הידעתם ש..

מסתבר

New member
תעשה לי טובה...

אתה באמת מאמין שאין קמצוץ מיליטאריסטיות במור"קים האלה? לשם מה חשוב כל כך לשמוע את הדברים האלה במסגרת הטיול השנתי? במסגרת בית הספר כמו בשיעורי היסטוריה זה מקובל ואף רצוי, אבל טיול שנתי שמטרתו היא פשוט כיף, ובטח ובטח כשמדובר באחד האחרון שלנו, לדחוף את החשיבות של הצבא וכמה שטוב למות בעד ארצנו זה פשוט לא במקום.

glebRa

New member
זה מה שמרגיז אותי. שאתה בטוח

שכל המסר של המורקי"ם והסיפורים האלו הוא "טוב למות בעד ארצנו". זה לא. באותה מידה אני יכול גם לחפש ולערוך טקסטים על התיישבות הנבאטים באזור. אני פשוט מבין יותר ויודע יותר על מלחמת יוה"כ מאשר הריסות שונות ברחבי הרמה. מדוע חשוב לצאת לטיול השנתי? מאותה הסיבה, חשוב להכיר את ההיסטוריה של המקומות בהם אתה מבקר. פועל יוצא מכך שאתה מכיר את ארצך דרך הרגליים, תכיר את הסיפורים של ארצך במקומות אליהם הרגליים לוקחות אותך. אתה באמת חושב שהמטרה של הטיול השנתי פשוט כיף?

Ms UnderstOod

New member
לדעתי כן

הביצפר שלנו לא באמת מחפש ללמד אותנו בטיולים.. ביסודי היינו יוצאים מדי כמה זמן לטיולים במטרה להנות + ללמוד בביצפר שלנו זה יותר גישה של "רוצים ללמוד על הארץ? אז לכו למגמת א"י ושתקו". ולפיכך טיול שנתי = מסלולים קלים (שיתאימו גם למורות) + כיף

glebRa

New member
אם את חושבת כן, ואני חושב לא, אז

נראה לי שכדאי ללכת לעינת יאירי לראות מה המסלול ומה האופן שבו הם רוצים שהטיול יתנהל.

גגםכחדגפכחדגכפח

אם נבקר בתל פאח'ר ועמק הבכא אז זה ממש ברור לאן הם מנסים לסחוב את הטיול. אי אפשר לבקר בעמק הבכא ולהגיד: "וואי תסתכלו איזה עמק יפה" ,יש סיבה שמביאים דווקא לשם. ואני כן מאמין שהרבה מהטיול השנתי יכול להיות קשור ללמידה,ולא רק לכיף.

Ms UnderstOod

New member
אוקיי, אז נניח שהטיול הוא לימודי

למה לוקחים אותנו באופן קבוע למסלולים שעשינו בתנועה? כבר שמענו את סיפור עמק הבכא ואת כל הקרבות שהתחוללו בגולן.. אללה גולני.. ( טפוי).. לוידעת, אני בספק מאוד, מאוד גדול לגבי זה.

"בעקבHOT או לא להיות"

ככה הלך הסטיקר של "מסע בעקבות לוחמים" לפני שנתיים?! מאיפה להם שעשינו את המסלולים... על מה את בספק?

glebRa

New member
אופיר - תנסי לזכור שלא כל החבר'ה

בשכבה יצאו לטיולים של התנועה. זה שאת כן, אשריך. באמת, את רק יצאת נשכרת מכך. חוצמזה שברמה אני יכול להיות 7 פעמים באותו המקום ועדיין להינות, הרמה היא פשוט מקום יפיפה. אני חושב שכבר אמרתי את זה. פעם פעמיים שלוש.

היום הייתי אצל דודים שלי ברמה

והייתי בקבר של בן דוד שלי,וחשבתי מה יקרה שיחזירו את הגולן ונחתום על שלום סוף סוף עם סוריה ולבנון,ואיך שאני אתמוך בשלום הזה,והבנתי שאני פשוט לא אהיה מסוגל להסתכל לדוד שלי בעיניים יותר... יו צריכים לשכן שם בעיקר כיפות סרוגות,אז לאף אחד במדינה לא היה אכפת,כמו בגוש קטיף.

וואי התנועה המזד**נת הזאת

אני חייבת לומר משהו אחת ולתמיד: אף אחד לא שם ז*ן על התנועה שלכם! הלכתם עם התנועה לטיול הזה? יופי! מעניין לי ת'תחת.

