הידעת

DerBleistift

New member
הידעת../images/Emo70.gif../images/Emo35.gif

לרגל שנה לאירועי ה-11\9 - פינת הידעת
מוקדשת ל WTC. - את כל הקומפלקס של ה WTC לקח לבנות כ-6 שנים ו-8 חודשים. שנת 66´ עד 73´. - את כל הקומפלקס של ה WTC לקח להרוס כשעה ו-42 דקות, למן פגיעת המטוס הראשון, עד קריסת המגדל השני. - מגדלי התאומים תוכננו כך שיוכלו לעמוד בפני פגיעת מטוס בואינג 707(מטוס הנוסעים הגדול ביותר לתקופה), במהירות של 290 קמ"ש. - מהירויות מטוסי ה 767 שפגעו במגדלים היו בהתאמה, 760 קמ"ש ו950 קמ"ש. - בעת קריסת המגדל הצפוני(השני מבניהם שקרס), נמדדה במרחק 34 קילומטרים מהמקום רעידת קרקע השווה לזו של רעידת אדמה בעוצמת 2.3 בסולם ריכטר. - בטמפ´ של 550 מעלות C, מאבדת פלדה מחצית מחוזקה. טמפ´ הבעירה בתוך המגדלים הגיעה לכ-980 מעלות C! - עד כה נתגלו באתר הקריסה כמעט 11 טון של זהב(נשמרו בכספות ה"נובה סקושיה בנק"), בשווי של כמעט 120 מליון דולר. - בעוד ש 16(!) איש הצליחו להמלט מהמגדל הדרומי(זה שקרס ראשון), מקומות גבוהות מקומות פגיעת המטוס, לא הצליח אדם להמלט מהמגדל הצפוני מקומות שמעל לפגיעת המטוס. - כ-18 איש בלבד הוצאו חיים מבין הריסות ה WTC, כולם ב-12 לספט´. - ברשת הקמעונעית הגדולה בארה"ב(ובעולם), וול-מארט, נמכרו ביום הקריסה כ- 116.000 דגלי ארה"ב. בדיוק שנה לפני כן, ב-9 לספט´ 2000, נמכרו ברשת כ 6.400 דגלים.

לירונר

New member
../images/Emo16.gif../images/Emo16.gif יהי זכרם ברוך...

כמה אירוני, שבאותו היום הייתי בטיול בead sea הצחוקייה שהחלה כשמישהו אמר שנכנסו מטוסים בתאומים... רק אחרי שגילינו שבאכסנייה יש טלוויזיה, וכולם נהרו לחדר - הבנו שבאמת זה יתכן... (אבל עדיין לא מתקבל על הדעת)

erezl8

New member
ואני יספר סיפור בנימה מצחיקה

ביום הנוראה שבו קרסו התאומים אני הייתי לצערי בצבא לעומת זאת אחד החברים שלי היה בביתו וחזר מחו"ל. חזר מחו"ל והלך לישון בבוקר ה 11-9. אחרי הרבה שעות שינה הוא היתעורר בחמש בבוקר של ה12-9. לא היה לו מה לעשות מן הסתם בחמש בבוקר אז הוא פתח טלויזיה. ראה תקציר או משהו של אירועי היום הנורא תוך כדי זיפזופ בערוצים השונים ולא נעצר בערוצי החדשות. ב12-9 במהלך היום הוא היתקשר אלי ואמרתי לו שאני חוזר שבת. הוא הציע שנלך לסרט כשאני חוזר ושאלתי איזה סרטים יש לראות. הוא אמר לי שראה פרסומת לאיזה סרט שרואים בו מטוסים פוגעים בבנייני התאומים ושאני בטח אוהב את זה כי זה קשור בגורדי שחקים. אתם קולטים שהוא חי בסרט כול היום הזה עד שאני הסברתי לו שזה לא סרט ואז הוא רץ לראות טלויזיה במשך כול שאר היום.

kyle

New member
הבאת את זה...

מעיתון "TIMES"? כי ראיתי את זה בדיוק שם.

איליה.

New member
תיקון קטן

הקומפלקס של ה-WTC מורכב משבעה בניינים: WTC 1, WTC 2, ... , WTC 7 (המספרים אמורים להופיע משמאל ל-WTC) רק שניים מהם - (WTC 1 (North Tower ו- (WTC 2 (South Tower קרסו בשעה ו-42 דקות שלאחר פגיעת המטוס הראשון. יותר מאוחר קרס עוד אחד, כמדומני 7 WTC.

DerBleistift

New member
תיקון נכון.

אכן, מרבית הקומפלקס קרס כליל יחד עם קריסת המגדל הצפוני. עם זאת, מגדל WTC 7 שממוקם קצת מחוץ למתחם, קרס כמה שעות אחר-כך. (גם בשל הדליקות שהתחוללו בתוכו)

למעלה