הידרנטים לסוגיהם

רון Ron

New member
הידרנטים לסוגיהם

לאחרונה פרסמתי לטובת צופי האש החדשים של ת"א-יפו תמונות של סוגי ההידרנטים הנפוצים בעיר. http://www.naveh.150m.com/hydrant.html אני יודע שיש ערים שאין בהם הידרנטים תת-קרקעיים כמו שיש בת"א. מעניין לדעת אם יש בישראל סוגי הידרנטים שאין בת"א - תגידו אתם. התמונה האחרונה היא של שני הידרנטים מיוחדים. תשובה חד-משמעית לגבי דרך הפעולה שלהם קיבלתי במדור מניעת דליקות של התחנה. אתם מוזמנים לפרסם את דעתכם לגבי שיטת הפעולה שלהם, ואני אתקן בהמשך לפי הצורך.

idan a

New member
לגביי התמונה האחרונה אלו ברזים

שאתה מזרים דרכם מים למערכת כיבוי אש שנמצאת במפעל (ספלינקלרים), כלומר אתה מחבר את הכבאית מהמשאבה ולא מחיבור של הספקה ומזרים מים למערכת כיבוי שמותקנת במפעל/חנות/בניין מגורים וכו'.

צודק אבל אני אוסיף משהו בנושא

אלו נקראים ברזי דחיסה,משמע דחיסת מים לצנרת כיבוי המותקנת בשלד הבנין ומפוזרת בקומות לאו דווקא לספרינקלרים אלא גם לברזי כיבוי קומתיים. אופן ביצוע הדחיסה הוא ע"י קו 3" מהרכב בלחץ הנדרש.כמובן שלקומות גבוהות נדרש לחץ גבוה יותר.בצורה זו ניתן לתקוף שריפה בקומות גבוהות ללא פריסת 3" מפלג וקווי תקיפה,פשוט מתחברים לברז הקומתי ועובדים.

רון Ron

New member
מצטער על הקטיעה

האם ההידרנטים והספרינקלרים במבנה מחוברים גם לרשת המים העירונית?

tlceraic

New member
מערכת הידרנטים ומערכת ספרינקלרים

ישנם מערכות הידרנטים ומערכות ספרינקלרים הנשענות על הרשת העירונית. הכל תלוי בקביעת רמת הסיכון (מטען האש) של המבנה וכמויות המים הנדרשות לצרכי כיבוי.כל זאת עושים בשלבי התכנון המוקדמים של המבנה. בכל מקרה גם כאשר מערכת הספרינקלרים או ההידרנטים נשענת על מאגר ומשאבות, קיים מילוי של המאגר מהרשת העירונית. יכול להתקיים מצב בבנין שבו מערכת ההידרנטים תשען על הרשת העירונית ומערכת הספרינקלרים על מאגר ומשאבות ולהפך, וזאת מאחר וברשת אין כמויות מים אשר יכולות לספק את שני המערכות בו זמנית.

רון Ron

New member
אוסיף ואומר

הידרנט הדחיסה עצמו הוא שסתום חד כיווני שמאפשר דחיסה של מים לתוך מערכת הכיבוי של המבנה, מערכת שכבר קיים בה לחץ של מים (בשל רשת המים העירונית ו/או משאבות). זו הסיבה לכך שאין ברז בהידרנטים מסוג זה. כמו כן, במערכות כיבוי בעלות הידרנט דחיסה, המחוברות לרשת המים העירונית, קיים שסתום אל חזור נוסף, המונע זרימה של מים מהידרנט הדחיסה אל הרשת העירונית.

למעלה