הידעתם?

אנילה1

New member
הידעתם?../images/Emo7.gif

שמי שלומד בחינוך חרדי אין לו מושג על ההיסטוריה היהודית שכל אחד לומד בבית הספר כמיקצוע חובה. ואיך אני יודעת זאת? היום שוחחתי עם בעלי שקבל חינוך חרדי, (הוא חזר בשאלה). הוא ממש לא יודע כלום על ההיסטוריה שלנו. כמעט כלום על 2000 שנות גלות. כמעט כלום מהתנ"ך. הוא יודע היסטוריה אמריקאית, כי זה היה חובה בישיבה בארה"ב. ותלמוד. איזה בורים הם החרדים. אמרתי לו שיתחיל ללמוד מהיכן הוא בא. האמת הייתי המומה. אף פעם לא חשבתי שהוא יודע. כי לנו זה נשמע מובן מאליו שלומדים היסטוריה יהודית בבית הספר. ואת כל התנ"ך. כמובן שאין לו מושג בביולוגיה, או כימיה או מתמטיקה או פיסיקה, שגם את זה לא למדו שם. איזה בורים גדלים בעולם החרדי. רק גמרא ומה שמסביב וזהו.

אנילה חביבה

קראתי מה שכתבת בעלך כנראה הוא אחד מאלה שלא יודעים בבקשה אל תעשי הכללות זה לא יפה ולא יאה לילונית5

שש שבע

New member
יאלה יאלה, תפסיקי אנילה, את עולה לי

על העצבים, אני למדתי בחינוך חרדי, ובהסטוריה למדנו רק על היסטוריה יהודית כמעט, תגידי את החלטת בכוח להרגיז פה? מה הקטע שלך עם חרדים? את יודעת שבתוצאות בחשבון במבחן הארצי הציונים הכי טובים היו אצל החרדים. את יודעת שאנשי הייטיק מוכשרים ביותר והעושים כסף הכי טוב, לא קיבלו בכלל הכשרה באוניברסיטה רק למדו בישיבות ואח"כ עשו הסבה למחשבים והם מבוקשים בכל מיני חברות? איך אני יודעת את זה? אני מכירה את החברה החרדית ובעלי שלא חזר בשאלה, עוסק במחשבים מאוד מצליח למד רק בישיבות ויש לו מוח שאף בוגר אוניברסיטה אין לו בתחום? ועוד משהו, זה שבעלך לא למד הסטוריה זה בגלל שהיה עצלן לא בגלל שלא לימדו, אני שנים מכירה את המערכת החרדית ויודעת מה מלמדים, נולדתי לתוכה, אז תפסיקי לבלבל את המוח, את גזענית, ותישארי ככה עד הקבר.

שש שבע

New member
ואין מושג כזה "חזר בשאלה"

זה מושג חילוני, יש "חזר בתשובה" כי חזר אל המקורות, ויש "הלך בתשוקה" אין חוזרים בשאלה" לאן חוזרים? לימי המבול? לאן? בעלך יכול לעשות מה שהוא רוצה ברמה האישית שלו, לא רוצה לקיים מצוות שלא יקים, אבל את האשמה שיקח על עצמו ולא על החינוך החרדי שלא לימד אותו היסטוריה.

שש שבע

New member
זה המשך ישיר לדברים שלך מזמן

כמו שלחרדים קל להביא עשרים ילדים כי הם לא מטפלים בהם, הילדים שלהם מטפלים בילדים האחרים, ככה התינוקת בת השנתים מטפלת אצלנו בבת השנה, ובת השנה מטפלת בבת יומה. וכן הלאה וכן הלאה, תעשי הגהה לפני שאת כותבת את הדברים שלך, ותיזכרי תמיד שאני פה , ומה לעשות, אני למרות שלמדתי בחינוך חרדי אני יודעת לקרוא....

tomsima

New member
הכללות

חבל שכמו אנילה גם את עושה הכללות, אני מכירה חרדים וחילונים כאחד. בין החילונים יש כאלו שלמדו יותר וכאלו שלמדו פחות כך גם אצל החרדים. יש לי שני חברים מאוד טובים ש"חזרו בשאלה" כלשון החילונים וחינוכם אינו נופל מזה החילוני, הם אנשים חדים מאוד שניתן לדבר איתם על כל נושא שבעולם, והם בנוסף מעשירים את עולמי התרבותי בנושאי התנ"ך והגמרא (תחומים שמעניינים אותי מאוד). אבל שש שבע יש חילונים מבריקים, כן כן אנשי מחשבים שמעולם לא התנסו בחינוך חרדי, כך גם רופאים, מהנדסים ועוד רשימה ארוכה של מקצועות שיש בהם מכאן ומכאן. כך שבנסיונך לדעתי לסתור את אנילה את חוטאת בעצמך לציבור החילוני. איש באמונתו יחיה (אני מקווה שכתבתי את זה כמו שצריך) בלא טיפת ציניות.

