ואני אשלים את החסר למי..שלא
יודע למה קרית חיים שייכת לחיפה..מקור העניין הוא המפרץ.כאן נבנה איזור התעשיה של העיר חיפה ולמה..כי תושבי העיר דאז רצו להרחיק את המולה והרעש מעירם.אז התחילו לבנות את מבני התעשיה ההם,תעשיית הגפרורים של נור,שמן,בתי הזיקוק[כמה שנים טובות קודם]ועוד המון המון בתי מלאכה פרטיים שהיום לצערנו נעלמו עם מצב הכלכלה[הקלקלה]..בימים הם נבנתה קרית חיים ובאופן די ברור תושביה עבדו כאן,בכלל העיר חיפה היתה עיר של תעשיה רצינית,וברור היה שלא ירחק היום והעניין ההתישבותי יתפתח.הרשות היא אחת ומדידות הארנונה הן באמת גבוהות כי פעם היתה כאן שכונה קטנה של בתים פרטיים וגודלנן של הקרקעות היה דונם שלם,כשהתקרבו לכיוון הכביש הראשי עכו חיפה התחילו להוריד בשטח[3/4 דונם ועד לחצי דונם באיזור רח חומה ומגדל.לימים נעלם דור הותיקים ואת השטחים היקרים מפז מכרו ילדיהם של המייסדים לקבלנים והקריה קיבלה צביון אחר לגמרי מאותם בתים בני קומה אחת וחצר רחבה שהיתה..ויצאו אז בחוק שכאן במזרחית[היחידה] בונים רק שלוש קומות...סכום הארנונה כבר לא יכול היה לרדת..והעירייה ניצלה ו'דפקה' לנו סכומים גדולים כאילו שאנחנו 'דניה' או 'סביון' .ללא ספק הארנונה גבוהה מאד ואת פעולתה של העירייה לא כל כך רואים אבל בסך הכל..אין טענות.כולנו השתנינו כאן בארץ..מבחינת נקיון יש לנו בעיה רצינית,אנחנו חיים די בצפיפות..בכבישים ובבתים משותפים,והכי חשוב החברה נתפנקה לה ואף אחד 'כמעט' איננו תורם לקהילה רק לעצמו הוא.הרגשת העיקר שהסלון נקי אצלי אז מה אכפת לי מבחוץ! ומשהו יותר חשוב..אנחנו כבר הפכנו לבעלי בית,רכושתנים שמחפשים חיי רווחה והרגליים למעלה..אז למה? מי? שאני אשפשף?