הידעת ?

לוו

New member
הידעת ?

הספר של המנהיג הגדול ,ראש העיר לשעבר רודי ג´וליאני , "מנהיגות " תורגם לעברית ! הנה לינק לשער הספר

Le Parisien

New member
במקומו הייתי קורא לספר "דיקטטורה"

(מאת הדיקטטור הגדול רודי ג´וליאני.)

לוו

New member
למה Le Parisien

מפני כשרץ בפעם הראשונה לראשות העיר , הכריז שאחד מיעדיו המרכזיים לכשייבחר יהיה צמצום הפשע בניו יורק, היום ברור שהוא כבש את היעד, היום מחזיקה משטרת ניו יורק בשיא מיגור הפשע האורבני, ????? מפני ניהולו את העיר אחרי פיגועי ה-11 בספטמבר והפלת מגדלי התאומים במרכז הסחר העולמי ,הוא אדם הומני שהראה כוחות על אנושיים בזמן שכל המדינה היתה במבחן, "הוא גם הראה את הדרך לצאת מהייאוש, ונתן לניו-יורקים את הכוח הרגשי לקום מדי יום ולהמשיך בחייהם". ???????

Yaniv-DC

New member
ושוב אשלוף ציטוט מאחת התוכניות

החביבות עלי בטלוויזיה - SNL. בפינתה WU באחת התוכניות האחרונות של העונה הקודמת, אמרה טינה פיי "רשת NBC מתכננת לעשות סרט טלוויזיה באורך 3 שעות על ראש העיר לשעבר ג´וליאני. הפרופורציות בסרט יהיו זהות, כך שלאורך כל הסרט כולם ישנאו אותו ורק בשלוש דקות האחרונות יאהבו אותו".

תרגעו

רודי גולאני היה ראש העיר הכי טוב, שניו יורק זכתה או תזכה אי פעם, אבל מצד שני: הבן אדם גם השתמש בכח שלו לעיתים בצורה מופרזת, לוו להזכיר לך איך הוא נהג עם העתונאים בתקופת הגרושין שלו, תאמת נהניתי שהוא השתיק אותם, אבל להזכירך שהאיש הפשוט לא היה יכול לעשות את זה, אז הוא כן השתמש בכח שנתנו לו, ולסיום אני מעריץ את האיש בשביל מה שעשה לניו יורק, וגם אחרי ספטמבר 11 הוא הראה מה זה מנהיג בעל שיעור קומה.

לוו

New member
אחי ישראלי

תשמע אני לא נאיבי ואני יודע שלכל הצלחה יש מחיר בשנים האחרונות נעצרו בניו יורק מידי יום 50 בני אדם על לא עוול בכפם ושוחררו ללא כל תביעה, בתי הכלא בתפוסה מלאה, לאו דווקא של פושעים מורשעים, יד הברזל של שומרי החוק מאיימת על בטחונם ועל זכויות האזרח של אותם תושבים שעליהם היא אמורה להגן, תחת ניהול של ג´ואליאני השוטרים קשוחים מתמיד ,מהירים ללחוץ על ההדק ,לנעול אזיקים ,ולרשום דו"חות, אבל אל תשכח ,מדובר בעיר ניו-יורק, ניו יורק החזיקה בשיאי הפשע האורבני העולמיים במשך רוב המאה ה-20 , עמוס אדיר של מקרי רצח, אונס,שוד ותקיפה העניק חופש פעולה לעבריינים קטנים בתוהו ובוהו הפלילי והאזרחי של העיר, לשוטר ניו יורקי לא היה זמן להתעסק עם אזרח שמבצע פניית פרסה אסורה, לוגם מפחית בירה על מדרגות ברחוב או יורק על המדרכה , וכפי שכתבתי למעלה,היום מחזיקה משטרת ניו יורק בשיא מיגור הפשע האורבני, אז מה ? זה הוגן לקרוא לגיבור האמריקי "דיקטטור" ???

לי יש רק דבר אחד להגיד.....

אני מאוד מחזיק מהאימרה באנגלית: BETTER THE DEVIL YOU KNOW THEN THE DEVIL YOU DON´T

Le Parisien

New member
אסביר למה

הסיבה שבגינה כיניתי את ג´וליאני דיקטטור היא ששיטות עבודתו היו מאד שנויות במחלוקת (בלשון המעטה). הוא עודד ברוטליות משטרתית שהובילה להרג של חפים מפשע (בעיקר אם הם צעירים שחורים). ע"ע דיאלו, דוריסמונד, פרגוסון, לואימה ועוד. הוא לא מיגר את הפשע כפי שרבים סבורים. הוא פשוט דחק אותו אל מחוץ למנהטן. בדרום הברונקס רמת הפשיעה המשיכה לצמוח. ג´וליאני גם הצטיין בנסיונו לדרוס את העיתונות החפשית למשל ע"י עיכוב אישורי מעבר לעיתונאים שחינם סר וזאת בעזרתו האדיבה של מפקד משטרת ניו יורק דאז, האווארד סאפייר (הבובה). קל אכן להלל אותו כשאתה לא חלק מקבוצת הסיכון אך שמעתי אפילו אזרחים שומרי חוק שפשוט פחדו משוטרים בתקופתו. המשטרה אמורה לשרת את האזרחים ולא להטיל עליהם אימה. בנוגע לתפקודו אחרי ארועי ה-11 בספטמבר, אכן הוא ראוי להערכה בעיקר משום שהשכיל סוף סוף, לרתום את כישוריו (בעיקר כושר אירגון) למטרות חיוביות.

Yaniv-DC

New member
וזה בדיוק הרעיון שעומד מאחורי

מה שטינה פיי אמרה באותו ציטוט שהבאתי מ-SNL...

למעלה