הידעתם

Vrock

New member
אלה לא מצוות, אלה תיקונים.

אבל אין לך מצוות ברורות יותר מעשרת הדברות. הרפורמים ביטלו את "זכור את יום השבת לקדשו".

לא הם לא.

אבל הם שינו את מה שעושים בהם. אני מאוד בספק אם בתנ"ך יש מצוות לא לנסוע במכונית בשבת. אצלכם זה פרשנות אחת, אצלהם זה אחרת.

Vrock

New member
אתה טועה בפירוש.

הם ביטלו את שבת כיום מנוחה, ועבדו בשבת. ויש מצווה על לא לנוע יותר ממרחק מסויים. ויש מצווה לא להדליק אש.

Vrock

New member
"אתם"? ובכ"א, יש את חוק ריכוז הפלחן

יקריבו כשיהיה בית מקדש.

רק ע"פ היהדות האורטודוכסית.

מה עם היהדות הרפורמית? מה עם היהדות הקונסרבטיבית? מה עם היהדות החילונית?

Vrock

New member
לאא...

היהדות הקונסרבטיבית והרפורמית לא נחשבות בנושא הזה, כי הן מקלות על מצוות התנ"ך בעוד שהאורתודוכסית מחמירה על מצוות התנ"ך. והיהדות החילונית היא בולשיט. או שאתה מאמין או שלא. ואם אתה לא מאמין, אז אתה יהודי גרוע, שנכנס לספר רק לפי הקשר בין לאום לדת-ואז אין לך סמכות לקבוע. אם אתה מאמין, אז אתה יודע שאתה לא זה שתחליט מי יהודי ומי לא-כי יש רבנים שמוסמכים לכך יותר. ואם אתה לא אוהב את זה-תקים דת חדשה.

הם לא מקלות במצוות.

הם שינו אותם. כמו שגם אורטודוכסיה שינתה מצוות, שכן היהדות עברה הרבה "מוטציות" מאז הוקמה. אם לאורטודוכסיה הייתה הזכות לשנות מצוות, מדוע להם אין? יש רבנים גם לקונסרבטיביים, וגם לרפורמים. גם הם מוסמכים דיו. למה אם אני לא מאמין באלוהים אני יהודי גרוע? אינ רואה בדת כמקור השראה ולא כמקור מחייב. לדעתי אלוהים הוא המצאה בידי האדם, אשר הייתה הכרחית בעבר, בשביל להעביר את הערכים שביהדות. אני מאמין בערכים שביהדות יותר מאשר במצוות.

iamno1

New member
כשהקימו את המדינה

כבעו שהיא תהיה מדינה יהודית, וחפי הדת היהודית האורתודוכסית נישואים אזרחיין יגרמו לבעיות בחברה ויהיה חשש שיוולדו בנים ממזרים

ובנוסף-

קבעו כי היא מדינה יהודית. זה נכון. 2 דברים. 1) מהו יהודי? שים לב שמאז קום המדינה, ואפילו לפני זה, מתקיים וויכוח ענקי על מהו יהודי. 2)קבעו כי היא מדינה יהודית, אך שתיתן שיוויון זכויות מלא לכל מי שכבר היה גר בא מראש.

thekod

New member
נכון אבל,

אומנם לאורתודוכסים אין בעלות על הדת היהודית אבל זוהי מדינה של כלל אזרחיה ואתה לא יכול ליצור בעיה שהיא די בלתי הפיכה אצל חלק מהתושבים, זו אפשרות בשביל מי שרוצה להינשא בנישואין אזרחיים להינשא בחו"ל אבל זו לא אפשרות להנשא בארץ בשביל האורתודוכסים

למה לא לאפשר שניהם?

ומה עם זוגות שאין להם כסף לטוס לקפריסין? אין להם אפשרות להנשא? לא יתכן כי נישואין יהיו נחלתם רק של בעלי האמצעים. ובנוסף- אנחנו לא מדינת כלל אזרחיה..(לצערי באופן מסויים...)

נפלא ממש,

יש להם, כמו שוירוק ציין, גם את האפשרות לעזוב את הארץ. זה לא נקרא חופש בחירה, זה עדין נקרא כפייה.

למעלה