הידעתם?

רואי

New member
הידעתם?

הידעתם שלתוכים יש יכולת חיזוי של רעידת אדמה? תוכי יכול לחוש שרעידת אדמה מתקרבת, בערך שעה שעתיים לפני! ואמחיש זאת בסיפור אמיתי שקרה לי: לפני שנתיים, האמזונה שלנו התחילה להשתולל בערך בשעה 5 בבוקר, אבא שלי אמר לי שיכול להיות שתהיה רעידת אדמה בקרוב- (תוכי לא משתולל סתם כך). שמעתי, הפנמתי, ויצאתי לעבודה. בעוד אני נוהג את מכוניתי, מודיעים ברדיו שרעידת אדמה קלה התרחשה באיזור השרון! מה אני אגיד לכם..שנים מנסים למצוא שיטה לחיזוי רעידות אדמה, כאשר הפיתרון נמצא ממש מתחת לאף..

רואי

New member
לא יודע להסביר

כנראה זאת תחושה בתוך הגוף שלהם. יתכון שגם חיות אחרות ניחנות בתכונה הזו , אני לא בטוח...

הרבה בע"ח עושים את זה...

ברעידת האדמה החזקה שהייתה באילת (לפני איזה 5 שנים לפחות) הפלמינגוז בבריכות האידוי עפו 2 מטר מעל האדמה ונשארו שם כמעט יומיים! עוד דוגמא החתול שלי לפני רעידת אדמה מתחבא מתחת למיטה ושמעתי שעוד חתולים עושים את זה.

רואי

New member
זה ממש מדהים

ועם זאת מאוד מוזר. איך אפשר לחוש דבר כזה??

ים מלוח

New member
זה ידוע עוד מימי התנך אבל הכנרית

היא המקדימה לבשר רעידות אדמה , בסין משתמשים בכנריות בתוך מערות שם חופרים להוצאת אבני חן או פחם ובמידה ועומד לקרוא אסון הכרוך במפולת הכנרית מתחילה להשתולל בכלוב וזה סימן ללא עוררין שיש לברוח ומהר, גם באנגליה ואירלנד השתמשו בהן עוד לפני כמה מאות שנה למטרה זו במעורות הפחם מסתבר שלבעלי כנף יש חוש "שישי" בעניין הזה ולא מזמן קראתי שגם לדגים יש יכולת לחזות רעידות אדמה ומפולות בים

האמזונה היא שלך?

העניין הזה ממש מדהים והוא ידוע במיוחד אצל חתולים. בהרבה סיפורים על שודדי ים העכברים בספינה מודיעים שהספינה תשקע במצולות.

רואי

New member
אז זהו ש..

זה היה לפני שנתיים והאמזונה כבר לא אצלנו...עם כל הצער מכרנו אותה...

למעלה