הידעת

TheIllustrator

New member
הידעת../images/Emo70.gif../images/Emo35.gif

הבניין בעל המעלית המהירה בעולם הוא לא אחר מאשר הלנדמארק טאוור, הממוקם ביוקוהמה שביפן. מהירות המעלית היא כ-750 מטרים לשניה!!! מה שאומר, שאת קצת פחות מ-300 המטרים של הבניין, המעלית עולה בפחות מחצי דקה. (יש לזכור כי לוקח למעלית זמן להאיץ ולאחר מכן להגיע לעצירה מלאה, לפני המפגש המלבב עם תקרת פיר המעליות!
)

TheIllustrator

New member
גם לי זה נשמע מופרך...

אבל לא מתווכחים עם עובדות, מבית היוצר של מיצובישי טכנולוג´יס!

mishmesh

New member
אם היא עולה 750 מטר בשניה אז היא

צריכה לעלות את כל הבניין בחצי שנייה ולא דקה כמו שכתבת. אז כנראה שזה 750 מטר בדקה, כי זה יותר הגיוני(וגם כי זה מה שכתוב בספר השיאים של גינס). ודרך אגב-המעלית במרכז הכלכלי של טייפה שהולך ונבנה עכשיו, אמורה לעלות 80 קומות בתוך 40 שניות. זה אפילו יותר מהיר, לא

DrunkGoat

New member
למעליות...

לוקח זמן להאיץ ולהאט. ככה שאם היה זה מגדל בגובה של קילומטר, המעלית הייתה מגיעה למהירות המירבית שלה.

Secular

New member
טעות בידך../images/Emo128.gif

וזה מפני שככל שהמעלית נמצאת בגובה רב יותר,כך גם האנרגיה הפוטנציאלית שלה גדולה וההתנגדות גדלה,אז ככה שקילומטר עם מעלית כזאת לא ילך עד כדי כך מהר.

DrunkGoat

New member
ההתנגדות פוחתת.

ככל שמתרחקים ממרכז כדה"א ההתנגדות פוחתת (אלא אם אתה מדבר על התנגדות אחרת (?))

TheIllustrator

New member
אופס!!! צודק... באמת כתבתי שניה!!!

הכוונה הייתה כמובן 750 מטר בדקה, שזה גם מאד(!!!), מהיר ונראה מוזר. אבל שוב... עם עובדות לא מתווכחים.

komandatore

New member
המעלית באמפייר סטייט מהירה

מזו שבעזריאלי ? אולי יש לכם את הנתונים האלה?

האמפייר הוא סתם בנייין יש ומסריח...

מבחוץ הוא מאוד מרשים כמובן, גם גובהו ועיצובו מאוד יפים אבל ברגע שנכנסיםא אליו (יותר נכון, לרחבה של המצפה) מן ריח של מרק תוקף אותך כמו כן הוא מלא בעכברושים והכל בו כל כך מוזנח שזה פשוט מעצבן... ובקשר למעלית, אני לא זוכר בדיוק, אבל היא לא מהירה כמו המעלית של מרכז הסחר העולמי (ז"ל
) שמה, השומר שפותח ונעלה את המעלית הוא אמר לי שהמעלית עולה ב48 שניות, בתחילה לא האמנתי לא ואמרתי לו שאני אמדוד בסטופר. והבלתי יאומן קרה, המעלית אכן הגיעה למרומי המגדל ב48 שניות!!!!! Belive It, Or Not

למעלה