TOMSIMA../images/Emo140.gif

בוקר טוב!! לפי מה שקראתי מי שעושה הכללות זו אנילה היא מדברת על בעלה אוקיי שתדבר עליו למה לעשות הכללות כל אחד חי את חייו והוא לא חייב דין וחשבון על מעשיו לילונית5

TJSBZ

New member
לילונית

כל הפוסל במומו פוסל. גם 6-7 עשתה הכללות בדברה בעבר ובהווה על החינוך החילוני. "מח חד יותר משל כל בוגרי האוניברסיטאות", זו גם הכללה בוטה. בעיקר, משום שאני די בטוחה שהיא לא עשתה מחקר בנושא. למעשה, אף אחד עוד לא עשה מחקר בנושא.

שש שבע

New member
הלו , את כנראה לא קולטת עם מי את מד

מדברת, ואת מוציאה דברים מהקשרם, לאנילה גם בשמה הקודם, היסטוריה ארוכה של דעות מופלצות על חרדים, אנחנו יכולים להביא ילדים כי אנחנו לא משקיעים בהם, לא מטפלים בהם, אנחנו פרימיטיבים, אנחנו, לא לומדים היסטוריה יהודית, לא הולכים לצבא, אנחנו ...מה שלא תרצי. יש לה דוגמאות מהשכנות שלה מלפני שלושים שנה, כאילו הן חיות היום, כאילו רק היא התקדמה והעולם החרדי נשאר עם אותו תאריך על הלוח. ואת אומרת שאני אומרת שחילונים לא מבריקים? מאיפה את הבאת את זה? בודאי שיש חילוניים מבריקים, מה זה שיך לחילוניותם? מה שאמרתי שיש בוגרי ישיבות שעוסקים בהייטק, והם מוצלחים יותר מהרבה מאוד בוגרי אוניברסיטה בתחום. יודעת גם למה? כי באוניברסיטה מלמדים חומר, אז אם אתה חכם על הכיפק, אם אתה פחות חכם, לא יעזור לך, אבל בוגרי ישיבות לומדים כל הזמן לחדד את המוח, למי שאין כשרון ללמוד, אין יכולת לשרוד, ואלה ששורדים כשהם נפלטים לשוק העבודה, בתחום ההיטק הם עושים גדולות ונצורות, דוגמאות יש לי המון. אבל זה בכלל לא הדיון כאן. אני אישית אין לי כלום נגד חילונים או דתיים, במשפחתי יש את כל הסוגים כולם, החל מבכלל לא דתיים, וכלה בחרדים פםנאטים, ואת כולם אני אוהבת לא לפי מידת דתיותם, אלא לפי אישיותם. כמו שאין לי כלום נגד מרוקאים ואשכנזים, ופרסים ופולנים, לכולם יש אותו מבנה אנטומי, מבחינתי הצבע שלהם מענין את הסבתא שלי, ואצלי הילדים יכולים להתחתן עם אשכנזי או תימני, בכלל לא איכפת לי בתנאי שיהיו בני אדם מתאימים להם ויעשו אותם מאושרים. כל השאר בולשיט. אצל אנילה יש כלה שבדמה כמה טיפות דם מצרי, זה עושה את הכלה טיפשה ופרימיטיבית ועוד ועוד. כמה שניסינו להסביר לה שפולניותה לא עושה אותה חכמה ומצריותה של כלתה לא הוןפכת אותה טיפשה, לא יעזור. זהו. אז די לשטויות,

TJSBZ

New member
אפרופו הגהות

לא יזיק גם לך לספור עד 10 ולהגיה את דברי הבלע שלך. אנילה חטאה בהכללות, אבל גם את חטאת בהן וגם בעלבון.

TJSBZ

New member
6-7

אני מבינה את הרגישות שלך לנושא, ואת העלבון שלך. אבל הזלזול שלך בבוגרי אוניברסיטה הוא לא הרבה יותר טוב מהזלזול של אנילה במערכת החינוך החרדית. גם רמת ההיכרות העמוקה שלך עם המערכות הללו אינה שונה מרמת ההיכרות של אנילה עם המערכת החרדית. אשר לסגנון, למרות שמאד נפגעתי מהזלזול שלך בבוגרי אוניברסיטה ומערכת חינוך ממלכתית, הצלחתי להבהיר את הנקודה שלי בלי להדרדר לרמה הסגנונית של "בלבול מח" ו"יאלה-יאלה". ועוד נקודה: האיש שלי הוא בוגר אוניברסיטה מצליח מאד בהייטק, ולא למד בשום ישיבה. האם זה מוכיח את טעותך? לא, משום שמדגם של איש אחד אינו מדגם מייצג. גם לא אם האיש הזה הוא בעלך.

TJSBZ עם כל הכבוד!!

