הידעתם?

הידעתם?

באוניברסיטת בר אילן, הממוקמת בר"ג למי שלא יודע או שכח, חובה על התלמידים ללמוד 4 שעות יהודת בשבוע, כדי לקבל את התואר שלהם. לא מדובר בקורס של שנה אחת, אלא במשך כל שנות הלימוד, וחייבים לקחת שני קורסים ביהודת לפחות! מה שמעלה כמה שאלות. 1. איך יהדות קשורה לתואר בכימיה או פיזיקה? 2. מה יהיה גורלם של סטודנטים נוצרים/מוסלמים או כאלה שפשוט לא רוצים ללמוד יהודת? 3. מדוע ללמד יהודת דווקא, במדינה שבה מעל 1,000,000 אזרחים לא יהודים? מדוע לא ללמד את ההיסטוריה של ארץ ישראל כקורס חובה?

your eye

New member
ו.......

קודם כל אני מסכים שלא צריך להכריח לקחת קורסים ביהדות, אם הסטודנטים אינם מעונינים בלקיחתם. בנוסף איני רואה את הקשר, כמו שאמרת, בין פיזיקה לבין יהדות. ארצה גם להעלות טענה מרגיזה נוספת: ע"פ עיתון 'תל אביב' תשלום המעונות לדתיים נמוך בעשרים וחמישה אחוזים מאשר לחלונים ! (510-680) בברכת שבוע טוב יוראי להב

ביאטה

New member
אני רוצה לספר לך עוד משהו...

לא רק באוניברסיטה צריכים ללמוד שעות יהדות אלא בכל שלוחה של האוניברסיטה !!! אני מכירה מישהי שלומדת בשלוחה של בר אילן בעכו (...), וגם שם היא מחוייבת ללמוד את שעות היהדות. זה חלק מהעניין.

ועוד משהו קטן...

חושב לציין שהאוניברסיטה הזאת היא אחת מיני רבות בישראל, ואף אדם שלא רוצה ללמוד בה לא חייב ללמוד בה. האוניברסיטה מגדירה עצמה כאוניברסיטה דתית. וכמי שלומד באוניברסיטה העברית, ובה לומד לימודי יהדות מתוך בחירה מלאה, אני לא רואה שום פסול בלימודים הללו. טוב שסטודנטים ידעו גם דבר או שתיים ביהדות. אין מדובר בקורסים אותם מעבירים רבנים ואנשי דת בהכרח. לימודים באוניברסיטה הם אחרים לגמרי. כשתתנסאו בהם, תבינו. ש., שלמרות התנגדותו לכפיה דתית, הוא בעד היהדות.

יהדות

ידעתי שמישהו יטרח להבין אותי לא נכון. אני לא מתנגד ללימודי יהדות, שכל אחד ילמד מה שמתחשק לו. אבל לאנוס תלמיד ללמוד יהדות? זה בעייתי מבחינתי.

אשרת

New member
זאת אוניברסיטה דתית ויש לה את

הזכות לקבוע את זה כחלק מלימודי היסוד שלה. מי שלא רוצה - שילך ללמוד באוניבריטה אחרת. בתור סטודנטית של אחת השלוחות של בר אילן - הקורסים לא נוראים בכלל, ואפילו די מעניינים במיוחד לאור קורסי הבחירה שיש להם. לא כל מה שמריח יהדות זה ש"ס או אגו"י. ואני בהחלט מזוהה בתור תומכת שינוי.

נושא

לא טענתי שזו כפייה דתית של ש"ס או של כל מפלגה אחרת. אני שמח שלוקחים כל מה שנציג שינוי אומר.. ועושים מזה הסתה כנגד הדת. אני לא הכרתי את אוניברסיטת בר אילן על פרטיה, אני עוד רחוק מזה, אז אני שמח שעדכנתם אותי שזו אניברסיטה המוגדרת דתייה. כמו שלא כל מה שדתי אומר, הוא נגד החילונים, כך לא כל אמרה הקשורה בדת של תומך שינוי, היא אנטי דת. לא לקפוץ מעל הפופיק בבקשה.

אשרת

New member
אם אני אטען שכל מה שנציג שינוי

הוא הסתה .. אז כנראה שגם אני מסיתה ללא הפסקה
אתה מוזמן לשאול את מנהל הפורום - אם אני תומכת שינוי או לא... אתמול עוד ניסתי לדחוף לאנשים פתקים של "יש" ליד הקלפי באשקלון... אבל לא רצו

סלוניק

New member
קיבלת אישור ממני

וחוצמזה גם הרבה מזל טוב (קצת באיחור אבל בכל זאת:)

אשרת

New member
../images/Emo24.gif תודה ../images/Emo13.gif

כמובן שאתה מוזמן... נראה לך שלא???

אשרת

New member
אני רשומה במאגרי שינוי בתור "אוהדת"

אין בכוונתי לההפך לחברה במפלגה. אם אתה רוצה, אתה יכול לפנות לארוסי היקר, מנהל פורום שינוי אנדרי ז ולשאול אותו...
וגם למנהל השני אם אתה כל כך מתעקש על כך...

עדיין לא מאמין!

אני צוחק איתך. לא צריך לקחת הכל בכבדות כזו רבה. אני מאמין לכל אדם שקובע את דעתו, זכותכם. תבואי לסמינר, אולי תחליטי להיות חברה במקום אוהדת.

אשרת

New member
צר לי , אך קודם כל אני לא עונה על

ההגדרה של "נוער" .. אני בת 24 עוד מעט. דבר שני... המרצים שלי לא ממש מרחמים עלי והחליטו להתחיל כבר עם עבודות ומבחנים ושאר ירקות..

האמ

אוקיי תהיי בת 24.. לא נורא.. יום יבוא ותהיי קטנה שוב רוצה שנפגין נגד האוניברסיטאות?

wizibusy

New member
תראה

תראה אני תומך נלהב של שינוי.... אבל אני חושב שעם אתם לומדים באונברסיטה בישראל חייב שיהיה משהו שמראה על התרבות של העם הזה.. אני לא רואה בשיעורי תנך כמשהו רע או כפייתי...אני חושב שזה חשוב לדעת את המורשת שלך..וגם אני רואה את התנך כספר הסטוריה לכול דבר .... אני פוחד שאנשים אולי מתחילים לשנוא את היותם יהודים...יש הבדל בין כפיה דתית עליה נלחת שינוי לבין לימוד מורשתאו הסטוריה

לשנוא?

אני מאוד אוהב את הקביעות האלו של כולם. כל אחד נהייה שונא יהדות וכו'. לא אמרתי שאני שונא יהדות, לפני שאתה קובע בשבילי רגשות והרגשות דבר איתי. בכל מקרה, אתה רוצה ללמוד מורשת? תלמד מורשת, תלמד את ההיסטוריה של מדינת ישראל ושל עם ישראל. היסטוריה, אף שליהדות יש חלק גדול בה, היא הרבה יותר מתלמוד, גמרא וחגים.

למעלה