, שרק אסיים את פרק העברת הדירה שלי (משהו כמו חודש), ואני מזמינה את כל הפולנים אלי הביתה. איך זה?, הא?

אז ככה...קודם כל

לא מאיימים אל יונה עם יין
שנית...אני כבר רצה לחנות לקנות משו לכבוד הדירה החדשה.

מי צי

New member
אפרופו דירה חדשה

כשהחברות הרומניות של אמא שלי עברו מהמעברה לדירות החדשות, ועוד לפני שהוכנס ריהוט הביתה, הן שמו בפינות הבית מלח ולחם... נגד עין הרע... שלא יחסר.

תמנונה

New member
מיצי אני כבר מתחילה לתרגש../images/Emo110.gif

ושאלת איך זה אה? זה.......אההההההה...גוטע גוטע..... נונה

תמנונה

New member
טוב אז יש לי תשובה חלקית../images/Emo140.gif

ובכן הדודה שלי בת ה- 85 לא זוכרת גם שום דבר אדום שהוכנס לו מיץ עגבניות...... תיכף אולי יבוא סמואל ויגיד שאצלם עשו דגים עם טוב עגבניות שעטנז של קפילטע&חריימה. אבל לא לא ת'יאשתי אמשיך לחקור את ת'עגבניות. נונה

באיה

New member
ככל שאני מנסה להיזכר.....

ואני יכולה לדבר על פולין רק אחרי המלחמה, איני זוכרת שהאוכל הקונקרטי בבית היה בצבע אדום, מלבד הבורשט שלא אהבתי. או מלבד הקומפוטים שהיו מפירות אדומים. כמובן שהיו עגבניות בקיץ, לא כמו כאן כל השנה, אבל לעזאזל, כבר הייתי גדולה ולא זוכרת.
האמת שאף פעם לא עניין אותי המטבח של אימי, אלא כשהיא ביקשה עזרה ממני להקציף ידנית את החלבונים לעוגה. גם לי אין כבר את מי לשאול איך היה המטבח או כל דבר אחר לפני המלחמה. אני נולדתי בדיוק לתוכה (הייתי בת 3 חודשים כשהיא פרצה). אוף, זה מתסכל.

מי צי

New member
הקומפוט, אוי הקומפוט

ריטואל קבוע של ימי שישי, קומפוט פירות יבשים או קומפוט חבושים. זה מה ידעה האמא שלי לעשות, (ששנאה את המטבח באופן עקרוני...)

נכוןןןןןןןן....הוא קצת

מזכיר את הסלרי האמריקאי... אלא שכאשר מקלפים את הקליפה הוא אדום בפנוכו...וחמוץ חמוץ.

באיה

New member
אוי רברבר, איך שכחתי מהרברבר../images/Emo6.gif

נכון זה דומה לסלרי אמריקאי, חציו ירוק וחציו סגול. גם אבא שלי אהב את זה ושתה המחייה. אני לא. אני אהבתי אם לא היו טריים אז קומפוט מדבדבנים, תותים, אגרסט ופוז'צ'קי. אמא הייתה מכינה את זה בקיץ ושומרת במזווה לחורף. ומאוכמניות הייתה מכינה יאגודניקי מבצק שמרים. אוי אוי הנוסטלחגיה מי צי
תתחדשי על
החדש.

תמנונה

New member
אוי מיצי מיצי אני חושבת ביום

שישי בכל הבתים שלנו אכלו אותו דבר. והקומופט הזה עם הסמרטוטים אוי איך האבא שלי היתה לו אנוע (הנאה) ואנחנו הילדים היינו במקרה הטוב היינו רק שותים..... למען האמת אימי היתה בשלנית מה זה גרועה אבל חשבה עצמה מצטיינת. נונה

נעמי 1

New member
גם אצלכם אכלו...

קומפוט עם פלאומן וצימוקים? אני אהבתי לשתות את המיץ.

באיה

New member
ברור, בכל בית המכבד את עצמו

היה קומפוט עם פלאומן וצימוקים. חמותי הייתה מכינה את זה בכל חג עד יום מותה לפני שנתיים.

תמנונה

New member
סליחה לא רק פלאומן וצימוקים

גם תפוחי עץ..........הכל היה ככה צף והשזיפים התכווצצו...... אז מה נשאר לנו........רק לשתות.

למעלה