ויש כבוד... אני לא מבינה בכלל למה את תוקפת אותי אני בכלל לא עשיתי הכללות מי שעשתה הכללות זאת אנילה אומנם שש שבע לא התבטאה יפה אני אמרתי לה כל הכבוד על הנושא של הכללות זה שבעלה של אנילה לא יודע כלום זה לא אומר שאחרים לא יודעים היא עשתה הכללות!! לילונית5

TJSBZ

New member
טוב,

קודם כל אני רוצה לברר משהו: את 6-7 או לילונית? כי אם את שניהם, לא פלא שאתן מסכימות כל הזמן. שנית, אם את לא היא, הרי שלא אותך תקפתי. ושלישית, גם היא עשתה הכללות. קראי שנית מה כתבה על כל בוגרי האוניברסיטה שהם פחות חדים מכל בוגרי הישיבות.

אוקיי אני לילונית5

ולא שש שבע יש לי הרגשה שהם מתכסחות ביניהם כבר מזמן אין לי כלום נגד בוגרי אוניברסיטה וכלום נגד הדתיים כל אדם כבודו במקומו יונח נכון שש שבע יכלה לומר את הדברים בצורה אחרת אני לא דתייה חרדית אבל דיי מאמינה ובעלי ממוצא מרוקאי והוא למד גם כן באוניברסיטה שניהם עשו הכללות לילונית 5

שש שבע

New member
הלו.....

אמרתי שלבעלי יש מוח שאין לאף בוגר אוניברסיטה, כי לבעלי יש מוח כזה, הוא למד בישיבות לא באוניברסיטאות, המונופול על החוכמה לא ניתן למוסד, הוא ניתן לאנשים. אני למדתי באוניברסיטה, ואני יודעת מה זה אוניברסיטה, וגם בתי באוניברסיטה, לא באתי לזלזל באוניברסיטאות בכלל, אםפ כי יש כאלה שלא הייתי טורחת לכנות אוניברסיטה. ובעלך יכול להיות מוצלח כבוגר אוניברסיטה, אז מה? למה את בכלל מוציאה דברים מהקשרם. ויאלה יאלה מגיע לאנילה, זו התגובה היחידה שמגיעה לשטויות שלה, כל פעם היא "חוזרת בתשובה" נרגעת ואחר כך מפריחה לנו שטויות בטונות. ואגב בעלך, אם ככה הוא חכם(וזה לא בזכות האוניברסיטה, באוניברסיטה מקנים ידע לא שכל), לו למד קצת גמרא מי יודע לאן היה מגיע? (לא, אין צורך להרוג אותי ומבול של תשובות לא ישנה את דעתי, גמרא מחדדת את המוח של הבנאדם, ולמי שיש ראש טוב, יוצא עם ראש עוד יותר טוב)

יעל11כהן

New member
תגובה

אני מבינה שבעלך למד לפני יותר מ- 30 שנה ולא בארץ. אין לי מושג מה קורה בארה"ב ובאיזו ישיבה הוא בילה - אבל בארץ, עד כמה שידוע לי, הדגש הוא דווקא על הסטוריה יהודית (אם היית טוענת שחרדים אינם לומדים על הסטוריה כללית - הייתי מסכימה איתך אולי, מלבד מי שעושה בגרות כי זה בת"ל שלו). לא יודעת איך בעלך למד ואם היה תלמיד משקיע - אם זה חשוב לך ולו אז שבו ללמוד יחד תנ"ך והסטוריה. זה יכול להיות נחמד. אבל מזה להגיע ל"איזה בורים הם החרדים" - זו יציאה שלא במקום. כל מגזר שם את הדגש על תחום שחשוב לו. באותה מידה יכלתי להתפלא "איזה בורים החילוניים. אין להם מושג במושגי יסוד ביהדות שכל בן 3 חרדי מכיר". וגם פה הייתי עושה הכללה. מה שנכון להיום זה שרוב הבנים החרדיים לומדים מקצועות חול (אנגלית, מתמטיקה וכו') בגיל היסודי. לאחר מכן הם מתרכזים בלמודי הקדש (כן. גם תלמוד). וכיון שהתלמוד הינו אחד המקצועות הקשים והמתאתגרים חשיבה יותר מכל מקצוע אחר - הם בעצם בונים לעצמם את כלי החשיבה שלהם ומפתחים את ההגיון. ולכן כמו שכתבה 6-7 קל להם להשתלב אח"כ במקצועות שדורשים חשיבה לוגית - בעזרת קורס לא ארוך. את הידע (פיסיקה, ביולוגיה וכו') הם יכולים לרכוש אח"כ ע"י קריאה (וכיון שרוב הזמן הם קוראים וזוכרים - זה לא יקשה עליהם). וגם אם לא יקראו על המהפכה הצרפתית ועל נוסחאות פיסיקה ועל מחקרים בביולוגיה - זה לא הופך אותם לבורים. יש להם מטען רוחני כבד ומכובד משל עצמם, גם אם הוא שונה מהמטען הרוחני שאת נושאת איתך.

למעלה