הידעת

TheIllustrator

New member
הידעת../images/Emo70.gif../images/Emo35.gif

ה-TOKYO TOWER, שהושלם בשנת 1958, הושפע רבות בעיצובו ממגדל אייפל הוותיק של פריז שהושלם כ-69 שנים לפניו. עם זאת, בגובה כולל של 332 מטר, הוא עוקף את "אביו הרוחני" בכ-11 מטרים, ובכך מקבל את תואר ה World´s tallest free-standing steel structure. ייתרה מזאת, הטוקיו טאוור גם "קליל" ביותר בהשוואה ל"טור אייפל", רק 4000 טון משקלו, ביחס ל-7000 טון הפלדה של האייפל. ומה מבחינת המצפה? לטוקיו טאוור מצפה עליון בגובה 250 מטרים, מול המצפה עליון באייפל המתקרב לגובה של 300 מטרים. ומה מבחינת כמות מבקרים שנתית? 3.7 מליון מבקרים מגיעים למגדל טוקיו בכל שנה, הרבה... אבל אפילו לא מתקרב למעל 6 מליון המבקרים השנתיים במגדל אייפל. ומה מבחינת צביעת פלדת המגדלים? בכל סבב צביעה של מגדל טוקיו, נעשה שימוש בכ-28 טון של צבע אדום. שוב, מדובר בנתון עצום, אבל אפילו לא מתקרב ל 50 טונות צבע החום-זהב בו צובעים את מגדל אייפל, בכל סבב(שנערך, אגב, כל 7 שנים).

kyle

New member
I´ll pick....

אני הכי אוהב (מתוך אלה) את הספייס-נידל. מסיבה כלשהי שאין עליה הסבר אני ממש לא אוהב את אייפל!
חוצמזה, מהספייס-נידל יש נוף יפה.

kyle

New member
"צפון=מערב"?

ומהם מגדלי אייפל האחרים בארה"ב?

kyle

New member
היי! הוא לא שם סימן שאלה!../images/Emo10.gif

שמתי שימן שאלה!
?

kyle

New member
סבב צביעה.

די! די! וואחד סבב תביעה! צריך להוסיץ בתפוז אפשרות של "עריכת הודעה", לתיקונים וכאלה, כמו שיש בפורומים מסוימים!

Secular

New member
וואלה?!

ליאור,אני מוכרח להודות שאני מעדיף את המקור שהוא כמובן אייפל,אם תשים לב, מגדל אייפל הרבה יותר מרשים למרות שהוא נבנה לפני יותר מ-100 שנה, וזה לא רק בגלל המיקום שלו אלא גם בזכות ה"אלורה" האירופאית,כלומר, יש בו מידה של אלגנטיות יחסית למקבילו המלוכסן
. דרך אגב,כשמגדל אייפל נבנה הוא היה מונומנט זמני בשביל תערוכה,וחשבו להוריד אותו אפילו,אך עקב התעקשותו של אייפל,מהנדס המגדל, הושאר המגדל עד היום
ועוד משהו,שהמגדל הושלם הוא היה המבנה מעשה אדם הגבוה ביותר בעולם!!

kyle

New member
גם, ו...

השאירו אותו גם מכיוון שהצבא עשה שימוש באנטנות שעליו.

TheIllustrator

New member
ובכן.

אני סבור שמרבית העולם(מלבד היפנים, כנראה), יודו שמגדל אייפל עולה עשרות מונים על מגדל טוקיו. זה האחרון נראה תעשייתי יותר, "דק" יותר, הרבה פחות מהודר ואלגנטי ובאמת הוא חסר ה"מגע" האירופאי. משהו כמו "טויוטה קורולה" מול "פ´יגו 307".
כן, התוכנית המקורית הייתה להסיר את הדבר הנורא הזה(ע"פ מבקריו!), מן העיר היפה בתבל, בסיום התערוכה. עם זאת, למיטב ידיעתי, הוא לא הושאר בעקבות אייפל עצמו אלא בשל חיבת הקהל, הצלחתו העצומה(אנני זוכר במדוייק, אולם כמדומני כבר במהלך השנה הראשונה לבנייתו עריית פריז החזירה את עלות המגדל מכספי המבקרים, אבל אני ממש לא בטוח בזה!), וגם כשימוש כמגדל שידור. (זה היה, אגב, מגדל השידור הראשון)

kyle

New member
מה שמביא אותי לשאלה על גוסטב אייפל.

האם גוסטבי´לה תיכנן גם מגדלי משרדים, מלבד המונומנטים שתיכנן?

TheIllustrator

New member
כן.

בקומה האחרונה של מגדל אייפל ממוקם המשרד האישי שלו, בו הוא אירח אישים מפורסמים! ומלבד "מגדל משרד" זה, הוא לא תכנן שום "גורד שחקים" סטנדרטי.

Sפיידי

New member
../images/Emo35.gif שאלה:

מתי הקימו את הרכבלים שיש באייפל, הרי הם לא היו שם לפני מאה שנה נכון? (מכנים המפורסמים שהיו צריכים לעלות למשרד של אייפל למעלה.......וגם אייפל עצמו מסכן שכל יום הוא יה צריך לעלות ברגל למעלה...)

למעלה