וואי סתמי ת'פה

מה אכפת לי מה את חושבת על מה. לכי זדייני יכלבה מטומטמת. חחחחח....

id0a

New member
*התגובה מופנית גם לאופיר

אז ככה, הטיול השנתי הוא בשביל הכיף נכון, אבל בשביל הכיף יכולים להטיס אותנו לקפריסין או לקחת אותנו לאילת, אז מכאן עולה ש...לא, הטיול השנתי הוא לא רק בשביל הכיף הוא גם לצורך הרחבת האופקים ולמידה ללא ציון. המסלולים בטיול נבנים כך, שזה יתאים לכולם ויהיה מהנה לכולם באותה מידה, מכיוון שיש כאילו שמאוד אוהבים לטייל ואוהבים את האתגר וישנם כאילו שמעדיפים לשבת על מחצלת קש מול חופי סיני ושיהיה להם פצעי לחץ בתחת, אז מתכננים את המסלולים שיהיה טוב לשני הצדדים. אם ניסע לרמת הגולן ולא נעבור בעמק הבכא\תל פאחר או כל אנדרטה משמעותית אחרת, לפי דעתי זה יהיה זילזול בהיסטוריה של הארץ, ומה לעשות שאנחנו ארץ קטנטונת עם הרבה אירועים וכבר ביקרת בחלק מן המקומות במסגרות שונות ? פייס איט. ובקשר לגישה של הבצפר, אני צודק איתך על "רוצים ללמוד....א"י". צודקת. צריך להכניס עוד איזה מקצוע שילמד את כולם, בלי בחירה (משמע חובה) על מורק"ים,מולדת,ציונות,היסטוריה... הערות יתקבלו בברכה.

id0a

New member
וכמו שגלעד ציין, אין כמו ללמוד את

הנושא דרך השטח, פשוט לא היה ולא יקום.

מסתבר

New member
כשאני אומר כיף אני לא בהכרח מתכוון

ללהשתכר ולגרב"ץ במשך 4 ימים. אני מתייחס להרחבת האופקים שבמסגרת הטיול כמובן מאליו וחלק מה"כיף", הרי לא סתם מצרפים אלינו מדריך שיסביר לנו על השיח הזה והסלע ההוא. אני באמת חושב שזה לא במקום לספר על מור"קים במסגרת הטיול השנתי, פשוט לא מתאים.

id0a

New member
המור"קים זה חלק מהרחבת האופקים

והרחבת אופקים זה לא רק הסבר על מקום היסטורי, עצים ומיקום גאוגרפי. זה שאתה בקטע זה אנטי מיליטרליזם או כל חרא אחר לא מצדיק את העובדה שהיו שם קרבות ש(כמה שזה ישמע בומבסטי) חרצות גורלות וצריכות להיזכור קצת מעמיק. וכאן, באמת, אבל בשיא הכנות, 3 המתכננים העיקריים של הטיול, לא ישמעו לדעה שלי או שלך בקשר למורשת קרב.

Ms UnderstOod

New member
*התגובה מופנית גם לעידו

סתם היה בא לי לעשות כותרת אז ככה.. לדעתי זה יהיה פשוט מעולה אם הביצפר שלנו היה טורח ללמד אותנו באמת דרך טיולים. חומר חשוב כמו מור"קים, כן, בין היתר - אני לא מתנגדת לזה, אני פשוט מביעה את הדעה שלי על זה שטיול שנתי במהות שלו הוא לא טיול שהשכבה (או לפחות אחוז ניכר ממנה) באמת יוצא ממנה אמ.. נשכר. כאילו, כששואלים אותנו איך היה - מישו יגיד "היה מרתק ללמוד על הקרבות של הצנחנים בחרמון?" הבנתם? הלוואי שהטיול היה לימודי.. גלעד (אתה מציק) לקח את התגובה שלי כאילו אני לא רוצה שילמדו אותנו כלום בטיול.. למה לא, אם לא הייתי רוצה ללמוד לא הייתי בתנועה. אה ו... שתקו [= מור"קים תשמרו לעוד שנה או לשיחות עם הסבאים.

Ms UnderstOod

New member
מה הקשר..

לשמוע סיפורים של סבא זה הרבה יותר מעניין מלשמוע את זה באוויר, והרבה יותר נוגע, גם אם הסיפור לא יוצא מפיו של סבא עצמו..

glebRa

New member
אויש... כנראה הייתי צריך להוסיף

איזה סמיילי מחייך. הכוננה שלי הייתה שצריך לברר מה באמת המטרות של הבצפר. כי מן הסתם, ראינו שהדיעות שלנו (לפחות עד ההודעה שאני מגיב אליה עכשיו) שונות.

למעלה